püsküüüütüm demiş ki:
Selamun Aleyküm Değerli kardeşlerim;
Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
َا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِي لِلصَّلَاةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِفَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ {9} فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانتَشِرُوا فِي الْأَرْضِوَابْتَغُوا مِن فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيراً لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ{10}
"Müminler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ı anmaya yönelin ve alım satımı bırakın. Bilseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz bitince hemen yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lutfundan isteyin. Allah'ın adını çokça anın ki umduğunuza kavuşanız." (Cuma 62/9-10)
"Bir kimse Cum'a günü gusleder, elinden geldiği kadar temizlenir, yağ veya koku sürünür, sonra mescide gider bulduğu yere oturur ve namazını kılar, hutbeyi dinlerse; geçen Cum'a'dan o Cum'a ya kadar işlemiş olduğu günahları affolunur. " (Buhârî, Cumua, 6)
Cumalarımızı farklı geçirmek, peygamber efendimizin sünnetlerini devam ettirmek boynumuzun borcudur. Çünkü müslümanların bayramıdır Cumalar..
Bayramımız olan bu cuma gününde bu dualarımızın kabul olması niyeti ile başlayalım güne, inşallah..
Allah ' a emanet olun...
Selam ve Dua ile
Mrb arkadaş. Öncelikle mübarek cuma gününüz hayırlı olsun. Tabi ki cuma günü bir müslüman için özel ve mübarek bir gün. Ama unutmamak gerekir ki insanoğlunu şu yalan dünyada iki şeye dikkat edemiyor ve kıymetini bilemiyor. 1- Zaman, 2- Sağlık. Her günün kıymetini bilmeli ve cuma gününü de bir o kadar ibadetle ve güzel geçirmeli. Çünkü zaman öyle inanılmaz bir şekilde hızlı ki yetişmek mümkün değil. İletin dikkatimi çekti ve msj yazmak istedim. Sana tşk ediyor ve dünya ve ahiret hayatının hayırlı olması temennilerimle selam ve saygılarımı suınuyorum. AeO
hERKESİN CUMA GÜNÜ MÜBAREK OLSUN