Arkadaşlar ben şu garantörlük belgesi alamazsam malum bloke hesap yoluna gidicem. Benim almanya'da dil kursu+master. Şu bloke hesap işini Almanya'daki akrabam parayı falan Deutsch banka yatırıp halledebilirmi? Konsolosluktan böyle yaptık diye sorun cıkar mı? Olursa sizce Almanya'da yaklaşık kac günde hallolur bu bloke hesap işi? Çünkü burada uğraşması zor ve zaman alan bi iş gibi görünüyo bana.
yolcu465 demiş ki:
Arkadaşlar ben şu garantörlük belgesi alamazsam malum bloke hesap yoluna gidicem. Benim almanya'da dil kursu+master. Şu bloke hesap işini Almanya'daki akrabam parayı falan Deutsch banka yatırıp halledebilirmi? Konsolosluktan böyle yaptık diye sorun cıkar mı? Olursa sizce Almanya'da yaklaşık kac günde hallolur bu bloke hesap işi? Çünkü burada uğraşması zor ve zaman alan bi iş gibi görünüyo bana.
Gayet basit ve güvenli, bence garantörlük olayindan da daha hizli ve kesin..
Arkadaşlar tek bi yorum geldi. Bu konuda başka bilgisi olan yok mu?
arkadaşım bu konuyu bende araştırdım yardım bulamadım halledersen buraya nasıl yaptığını yazar mısın?
http://www.turkstudent.net/board/topic/45515
biraz arayin ufacik arayin 2 saat oturup yazdigimiz insanlara yardim ettigimiz konuda 5 dk nizi ayirarak arayin neler bulacaksiniz...
çok sağol arayıp bulamamıştım çok net bir şekilde açıklamışsın. tekrar teşekkürler
Önce vize randevusu alıp bloke hesap işini halletmem sonrada (para yatırma, yatırıldı kağıtlarının gelmesiyle) tekrar vize başvurusu yapılacağını yazmışşın. Ben Bursa'dayım 2 defa gelip gitmek hem masraflı hemde öğretmen olarak çalıştığım için çok zaman kaybı anlamına geliyo. Bunların hepsini 1 günde halletme şansım olamaz mı?
1 günde halledebilirisn artık istanbulda belgeleri kendisi yolluyormş , randevunu alırsın aynı günde bloke belgelerinin hukukta imzalatırsın görüşmede veririsin işin biter
o zaman bütün belgelerim tamam almanyadan kurs kaydı kağıdımda yolda. salı vize için randevu alacağım 1 günde halloluyorsa çok güzel. randevu alırken bloke hesap işlemide yaptıracağım diyecek miyim? para yatırma işi bu sefer nesıl olacak sonuçta konsolosluk paranın yattığına dair birşeyler isteyecek. bu konuda ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün mü? öğretmen olduğum için çok zaman ayıramıyorum da. 1 günde işini halleden bir arkadaş tecrüblerini paylaşırsa varsa çok makbule geçer. herkese çok teşekkürler umarım her dileğiniz gerçekleşir.
bu arada dil kursu + master için gideceğim nasipse. üniversirteden teyit belgesi almadım. umarım bi sorun çıkmaz.almanca bilgim çok az giden arkadaşlara sorum var. Kaç ayda güzel bir amancaya sahip olunabilir?