coca cola nın anlamı
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-01 (13:41)
Eda Soysal (açheliaa)
Eda Soysal (açheliaa)
ütopist demiş ki:
coca cola içmeyelim Çok mutlu kahrolsun amerikan emperyalizmi tmm ok de yok tersten okuyunca şöyle böyle oluyo bunlar komplo teorisi bence ya Gözlerini yuvarlıyor kriptograf çok bizim memlekette işleri güçleri yok kelimeleri tersten düzden çaprazdan okumakla uğraşıyolar Şaşkın
bu konuda sana katılıyorum ama hersey bır yana saglık açısından kla ıcılmesıne karsıyım ve kaç aydır agzıma kola surmuyorum eve de aldırmıyorum kola yı. bence fast food yanına adana salgam suyu(onun yerını hıcbır ıcecek tutamaz kola ya da bın basar) ayran, ya da meyve aromalı sodalar harıka oluyor ve bunlar sayesınde kola ya gerek kalmıyor herkese tavsıyem Göz kırpıyor
2008-05-01 (14:36)
Kibrisli Efe (kibrisli23)
Kibrisli Efe (kibrisli23)
simit+ayran varmı ötesi Soğukkanlı
sasa 2008-05-01 (15:07)
Ümit Baran (ümit baran)
Ümit Baran (ümit baran)
açheliaa demiş ki:
ütopist demiş ki:
coca cola içmeyelim Çok mutlu kahrolsun amerikan emperyalizmi tmm ok de yok tersten okuyunca şöyle böyle oluyo bunlar komplo teorisi bence ya Gözlerini yuvarlıyor kriptograf çok bizim memlekette işleri güçleri yok kelimeleri tersten düzden çaprazdan okumakla uğraşıyolar Şaşkın
bu konuda sana katılıyorum ama hersey bır yana saglık açısından kla ıcılmesıne karsıyım ve kaç aydır agzıma kola surmuyorum eve de aldırmıyorum kola yı. bence fast food yanına adana salgam suyu(onun yerını hıcbır ıcecek tutamaz kola ya da bın basar) ayran, ya da meyve aromalı sodalar harıka oluyor ve bunlar sayesınde kola ya gerek kalmıyor herkese tavsıyem Göz kırpıyor

evet bizler kahrolsun amerikan emperyalizmi diyoruz... ırkçılığa hatır diyoruz... sürüden ayrılmanın zamanıo geldi diyoruz... amerikan cı değiliz diyoruz... amerikaya karşıyız diyoruz ama bunlar hep lafta

ayağımızdan converse ler eksik olmaz nedense.... sözde değil özde insanlar olalım

genç siviller derneği
2008-05-01 (15:13)
Ayşegül Sayıcı (aysegulsayici)
Ayşegül Sayıcı (aysegulsayici)
çok çok haklısın ama kola bazı insanlarda bağımlı hale gelmiş durumda malesef Çok üzgün, ağlıyor
bende içmicem artık çevremide uyarıcam filistinli kardeşlerimiz için. çok teşekkürler bilgilendirdiğin için
2008-05-01 (15:19)
Deniz Aslan (Lad Child)
Deniz Aslan (Lad Child)
mjdt demişki:
kaıltıyorum sana amerikanın işgal ettiği ve işgal etmek istediği yerler büyük israil haritası ile aynı yerler buna güneydoğu da dahil.
Ewet arkadaşım aynı düşünceleri paylamamız sewindirici..Zaten abd nin büyük ortadogu projesi=büyük israil anlamına geliyor bence.Çünkü malesef abd hükümetini amerikan kapitalizmi yönetiyo ve malesef bu kapitalizmin büyük bi çogunlugu yahudi kökenli insanların elinde.... Üzgün
2008-05-01 (15:58)
Mehmet Emre Uçar (Madenger)
Mehmet Emre Uçar (Madenger)
ben bi faydasını görmedim. zaten midem rahatsız. hiç canım cola çekti bi cola içeyim demedim. filistin olayı, sağlıksız olması, bide dünyanın en güçlü şirketi olması beni itiyo. afrikanın en ücra köşesinde bile coca cola bulabilirsiniz. portakal suyu, kefir, ayran, şalgam, şıra, turşu suyu... bi dünya süper içeceğimiz var Çok mutlu cola da neymiş Çok mutluÇok mutlu
2008-05-01 (16:02)
Cengizhan Camoka (temuchin84)
Cengizhan Camoka (temuchin84)
kolada alkol yok bi kere... biz alkol kültürüne sahip bir milletiz araplar kola içer genelde...
2008-05-01 (17:06)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
ümit baran demiş ki:
[
evet bizler kahrolsun amerikan emperyalizmi diyoruz... ırkçılığa hatır diyoruz... sürüden ayrılmanın zamanıo geldi diyoruz... amerikan cı değiliz diyoruz... amerikaya karşıyız diyoruz ama bunlar hep lafta

ayağımızdan converse ler eksik olmaz nedense.... sözde değil özde insanlar olalım

+69 Soğukkanlı
2008-05-01 (17:10)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Madenger demiş ki:
ben bi faydasını görmedim. zaten midem rahatsız. hiç canım cola çekti bi cola içeyim demedim. filistin olayı, sağlıksız olması, bide dünyanın en güçlü şirketi olması beni itiyo. afrikanın en ücra köşesinde bile coca cola bulabilirsiniz. portakal suyu, kefir, ayran, şalgam, şıra, turşu suyu... bi dünya süper içeceğimiz var Çok mutlu cola da neymiş Çok mutluÇok mutlu

hakkaten ya ayran dururken cola da neymiş peeahh Soğukkanlı Çok mutlu ben de zaten gazlı içecekleri içemem dokunuyor.Bağımlı olan arkadaşlar bence tedavi yollarını araştırsınlar Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-01 (17:23)
Nisa Nur (niisa)
Nisa Nur (niisa)
temuchin84 demiş ki:
kolada alkol yok bi kere... biz alkol kültürüne sahip bir milletiz araplar kola içer genelde...
google girersen bunun belgelerinin fotoğrafınıda görebilirsiniz

Tüketiciler Birliği, alkolsüz diye içtiğimiz gazozlarda az da olsa alkol bulunduğunu açıkladı.

Gazlı içecekler ile ilgili yapılan analiz sonuçlarını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz; “Tüketicinin temel hakkı olan “bilgilenme hakkı” açık şekilde ihlâl edilmekte ve tüketiciler yanıltılmaktadır” dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında şu görüşlere yer verdi:

“Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ile ilgili olarak çıkarılan ve 30.10.1998 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 98/24 no’lu Alkolsüz İçecekler Tebliği’nin 5/k maddesinde; “Alkolsüz içeceklerde etil alkol miktarının en çok 5.0 g/l olabileceği” belirtilmektedir.

Alkolsüz içeceklere ilişkin bir hukuki metinde, içecek içeriğinde alkol bulunmasına cevaz veren bu düzenleme dikkatimizi çekmiş ve konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birliği tarafından bir çalışma başlatılmıştır.

Çalışma kapsamında:

Piyasada satılan gazoz ürünlerinin etiketleri üzerinde yapılan incelemelerde, içeriğinde alkol bulunduğuna ilişkin bir bilginin olmadığı, hatta bir üründe de, içerikte alkol ve çözeltisinin kullanılmadığına ilişkin bir bilginin olduğu tespit edilmiştir.

Bunun üzerine çeşitli marketlerden satış fişi karşılığında on ayrı gazoz markasına ait birer şişe gazoz satın alınmıştır. Marka seçiminde pazarda yaygın olarak satılan markalar tercih edilmiştir. Satın alınan gazozların içeriğinde alkol olup olmadığının tespiti için Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ne başvurulmuştur. Orijinal ambalajı içinde teslim edilen on adet gazoz şişesinde bulunan sıvı için “IFFJ modifiye rebelin metodu,1983” yöntemiyle etil alkol analizi yaptırılmış ve şu sonuçlara ulaşılmıştır:

Marka* Alkol Oranı

x1 ........ 1.56 g/l

x2........ 1.28 g/l

x3........ 1.16 g/l

x4....... 0.84 g/l

x5.......... 0.76 g/l

x6........ 0.60 g/l

x7.......... 0.56 g/l

x8......... 0.48 g/l

x9..... 0.44 g/l

x10............ 0.20 g/l

Yapılan araştırmalar ve gıda mühendisliği, kimya mühendisliği ve tıp alanında uzmanlarla yapılan görüşmeler ile gazlı içecek olan gazozlarda, etil alkolün kullanım nedenleri ile ilgili olarak şu sonuçlara ulaşılmıştır:

Bütün gazozlarda tat ve koku verici esanslar kullanılmaktadır. Bu esanslar yağ cinsinden maddeler olup suda çözünmezler. Bu esansların suda çözünmeleri için hem su, hem de yağlarla tam karışabilen, çözünebilen “ara çözücü”lere ihtiyaç bulunmaktadır. Etil alkol gazlı içecek üretiminde bu işlevi yerine getirmek üzere kullanılan bir “ara çözücü”dür.

Gazlı içecek üretiminde tat ve koku verici maddeleri suda çözünür hale getirmek üzere kullanılan etil alkol üretim sürecinde kimyevî bir değişime uğramamakta ve aslî unsuru olan “alkol” olma özelliğini yitirmemektedir.

Etil alkol, gazlı içecek üretiminde maliyeti düşük olması nedeniyle kullanılmaktadır. Etil alkol yerine aynı işlevi görmek üzere, örneğin propylen glycol maddesi kullanılması mümkündür. Ancak etil alkol yerine kullanılacak “ara çözücü” hangisi olursa olsun, üretim maliyeti artacaktır.

Buna göre analiz ettirdiğimiz on adet şişede yer alan gazoz sıvılarının tamamında, değişen oranlarda etil alkol bulunmuştur. Analiz ettirilen şişelerin üzerinde yer alan etiketlerin tamamında, içeriğinde etil alkol bulunduğuna ilişkin bir uyarı bulunmamaktadır.

Elde edilen sonuçlar, Alkolsüz İçecekler Tebliği’nde belirtilen sınırın altında bulunmakla birlikte içeriğe ilişkin tüm bilgilerin eksiksiz olarak tüketiciye sunulması, tüketicinin temel ve evrensel haklarından biri olan bilgilenme hakkı gereğidir. Bu durumda içeriğe ilişkin yanıltıcı veya eksik bilgi verilmekle tüketicinin en temel hakkı ihlâl edilmektedir.

Bu nedenle konu ile ilgili yetkili Tarım Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından öncelikle Türk Standartları Enstitüsü’nün gazozlarla ile ilgili 4080 nolu standardı ve Alkolsüz İçecekler Tebliği’nde yer alan ve gazlı içeceklerde alkol kullanılmasına olanak tanıyan 5/k maddesi kaldırılarak, gazlı içeceklerde alkol kullanılmasını yasaklayan düzenleme getirilmeli, bu maddenin kaldırılmaması halinde tebliğin ismi değiştirilerek, isimde yer alan “alkolsüz içecekler” ibaresi kaldırılmalı ve gerekli denetimler en katı şekilde uygulanarak, tüketicinin bilgilenme hakkının ihlâlinin önüne geçilmelidir.

Öte yandan tüm gazlı içecek üreticisi firmalarını içeriğe ilişkin doğru ve eksiksiz bilgilerin etikette yer alması için gerekli düzenlemeleri en kısa sürede yapmaya çağırıyor ve alkolsüz içecekler konusunda Tüketiciler Birliği olarak gazlı içecekler konusunda tüketiciyi uyarıyoruz: “İçtiğiniz gazozda alkol var!” dedi =ALILNTI=
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa