KURT - BEY demiş ki:
statik ıp bilgisayarının i,çinde bulunan fax modemindir daha onu bile bilmiyo öteki al birini vur ötekine
http://18teenonly.com/
size hediye olsun

Bu şekilde forumda tartışma çıkarmak istemem ama öncelikle şunu belirteyim ki her modem bilgisayarın içinde değildir, ki günümüzde de ADSL erişimi için kullanılan modemlerin hemen hemen hepsi External yani harici modemlerdir. Tabi bunlar FAX / MODEM DEĞİLDİR! Öncelikle burda ki bilgi eksikliğini gidermiş olalım.
Daha sonra gelelim Static IP ve MAC Address'e.
MAC Address (Senin değiminle FAX / MODEM 'im içinde ki Static IP) bir donanımı tanımlamak için kullanılan, üreticiler tarafından önceden belirlenmiş sabit yada kullanıcılar tarafından daha sonra değiştirelebilir address kodlarından oluşan bir tanımlama bilgisidir. IP (Internet Protocol) ise herhangi bir network üzerinde ki bilgisayar yada shared device'ların birbirileriyle iletişim kurması için kullanılan, network üzerinde iletişimden kaynaklanabilecek herhangi çakışma ve sıkıntıları engellemek için geliştirilmiş ayrı bir tanımalama bilgisidir (Token Ring ve Broadcast 'lere girmiyorum).
- EEee, STATIC IP ne o zaman ?
Burada senin bahsettiğin STATIC IP ise ISP (Internet Service Provider = Türk Telekom) tarafından Broadband kullanıcıların bazılarının özel ihtiyaçlarına cevap vermek için kullanılır. Örneğin bazı şirketler kendi web sitelerini kendi firmalarının data centerlarında host ederler, domain hangi IP'ye yönlendirildiyse site bilgisi senin kullandığın browser'a (IE yada Firefox vs.) o IP üzerinden gelir. Bu IP de leblebi gibi değiştirildikten sonra web sitesini host etmek neredeyse imkansız olacağı için, yönlendirme yapılan IP'nin sabitlenmesi gerekmektedir. Bu sabitlenen IP'ye de STATIC IP denir. Türk Telekom'a ben illa static ip istiyorum diyip başvurmadıktan sonra diğer bütün kullanıcılar Dynamic IP alır, yani değişken adres numaralarına sahip olurlar.
- Ne alakası var şimdi benim sölyediğim STATIC IP'yle o MAc Adres miymiş neymiş onun ?
Bende bunu vurguluyorum, alakası YOK... Senin bahsettiğin şeyin MAC Address olduğunu düşünüyorum... STATIC IP değil... Ama sen STATIC IP'nin MAc Address olduğu konusunda epey iddalısın... STATIC IP network üzerinde ki USER (Duruma göre shared devices)'ları identify eder, MAC Address ise HARDWARE identify eder.
Bugünlerde en sık hırsızlık olayı görülen ürünler olan cep telefonlarının bile içindeki kodlar değiştirilerek, sanki normal telefonlarmış gibi kullanılabiliyor. Kaldı ki bilgisayar ne hale getirilebilir siz düşünün.
Burada bunca insan birşeyler anlatmaya çalışıyor ama yazdıklarını anlamak bile istemiyorsun, okumadan birşeyler sallıyorsun...
Eğer birşeyler öğrenmeye niyetin varsa aşağıya'da link veriyorum merak edersen okuyabilirsin...
http://searchwindevelopment.techtarget.com/sDefinition/0,,sid8_gci520967,00.html#