bu iki yıllık üniverssite mezunlarının kısa dönem askerlik sorunları ne olucak 2 yıllıkları neden küçük görüyorlar ben onu anlayamadım arkadaşlar kısa dönem yapmak bizimde hakkımız degil mi?
Selam Arkadasım kısa dönem askerlik diyosun ünv okumussun madem biraz mantıklı düşün ben şu anda askerim 2 yıllık ünv mezunuyum ve uzun dönem askerlik yapıyorum. kısa dönem yapanlarıda görüyoruz mezmele yerine koyuyolar ve nerede boktan iş var onlarda bence hakkı hukuku geç askere gidince anlarsın. selametle
vatan sever ol uzun dönem yap... bırak 2yıılık mıkıyıllıgı 4 yıllık dahı okumus olsan bunu ıste...
merak etme en iyi şekilde vatani görevimi yapıorum daha yapmayanlar yada yapmak istemeyenler düşünsün...
vatansever olmakla uzun donem askerlik yapmanin ne alakasi var?
askere gitmeyen veya askerligini iyi bir yerde yapan kisiler icin konusmasi ne kolay!.
konu onlisans ogrencilerinin askerligi biraz daha kisa donem yapmalariyla alakali.
konuyu acana sunu diyebilirim: YOK, onlisanslari daha cazip hale getirmek icin bu konuda adim atmak istedi ve genelkurmaya bunu iletti ama genelkurmay kabul etmedi.
umarim ilerleyen yillarda bu kabul olur, bir kac ay kisa da olsa onlisans mezunlarinin askerlikte lise mezunlarindan avantaji olmasi lazim.........
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-22 16:10:39
leba demiş ki:
vatan sever ol uzun dönem yap... bırak 2yıılık mıkıyıllıgı 4 yıllık dahı okumus olsan bunu ıste...
sen ne karışıyon bir kız olarak milletin vatan severliği seni ilgilendirmez kimseyi vatan hainliğiyle suçlayamazsın
eywallah kardeşim herkezin vatani görevi yapacak ama böle bi uyuz çıkıpta cins laf etmesin hiç bişey dışardan göründüğü gibi kolay değil..
kımseyı vatan hainliğiyle sucladığım falan yok... vatanınıda sevmıyorsun demıyorum sana. dıyemmde senı tanımıyorumkı... hepinizde ne bu siddet ne bu celal Arkadaşlar... her türk gencinin ödemesi gereken vatan borcudur..gerekeni dedim..vicdani ret'çileri sevmem ben pek..haz etmem kendilerinden...
leba demiş ki:
kımseyı vatan hainliğiyle sucladığım falan yok... vatanınıda sevmıyorsun demıyorum sana. dıyemmde senı tanımıyorumkı... hepinizde ne bu siddet ne bu celal Arkadaşlar... her türk gencinin ödemesi gereken vatan borcudur..gerekeni dedim..vicdani ret'çileri sevmem ben pek..haz etmem kendilerinden...
vatan severlik derken kastedilen vatan hahinliği değildir... kelime anlamı ve kelimenin cümleye kattığı anlamı iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim... bu yüzden bize her yıl edebiyat öğretildi... biz de her yıl yine mi dedik ama... insanları yanlış anlamayalım diye öğretildi....
konuyu açan arkadaşın da ne kastettiği belli.. lebanın söylediği bu durumda doğru oluyo... vatan seversen eğer.. bu gibi durumlara tepki vermessin.. iki yıllıkları küçük görerek... gibi cümlelerle.. konu değişmiş ancak teması aynıdır.. teması biz neden kısa dönem yapmıyoruzz... ilk önce içinizde çelişmeyin.... daha sonra başkalarına çamur atarsınız... bu zihniyeti atın artık.. sen karışma erkek işine der gibi.. bir çok bayan bir çok erkekten fazla askerlik yapmak istiyor.. konuyu bulandırmayın... leba sevdiğim biridir... madem grup saldırısı.. bizde varız.. bence aklınızdan bile geçirmeyin...
TDK....
çok konuştunuz yaa . topu topu 15 ay oğlum 460 gün ediyo ben 2000 günün üzerine çıktım 7 yıldır asker sayılırım boşversene sen uzunu kısayı , askerlik yapılan yer vardır yer vardır. öyle bir yere düşersin ki 1 ay da kalsan burnundan getirirler ama başka biyere düşersin 5 sene bile askerlik yaparım dersin sen süreyi takma gideceğin yere bak