sinema radyo tv bolumnde okuyan yada bıtırmıs arkadslar....bı soru sorsam...
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
sinema radyo tv bolumnde okuyan yada bıtırmıs arkadslar....bı soru sorsam... 2008-02-28 (17:16)
Esra Koparan (esura)
Esra Koparan (esura)
slmlar;

ben cklae 18 mart unıversıtesı japonca ogrtmnlıgı meznuyum.yuksek lısansımı da,onune gecemedıgım ve engel olamadıgım yaratıcılık askımla rts uzerıne yapmak ıstıyorum.hatta kafamda bu ıkı bolumu de bırlestıren bı takım fıkırler var..

sızce ,yuzeysel olarak konu ele alındıgnda ,yapılabılecek seyler olduunu dusunuyor musnuz yada konu ıle ılgılı elestırısı olan var mı?

tesekkurler cok...

esra
2008-03-02 (20:30)
Rayel Ak (rayel)
Rayel Ak (rayel)
yapabilirsin tabiki neden olmasın, hatta bu sektörde aranan onca bu bölüm mezunu diplomalı kişinin eksik olduğu yaratıcılığın kendinde olduğunu düşünüyorsan hiç durmadan bu konuda bi şeyler yap bence,, çünkü gerçekten bu sektörde en önemli şey değişik orjinal fikirler ve bu sende mevcutsa bir de artı olarak japonca gibi nadir bilinen bir dile hakmsen sektörde korkarım senden Gülüyor
2008-03-03 (13:44)
Esra Koparan (esura)
Esra Koparan (esura)
tesekkur ederım cok nazıksın Gülümsüyor

pekı bana okumam ıcın onerebılecegın ana baslıklı kıtaplar var mı ,ıyı bır yonlendırme olacagını dusundugun?..

cok saol gercekten ..

esra
2008-03-15 (23:22)
Alper Türkay (alphie)
Alper Türkay (alphie)
sayın esura ,

seçiminiz güzel.. bizim alanda yüksek yapmak, santla uğraşmak ki her nekadar pek fazla sanata değer veriilmese de....

her şeyden önemlisi size şunu diyebilirm.. bu sektör dışarıdan bakıldığında görünen pembe renkli bir çerçeve diil.. gerçekten zor meşakkatli ve yorucu.. bunları göz korkutmak ve ya bu alandan uzaklaştırmak gibi bir niyetle yazmıyorum..yanlış anlaşılamsın lütfen... yapılan emeğe verilen karşılıklar sömürüler istenilen fedakarlıklar ve niceleri... insanı bu sektörden nefret ettiriyor ama bir okadar bağımlı hale getiriyor.. tıpkı bir uyuşturucu gibi...

senaryo yazmak, film çekmek, montaj yapmak ya da yönetmek... inanın yapabileceğiniz en güzel şeylerden birisi...

bu alanda yüksek yapacaksanız benim tavsiyem sinema tarihini okumanızdır.. gerçekten dibi olmayan bir vadi gibidir.. andrei bazenler, einzeischtein'lar, tarkovskiler, fleherti'ler ve aklıma gelmeyen bir çok isim... bunları büyük kitap evlerinden temin edebilirsiniz... misal ankar dost kitabevi.. akademik olarak okumalar yapmak istiyorsanız seçil büker'in kitaplarını tavsiye edebilirm.. bunun yanısıra ingiliz ispanyol çek ve italyan filmlerini takip edebilir, hatta madem japocanız var japon sinemasını izleyebilirsiniz... akira krosiva (yazımı yanlış olabilir)

bunlar sinemanın santsal kısmı idi... bir de teknik kısımları var tabi.. kamera kullanmak çekim yapmak vs... bunlar için de filmin 5 temell öğesi başucu kitabı olabilir.. her yerde bulunmaz... siparişle alabilirsinzi..orjinali ve türkçe çevirisi (yalçın demir tarafından) anadolu üniversitesi merkez kütüphanesinde mevcuttur..

bol sinemalı günler.. en büyük sanat 7. sanat
2008-04-07 (21:00)
Esra Koparan (esura)
Esra Koparan (esura)
cok tesekkru ederım alphie..ellerıne zamanına saglık..

gorusmek dılegıyle..

esra