Dinamo Tiflis Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi
slm millet öncelikle şunu söyliyim hayatımda ne kırgızistana gittim ne de kırgızistan hakkında engin bilgilerim var.size sadece bişkekli bir kırgız arkadaşımla aramızda geçen kısa bir konuşmayı anlatmak istedim.bigün kıbrıs hakkında konu açıldı ve ben kıbrısı sevmediğimi söyledim.kendisine hadi biz türkiyeden geliyoz burnumuzun ucu sen niye ta kırgızistandan kalkıp geldin dedim.cevabı aynen şöyleydi.kıbrıs aslında güzel en azından üniversite kaliteli kırgızistandaki üniversitelerde okunmaz kaliteleri çok düşük.zaten artık gençler başta rusya olmak üzere ordan kaçmaya çalışıyo dedi.benim amacım kimseye oraya git buraya gitme demek değil ama kırgızistanıda en iyi kırgızların bildiği bir gerçek tıpkı türkiyeyi bizim bildiğimiz gibi..
Dunya da youtube yi yasaklayan 4 ulke var.Iran, ıraq , afrikadan ismini hic duymadıgım bir ulke ve tabi ki turkiye. egitim kaliteli fln demis kibrisli arkadas,egitim kaliteli olsa boyle mantıksız seyler olamz bu ulkede,odtu olsn bogazici olsn galatasaray olsn kaliteli okullarimiz var eyvallah ancak,gerisini kaliteli sinifina koyamayacagim.3 yıl istanbul universitesinde okuyup okuldan nefret edip ozel bi okula geldim ve yine memnun diilim.benim sahsi dusuncem bu farkı dusunenlerde olabilir.Ancak bu ulkede egitim kaliteli diye bir sey yok.Begenmediginiz Kırgızistanda 11 yıl okuma zorunlugu 1930 larda getirilmiş.Sovyet sisteminin koklu egitim temelinde kurulmus bir egitim sistemleri var.ve emin olun gayette kalitelii egitim veriyolar,alana..
Dinamo Tiflis Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi
ilk önce okuduğumuzu doğru anlayalım.ben türkiye ve kıbrıstaki üniversiteler kaliteli falan demedim.bunu bişkekten gelen kırgızistanlı biri söyledi.düşün yani senin iyi değil dediğin üniversitelere o iyi diyosa,ordaki üniversitelerin kalitesi bellidir zaten.ikincisi bana sovyet eğitim sistemini anlatma benim kız arkadaşım ukraynalı.yani yeterince bilgim var.temel eğitimde bizden çok üstün oldukları kesin.bugünkü rusya federasyonuda eski sovyet ülkesi kırgızistanda eski sovyet ülkesi ama ikiside eski sovyet ülkesi diye sovyet eğitim sistemi deyip rusyayla kırgızistanı kıyaslayamazsın.ve son olarak tekrar söylüyorum benim kimseye oraya git buraya gitme dediğim falan yok ben sadece kırgız birisinin ağzından çıkanları söyledim belki kararsız olanlara bi yardımı olur diye.
Hacım iyimiş seninde ortamın Ukranyali kız arkadaş,Kırgız bi kızla konuşmalar filan cidden iyi ortam yaratmışsın kendine.Kıbrıs'da nasıl buldun ukranyaliyi ya? yoksa internet filan mı? İyimiş ama mutluluklar dilerim.
Amerika ve Avrupa dışındaki ülkeler hayat standartları bakımından yalan durumda aslında bu dünya sisteminde.Hayat onların hayatı,gerisi kapışıyo kendi arasında.Oyuzden bence burda ;bi kırgız kız bana turkiyedeki okullar cok iyi fln dedi diyip Kırgızistandaki okulları kötülemek boş bi iş.Somut bi kanıt gösterse onu soyleyen kişi,mesela bak bu adam bu okuldan mezun oldu ama konuşmayı bilmiyo fln dese tamam derim belki ama gerisine inanmam.Sizlere de tavsiyem inanmamanız.İslamiyetin hakim oldugu ulkelerde egitim pek ilerlemiyo acıkcası,buna da belki cok insan karsı cıkacak ama sahsi dusuncem.Oyuzden zamanında ateizmi resmi din olarak kabul etmiş ve yakın zamanda islamiyeti kabul etmiş bi Kırgızistan bana Türkiye'den daha sağlam geliyo bu konuda..
kırgız arkadaş kız değil erkek ama neyse kişsel konuları boşver benim demek istediğim kırgızistan a girmeyi kafaya koyanlar varsa çok yüksek beklentileri olmasın ve çok iyi araştırsınlar.birçoğumuz nasıl türkiyeyi beğenmiyorsak onlarda kırgızlarda kırgzistan ı beğenmiyor.ülkemizdeki dandik sistem yüzünden herkes biyerlere gitmeye bakıyor herkesin hayalleri var ama benim kişisel fikrim kırgızistan a gitmek çok akıl karı değil..
Hacım iyimiş seninde ortamın Ukranyali kız arkadaş,Kırgız bi kızla konuşmalar filan cidden iyi ortam yaratmışsın kendine.Kıbrıs'da nasıl buldun ukranyaliyi ya? yoksa internet filan mı? İyimiş ama mutluluklar dilerim.
Amerika ve Avrupa dışındaki ülkeler hayat standartları bakımından yalan durumda aslında bu dünya sisteminde.Hayat onların hayatı,gerisi kapışıyo kendi arasında.Oyuzden bence burda ;bi kırgız kız bana turkiyedeki okullar cok iyi fln dedi diyip Kırgızistandaki okulları kötülemek boş bi iş.Somut bi kanıt gösterse onu soyleyen kişi,mesela bak bu adam bu okuldan mezun oldu ama konuşmayı bilmiyo fln dese tamam derim belki ama gerisine inanmam.Sizlere de tavsiyem inanmamanız.İslamiyetin hakim oldugu ulkelerde egitim pek ilerlemiyo acıkcası,buna da belki cok insan karsı cıkacak ama sahsi dusuncem.Oyuzden zamanında ateizmi resmi din olarak kabul etmiş ve yakın zamanda islamiyeti kabul etmiş bi Kırgızistan bana Türkiye'den daha sağlam geliyo bu konuda..
Sacmalamismiyim yine
Bu benim sahsi dusuncem,ister katıl,ister katilma.Ama sacmalamak deme.
Ben bir cok ulke gezdim ve acik konusuyum,turkiye zaten son bes yilda 30 yillik bi gerileme yasadi.Sokakta bira icmek cidden kastiriyo bu ulkede.Sakalli haci hocalar durup dururken aniden bomba cikatip havaya ucurabiliyor bi yerleri.Belki Sivas'tan sana ulken cok guzel geliyo olabilir,ben sana sacmalama demem.Ama inan ki ben baya bi sey gordum bu ulkede,yasadim.Ve bana tonlarca para verseler yine de bu ulkeyi sevmem.Bİ kere nefret etmisim.Egitiminden tut dinine kadar hersey yanlis geliyor bana.Sahsi dusuncem.Sacmalama diyen Sivas'li arkadas,sen de yaz ozaman ulkeni neden sevdigini , egitimin iyi oldugunu filan yaz kanitla.Bende sana sacmalama diyim
Sacmalamismiyim yine
Bu benim sahsi dusuncem,ister katıl,ister katilma.Ama sacmalamak deme.
Ben bir cok ulke gezdim ve acik konusuyum,turkiye zaten son bes yilda 30 yillik bi gerileme yasadi.Sokakta bira icmek cidden kastiriyo bu ulkede.Sakalli haci hocalar durup dururken aniden bomba cikatip havaya ucurabiliyor bi yerleri.Belki Sivas'tan sana ulken cok guzel geliyo olabilir,ben sana sacmalama demem.Ama inan ki ben baya bi sey gordum bu ulkede,yasadim.Ve bana tonlarca para verseler yine de bu ulkeyi sevmem.Bİ kere nefret etmisim.Egitiminden tut dinine kadar hersey yanlis geliyor bana.Sahsi dusuncem.Sacmalama diyen Sivas'li arkadas,sen de yaz ozaman ulkeni neden sevdigini , egitimin iyi oldugunu filan yaz kanitla.Bende sana sacmalama diyim
oncelıkle ben sıvasta degıl ıstanbuldayım turkıyenın sonyıllardakı polıtıkası hakkında sana katılıyorum ama bunu dındarlıkla karsılastırma senın bahsettıklerın dını kullanarak bıryere gelmeye calısan asalaklar su bıra mevzusuna gelınce kımsenın bırsey dedıgını gormedım ıcenlere