izmirli özge demiş ki:
ben bu başlığı çok sevdim öncelikle teşekkür edrim..şöyle ki köyden kente göç diyorsak önce belli başlı farkların altını çizmek gerekir...ve bunlardan en önemlisi iş olanaklarıdır..köylerde günden güne tarım alanlarının azalması ve çiftçinin tarım yerine alternatif geçim kaynakları bulmaya çalışmasıdır..türkiye iklimi gereği tarıma çok elverişli bir ülkedir..ve bu iyi değerlendirilmeli köylüye yatırım yapılmalıdır..kredi olanakları arttırılmalıdır mesela..(devam edicem

)
Ilk once fisherman06 nickli moderatorumuze bu basligi bizbizeye tasidigi icin tesekkur ediyorum.Ozge ve venom ikinizede bu konuda katiliyorum katiliyorum.Birda koy den kent e gecen insanlari yabanci diye kaziklayanlar onun safligiyla oynayanlar oluyor bunuda onlemek lazim

bence bunu onlemek icin ise ilk basta sosyal yardim kurluslari nin faaliyetlerini arttirmak ve onlari cogaltmak tan baslamaliyiz sayet eger ilk once sehirlerdeki ekonomik durumu duzeltirsek koylerdeki egitim saglik ve benzeri durumlari duzeltmek daha kolay olucaktir diye dusunuyorum

biraz konu disi gibi gozuktu ama farkli bir acidan yaklastim.Ha bu arada sehirlerdeki durum duzeltilirken koylerde bir koseye atilmamali ozge nin dedigi gibi koylerin bulundugu dogal kaynaklar dan yararlanilip gelistirilmeli
ee atalarimiz bosuna"calismayan demir paslanir"dememisler

mesela ozge bahsettigim ISMEK gibi kuruluslar ordada acilmali ve ona uygun bir ortam hazirlanmali bu koydeki insanlar in isine cok yarar diye dusunuyorum
daha yazicam
Saygilar