Mesaj Panosu

ROMANTİK ROCKCI ERMAN
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

ilgimi çekti 2008-03-29 (16:21)
guitaristan
Bay
guitaristan
Türkiye, İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi
arkadaşlar aslında gereksiz bir polemiğe girmişsiniz . bursalı arkadaşım öncelikle birkere sana şunu söylemeliyim dünyada 2akor veya 3 akorla yapılan okadar güzel parcalar varki... müziği bildiğini iddia eden bir insan olarak 2 akorlu parcaları aşağılamanı anlayamadım çok bilençok yanılır ... müziğini ben dinledim ermanın.. çoğu albümden kaliteli 7li 9lu akorlar vsvs... anlarsın diye yazıyorum ...bence parcaların hepsini dinleyip konuşmak lazım sonuçta bir üretim yapılmıştır ...beğenilir beğenilmez o ayrı... haluk leventi sevmemeni de anlayamadım haluk levent bir efsanedir hangi bara gitsen 3-4 haluk parcası çalınır mutlaka...rock müziğin öncülerindendir bence haluk... müzikal seviyeni bilmiyorum nederecede ancak bir konu hakkında çok iyi bilgi edinmeden konuşulmamalı ..bunu iki taraf içinde söylüyorum ..insanlar birbirini inciterek biryere varamaz... anadolu rock türkiye gerceğidir ölmez ... farkındaysan rock camiası tsm müziğine kayıyor artık ..çünkü üretim bitti...gripin dalgalandımda duruldum engüzel örneği ...
çokbeğendiğimiz şebnem ferahta yakında yeni albümünde uzun ince parcasını coverlayacakmış Gülümsüyor bakalım ozaman ona negibi şeyler söylenecek...
"SANATÇI" 2008-03-29 (16:39)
guitaristan
Bay
guitaristan
Türkiye, İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi
bursalı arkadaşım profilinde mesleğine "sanatçı"yazmışsın Gülümsüyor) tanımıyorum sizi ama heralde vardır bir bildiğin kendine göre ...
ben konuyu dağıtayım istedim Gülümsüyor
Ne demek sanat, sanatçı?
Kimdir sanatçı?
Nasıl sanatçı olunur?
Sanat kavramının nitelikleri, isterleri nelerdir?
Her estetik eylem bir sanat mıdır?
Bu eylemi her taşıyan sanatçı mıdır?
.....
gibi yüzlerce sanat sorunu var karşımızda..

Öncelikle yazıma "sanat nedir?" sorusundan başlamak istiyorum..

Sese, söze, renge, maddeye, harekete, ışığa biçim vermektir.
Bu kesin ve net açıklama sanat eyleminin ilk parçasıdır diyebiliriz.

Eminim bu noktada herkes şu soruyu sormaktadır;
Bu yukarıda bahsedilen sanat eylemlerinin gerçekleştiği her obje sanat mıdır? Gerçekleştiren kimse sanatçı mıdır?
Mesela bir marangozu örnek alalım. Bir maddeye şekil verir. Peki ya ortaya koyduğu obje sanat olarak nitelendirilebilir mi?
Bunun yanıtı tabiki hayır.

Çünkü,

Bir objenin sanat niteliği taşıyabilmesi için;

Bir ALICI
Bir Sanatçı
Bir Obje
Objenin, biçim ve öz değerlere sahip olması gerekir..
Marangozu sanat kavramından soyutlayıp zanaat kategorisine koyan ise;
Objenin, biçim ve öz olarak ikiye bölünmesidir.
Burada bahsedilen biçim, öyle bağımsız ve halis bir kavramdır ki hiçbir kaynaktan, maddeden kopyalanamaz.
Ve öz kavramı ise objenin bir çıkış noktası, çıkış amacı, tarihsel ve ya toplumsal nitelikleri gibi soruları temsil eder..
Marangozda ve objesinde bunları bulamıyoruz...

Tabiki bu bahsttiğim tüm kavramlar (Alıcı, obje, sanatçı, biçim, öz..) üzerlerine onlarca kitap yazılmış, antik çağdan günümüze süre gelen zaman içinde çokça tartışılmış kavramlardır. Yani bir marangoz örneği ile bu bilgileri pekin kılmak imkansız. Yapmak istediğim sadece birtakım değerleri anlaşılır noktaya getirmektir.

Bu noktada hemen günümüze, günümüz sanatı ve toplum görevlerine değinmek istiyorum.
Günümüzde medyada bir popüler sanat çılgınlığı dağ gibi büyümekte.
Toplum ihtiyaçlarını hangi düzlemlerden karşılıyorsa medya da tabiki bunları aynı düzlemlerden temin etmek zorundadır.
Toplumun yaşam standartları o toplumun sanat kriterlerinide direk etkilemektedir.

Mesela,
Bizim toplumumuzun gelir düzeyini ve yaşam ferahını bir hatırlayalım.
Nüfusun büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının çokça altında olan bir ülkede sanat kriterleri ne noktadadır?
Bu toplumsal gerçekler ışığında halkın kendine nasıl bir sanatçı tiplemesi seçeceğini düşünelim.
Heralde kimsenin aklına klasik müzik konserlerine, oyunlara, festival sinemalarına giden bir örnek gelmiyordur. Tek sesli bir topluma çok sesli müziği asla anlatamazsınız.

Tabiki halk kültürel kriterleri doğrultusunda kendi sanatı ve sanatçısı olarak televizyonda gördüğü, yaptıkları bir çekirdek kabuğunu doldurmayan, eğitimsiz, bilinçsiz bir asalak yığınını seçecektir ve bunlara işte SANAT VE SANATÇI etiketi takılacaktır.

Şunu hiçbir zaman unutmayalım bence sanat karnı tok, yaşam düzeyi belli bir noktanın üzerinde toplumların işidir.

Mesela şöyle bir soru sormak istiyorum:
Günümüzde medyada hergün yanilerini gördüğümüz isimlerinin altında sanatçı yazan kişiler sizce sanatçı mıdır?

Ben bu soruya şöyle cevap veriyorum:
Evet sanatçı.
Bu toplumda bu şartlarda tabiki sanatçısın bursalı arkadaşım Gülümsüyor

Ama çok önemli bir soru daha var ki Ne kadar Sanat? Ne kadar Sanatçı?
İşte bu sorular yeni bir yazının yeni bir kitabın konusu olurdu belkide..

Bu gün eğitimsiz, bilinçsiz, asalak bir sanatçı grubuna trilyonlar kazandıran halk gittikçe bilinçlenmekte bence.
Üniversiteler, eğitim olanakları arttıkça insanların sanat kriterlerinin kalitesi de gittikçe artacaktır.
2008-03-29 (17:36)
kbskl
Bay
kbskl
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
arkadaşım sanata dair yazdıkların güzel ve doğru şeyler.ilk olarak altına imzamı attığımı belirtmek istedim.
benim profile gelince ordan yola çıkmışsın.onu şöle açıklıyım.
beni tanımaman normal yazında sölediğn gibi bunun meşhur olmakla tv kanallarında boy göstermekle alakası yok.
bireysel olarak ben "SANATÇIYIM" megolomanlığında bir insan değilim de ayrıca.ki bu yakıştırmayı kendime yapmam.
bunu yaptığm işin alıcı kısmında olan insanlar zaman zaman yakıştırır ya da yakıştırmaz.ben müzisyen bir insanım
eveliyatı bir yana 10 yıldır müzisyenlikten para kazanarak hayatımı sürdürdüğümden dolayı (site tasarımından ötürü
biliosun ki meslek kısmına kendimiz yazmıyoruz icon a tıklayıp meslek seçiyoruz) müzisyenlik mesleği listede olmadığndan
ve yaptığım işe ne ölçüde sanatımı ilave ettiğm tartışma konusudur (iddia etmem),netice itibariyle sanatsal bi
aktivite içerisinde mesleğimi yapıo olduğmdan dolayı "sanatçı" kelimesini koymayı tercih ettim meslek kısmına.
yanlış anlaşılmak istememden dolayı da açıklama yapma gereği hissettim.konu başlığının çok dışında da olsa mevzu bu noktaya
geldiğnden ötürü,kendimi anlatır konuma sürüklendi muhabbet.konuyu alakasız yerlere götürme isteğimden değil.konuyu açan
arkadışımızın affına sığınarak atıyorum msjı.yoksa konumuz "romantik ROCK çu ermandır bilincindeyim.

yine guitaristan arkadaşımın bi önceki msjıyla alakalı da bişiler yazayım istedim.
dediğn gibi 7li 9lu Dim li yada parça içi bol tranzpozeli vs.. sanat manyağı olmuş parça iidir güzeldir gibi düşüncem yok.
şebo cover yapıo dedin sevindim merakla da bekliyorum ki yıllarca pentagramdan da dinledik o parçayı. müzikal yaşantımın bi
bölümünde bağlama çalmışlığım da vardır türküleri özgün müziği çok severim anadolu esintilerinden rahatsız biri değilim.
özgün halini çalarsın güzel bir halk müziği derim,pop versiyonun da bi cover çalışması olur güzel bi pop derim,rock olur rock derim
benim erman mevzusunda yaptığm olayda budur."popüler arabeskin güzel bir örneği " dedim.nasıl ki romantik rock çu yakıştırması
yapıosa insanlar bende arabeskçi yakıştırması yapıyorum.o müziği rock olarak nitelendirmiyorum özetle "amacım bok at izi kalsın" değildir.
müzikal yeti konusunda da "sidik yarışı" değildir.
biraz daha ifade edebildiğimi düşünüyorum düşüncelerimi
saygılarımla arkadaşalar.
:) 2008-03-29 (20:31)
guitaristan
Bay
guitaristan
Türkiye, İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi
albümde anadolu rock motifleri ağırlıkta yer yer poprock esintilerini hissediliyor dinleyince ..ama kesinlikle arabesk olduğunu düşnmüyorum albümü dinlemeni tavsiye ederim... ankara parcası ve özellikle sitem parcası gerçekten güzel çalışma olmuş... 10 yıldır müzikle uğraşıyorum para kazanıyorum demişsin 23 yaşındaki bir insan için valla çok ii 13 yaşından beri para kazanıyorsun yani Gülümsüyor nezaman yetiştinde sahnelerdesin yaw :)bravo arkadaşım bu hızla albüm bekliyoruz senden
2008-03-29 (20:49)
kbskl
Bay
kbskl
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
inş. arkadaşım albüm olayının çok teferruatlı aşamaları var.
bigün o da olur inş.
albümü bulursam bi yerde dediğn parçalara da bakarım öneri için eyw.
iğneli mesajına cevaben de albüm harici müzikte para var albüm çıkaranlarda parayı albümden kazanmıo emin ol işini iyi yaparsan 13 yaşındada para kazanılır
:) 2008-03-29 (21:08)
pamelas
Bayan
pamelas
Türkiye, İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi
bursalı arkadaşım biraz sert konuşmalar yaşadık kusura bakma kırma maksatlı değildim
2008-03-29 (21:38)
kbskl
Bay
kbskl
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
benim açımdan bir sorun yok istanbullu arkadaşım
topic inizle başbaşa bırakıyım sizi.
insanlar tartışma okumaktan asıl konu hakkında yorum yapamaz hale gelecekler.

eyw.
albüm 2008-03-30 (14:26)
chilecashane
Bay
chilecashane
Türkiye, Balıkesir
Balıkesir Üniversitesi
albümü dinledim bence klip parcası secimi yanlış ...albümde süper parcalar var
mesela sevgiliye parcasına klip çekilseydi daha ses getirebilirdi kanısındayım

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

Ücretsiz Kayıt Ol