**Köyden kente göçü durdurmak** konusunda önerileriniz projeleriniz???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

**Köyden kente göçü durdurmak** konusunda önerileriniz projeleriniz??? 2008-03-18 (17:38)
Arkadaşlar köyden kente göçün önüne geçilmesi
neler yapılabilir?
Önerileriniz nelerdir???

Nasıl önlenebilir??? Şaşkın
2008-03-18 (18:38)
İmran Koç (nazli87)
İmran Koç (nazli87)
köyden kente ne niyetle geldigine bagLi..
2008-03-18 (20:45)
Oleg Ermuraki (oleg87)
Oleg Ermuraki (oleg87)
tarım desteklenmeli,çiftçiye maddi manevi destek sağlanmalı, eğitim şartları her yerde eşitlenmeli,hizmet sektöründen sanayii sektörüne yatırımlar hızlandırılmalı, teknolojik tarım yapılmalı...
2008-03-18 (21:39)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
nazli87 demiş ki:
köyden kente ne niyetle geldigine bagLi..

dogru Fikir
slm 2008-03-19 (16:09)
Kadir Bozbiyik (komando88)
Kadir Bozbiyik (komando88)
eger bir insan köyden kente göc ediorsa genel olarak iki neden vardir ya cocugu okuyacaktir yanliz birakmak istemez yada köyde gecimini saglayamadigi icin bu baglamda köy deyince akla tarim gelmektedir tarimin gelistirilmesi cok önmeli teknoloji ve tarim ici ice olmalidir birde türkiyenin simdi ve ilerde dahada fazla problem yaratacagi bir su **** vardir o baglamda cesitli sulama sistemlerininde türkiyede tarimda kullanilmasi gerekmektedir bunun basinda damla sulama sistemi bulunan en son mantikli bir sulama sistemidir ki bu topragin tuzlanmasinida ve toprakta bulunan yeralti su rezervlerininde eksilmemesini saglar topragin tuzlanma orani tarimda cok önemlidir bunlar baslica dikkat edilmesi gerekmektedir.
siz bir baba gibi düşündünüzmü? 2008-03-19 (23:31)
Can Baran (yazarxxx)
Can Baran (yazarxxx)
sevgili arkadaşlar köyden kente göçün engellebilmesi için köyleri yaşınır duruma getirmek lazım ve orada yaşama hevesi olan insanlarında gereksınım duyduğu ihtiyaçların karşılanabilmesi gerekır ...şu sözü unutmamak gerekiyorki büyüklerimiz köylü milletin efendisidir demişler ...biz bu nesil gençler varya kımse kusura bakmasın sen kendıne bak demesın valla biz çok bedava yaşıyoruz çok tembeliz hangimiz babamızın yaşıdığı donemleri yaşıyoruz hiç birimiz okumuyoruz araştırmıyoruz ne bıleyım yaşamımızın gereksınım duyduğu ihtiyaclara ulaşabılmek veya daha yararlı olabılmek için hangımız kendını tam olarak hazır hissediyorki işte biz yaşayış kurallarına kafa tutacak noktaya bilişsel olarak getırmesek kendımızı köyden kente de göç olur köyden yurt dışına göç olur kusura bakmayalım
2008-03-20 (11:35)
Oleg Ermuraki (oleg87)
Oleg Ermuraki (oleg87)
normalde bir ükede ya tarım vardır ya da sanayii vardır. Oysa biz de daha çok hizmet sektörü vardır. Üretim yok tüketim var... EE o zaman adam neden köyde kalsın ki?
2008-03-20 (20:47)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
oleg87 demiş ki:
normalde bir ükede ya tarım vardır ya da sanayii vardır. Oysa biz de daha çok hizmet sektörü vardır. Üretim yok tüketim var... EE o zaman adam neden köyde kalsın ki?
Katılıyorum...Ben bir sürü köy biliyorum, insanları, marketten yumurta alıyorlar, süt alıyorlar, peynir alıyorlar tereyapı alıyorlar, paket paket makarna alıyorlar...Köy-kent diye bi şey kalmadı artık.Köy demek sadece yaşanılan yer demek artık, Köydekilerde kentli gibi..Üretici değil tüketici konumundalar.Adamlar yumurtay sütü, peyniri, yoğurdu, yağı bile bakkaldan marketten aldıktan sonra yaşanılan yerin adı ha köy olmuş ha kent.
2008-03-20 (21:01)
Özge Erdölek (izmirli özge)
Özge Erdölek (izmirli özge)
ben bu başlığı çok sevdim öncelikle teşekkür edrim..şöyle ki köyden kente göç diyorsak önce belli başlı farkların altını çizmek gerekir...ve bunlardan en önemlisi iş olanaklarıdır..köylerde günden güne tarım alanlarının azalması ve çiftçinin tarım yerine alternatif geçim kaynakları bulmaya çalışmasıdır..türkiye iklimi gereği tarıma çok elverişli bir ülkedir..ve bu iyi değerlendirilmeli köylüye yatırım yapılmalıdır..kredi olanakları arttırılmalıdır mesela..(devam edicem Çok mutlu )
2008-03-20 (21:16)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
izmirli özge demiş ki:
ben bu başlığı çok sevdim öncelikle teşekkür edrim..şöyle ki köyden kente göç diyorsak önce belli başlı farkların altını çizmek gerekir...ve bunlardan en önemlisi iş olanaklarıdır..köylerde günden güne tarım alanlarının azalması ve çiftçinin tarım yerine alternatif geçim kaynakları bulmaya çalışmasıdır..türkiye iklimi gereği tarıma çok elverişli bir ülkedir..ve bu iyi değerlendirilmeli köylüye yatırım yapılmalıdır..kredi olanakları arttırılmalıdır mesela..(devam edicem Çok mutlu )

Ilk once fisherman06 nickli moderatorumuze bu basligi bizbizeye tasidigi icin tesekkur ediyorum.Ozge ve venom ikinizede bu konuda katiliyorum katiliyorum.Birda koy den kent e gecen insanlari yabanci diye kaziklayanlar onun safligiyla oynayanlar oluyor bunuda onlemek lazim ! bence bunu onlemek icin ise ilk basta sosyal yardim kurluslari nin faaliyetlerini arttirmak ve onlari cogaltmak tan baslamaliyiz sayet eger ilk once sehirlerdeki ekonomik durumu duzeltirsek koylerdeki egitim saglik ve benzeri durumlari duzeltmek daha kolay olucaktir diye dusunuyorum Gülümsüyor biraz konu disi gibi gozuktu ama farkli bir acidan yaklastim.Ha bu arada sehirlerdeki durum duzeltilirken koylerde bir koseye atilmamali ozge nin dedigi gibi koylerin bulundugu dogal kaynaklar dan yararlanilip gelistirilmeli
ee atalarimiz bosuna"calismayan demir paslanir"dememisler Göz kırpıyor mesela ozge bahsettigim ISMEK gibi kuruluslar ordada acilmali ve ona uygun bir ortam hazirlanmali bu koydeki insanlar in isine cok yarar diye dusunuyorum Gözlerini yuvarlıyor
daha yazicam
Saygilar
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa