Mesaj Panosu

alın bakın ırana gormeyen arkadaslar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

2008-04-04 (14:21)
llSaUroNll
Bay
llSaUroNll
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
La-Turco sana katıldıgımı söylemek isterim.Türkiye iran olur mu adlı kitlenen başlıkta dusuncelerimi yazmıştım.
Ama bu konu pek fazla yaşamaz söyleyeyim -> mesela Türkiye iran olur mu
SEPU burayı görmedi heralde Gülüyor
türk kadınları grekirse özgürlüğü için ölür demiş arkadaş 2008-04-09 (03:49)
dadobybaron
Bay
dadobybaron
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güzelyurt
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü
biraz gerçi olalım lütfen...Türk kadını gerçekten dünya eşi görülmemiş bir özgürlük ikon ama zaman artık o kadar değiştiki artık hiçbir şey kurtuluş savaşında olduğu gibi değil günümüzde sirf siyasi güç AKp oldu diye başını örten hatta, para karşılı başını örten birkoç kız arkadaş tanıyorum. Neden diye sorduğumda MECBURİYET diyorlar. Olay miting meydanlarında slogan atmakla, bayrak taşımakla bitmiyor arkadaşlar.Devrim dediğiniz şey bile ülkemizde 60'larda,70'lerde ve 80'lerde hep kişisel çıkarlar için yapıldı. İçinizde hayır diyenler varsa buyursun gelsin elimdeki 12 eylül belgesellerini paylaşayım. 80 olaylarının başında askerin rolünü göstereyim. Kuvvet komutanlarının makam için,Cumhurbaşkanlığı için Orgenerallik için neler yaptığı ortada kanıtları ve şahitleri sabit.Rahmetli Ecevit bile kaç tane subaydan tehdit telefonu aldığını kendinin bile bilmediğini söylüyor.Dönemin orgenareli ile görüşmeye gitmeden önce eşi rahşan hanımla helalleştiğini söylüyor. Eğer bağımsız olmak istiyorsanız önce kendi kendinize yeteceksiniz. Gençliğinizi Eğiteceksiniz. Şuan Adana'nın birçok lisesinde demokrasi nedir? Özgürlük nedir Bunları bıraktım ATATÜRK'ün ilke ve inkilapları nedir bilmeyen öğrenciler var.Eğer haberleri takip ediyorsanız Adana Valisinin tespitleri bunlar benim tespitlerim değil.Siyasiler hiçbir Zaman eğitilmiş bir halk istemez çünkü yönetmesi zordur, eleştirir tepki koyar.Bugün biz halen okuma-yazma problemimizi çözmemişken, halkımızı eğitemezken kimse örgütlenmeden tepki göstermeden bahsetmesin.Gösterilen tepkileride gördük cumhuriyet meydanlarında. Belli çıkar amacı olan kuruluş ve kişilerin gövde gösterileri haline döndü hepsi. Madem bu kadar cumhuriyetinizi seviyordunuz sizi yönetenleri seçerken aklınız nerdeydi? Şuan ki İktidar oyları para karşılığı,kömür karşılığı,mevkii karşılığı alırken hangi siyasi görüşü onlara karşı olmak için kullandınız?Yazık arkadaşlar göz göre göre ülkemizi satan insanları başımıza geçirdik. Şimdi onlar mecliste Senin olun bunu çaldı, sen şu hazine arazisine çöktün tartışması yapıyor. Ama kimse bilmiyor Yavru vatan, türkiyenin doğusu yavaş yavaş gidiyor.Dış siyasi güçler parça parça paylaşıyor topraklarımızı.Kimse 3. dünya yavaşının taşla sopayla olacağına inanmasın.Bundan sonraki savaşlar masada,sokaklarda fikirle olacak. Belki bir daha başımıza ATATÜRK gibi biri gelmeyecek.
2008-04-09 (09:23)
conquer
Bay
conquer
Türkiye, Kayseri
Erciyes Üniversitesi
pentagraman ile la turco nun uzun yazılarını okudum.

aralarında bi fark buldum...

pentagramanın uzun uzun yazıp emek verdiği o güzel yazıların hepsi okunmaya değer ve bizzat kendi emeği.

hariçten gazel okumuyor.

ama diğer arkadaşın(la turco) yazdıkları çalıntı.alıntı yaptığını da belirtmemiş.

kolaycılık yapan bir arkadaş.

ezberden konuşan,pentagramanın yapmadığı hariçten gazel okumayı en güzel şekilde yapan biri.

bul netten bir sayfa türkiye iran ile ilgili,kes kopyala yapıştır.karşı tarafa cevap olsun...

bu kadar da kolaycılık fazla be kardeşim.alıntı yapıyorsan dürüst bir şekilde adam gibi belirt...
2008-04-09 (15:21)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
conquer demiş ki:
pentagraman ile la turco nun uzun yazılarını okudum.

aralarında bi fark buldum...

pentagramanın uzun uzun yazıp emek verdiği o güzel yazıların hepsi okunmaya değer ve bizzat kendi emeği.

hariçten gazel okumuyor.

ama diğer arkadaşın(la turco) yazdıkları çalıntı.alıntı yaptığını da belirtmemiş.

kolaycılık yapan bir arkadaş.

ezberden konuşan,pentagramanın yapmadığı hariçten gazel okumayı en güzel şekilde yapan biri.

bul netten bir sayfa türkiye iran ile ilgili,kes kopyala yapıştır.karşı tarafa cevap olsun...

bu kadar da kolaycılık fazla be kardeşim.alıntı yapıyorsan dürüst bir şekilde adam gibi belirt...
yani sen yazdiklarimida okumadin heralde ne diyim bilmiyorum ki...Bak oraya tekrar istersen hepsi tarihsel gelisimden ibaret yorumun olmadigi yazi var orda.Yani hic yorum yok tamamen tarihsel bilgi.Sence kitapta istanbulun fethi 1453 diye geciyorsa bunun farkli yorumu olabilirmi=?yada Türkiyede 12 eylül darbesini farkli olarak nasil yazabilirsinki ztn?sonuc itibariyle okudugum kitaptan alinti yaptim.tarihsel icerikli yaziyi yorum katmadan icine daha farkli bi sekilde ne yazilir ben bilmiyorum Çok mutlu sen biliyorsan dene bi görelim Çok mutlu mesela istanbul un fethi 1453 degilde baska tarihte olmustur de belki farkli olur alinti yapmamis olursun Şaşkın hayir yani orda yazanlar yanlis seylerde degilki...mukuslu tükürük hesabi gibi hatada yok Göz kırpıyor anladin sen Mr. Green

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Ücretsiz Kayıt Ol