Mesaj Panosu

Türkçesi bozmaktan başka bir işe yaramayan bu site ve bu grbuptaki herkese!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

2008-03-27 (22:47)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
en iyisi televizyon u yok etmek Çok kızmış (ben televizyon dusmaniyim Niyeti kötü )
yalniz arkadasim yabanci kelimeleri hepten yok edersek biraz sacma oluyor bence yani asansor yerine indirgecli-kaldirgac demek(sanki sarki soyler gibi) bana komik geliyor Gülüyor hani bazilari kalmali diye dusunuyorum ama ok konusunda haklisin !
saygilar
Merhaba, 2008-03-28 (03:23)
mbozyer
Bay
mbozyer
Türkiye, Trabzon
Karadeniz Teknik Üniversitesi
İşte konu can alıcı noktasına parmak pastık. Komik gelen kendi dilimize sahip çıkmayarak ve Türkçe karşılığı olmayan kelimeleri kullanılması ilk başka senin de dediğin gibi komik ve zor olan yaratıcılıkları durdurup. Adam gibi bir çalışma ile kelimeler türetmemiz gerek. Ama ondan önce de yabancı kelimelerin kullanımı azalmalı.

okey-tamam
bye-güle güle
yo-yok

Ve eksik harflerle yazılmış olan kelimeleri bırakmamız gerekir. İlk gördüğüm hata büyük harf kullanılması üzerine. Çok basit ve uygulanması gereken kuralı ihlal ediyoruz.Saygılar...
2008-03-29 (22:23)
oleg87
Bay
oleg87
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
Ünlü Türkolog Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okuyun derim o zaten kitaplarında bu bütün sorunları ele alıyor çözümleriyle beraber
2008-03-29 (22:54)
calilarınkusu
Bayan
calilarınkusu
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
oktay sinanoğlu hemen ses bayrağımızı hemde gerçekleri açıkça yazmıştır kitabında ayrıca onun gibi banu avar , bayram öztür hemen siyasetin gerçeğini hemde kurulu planları açıkça anlatmıştır ses bayrağına yapılan planların altın da tür emellerin yatıığını ulaşamadıkları emmellerine başka yolarla ulaşmaya çalıştıkları açıkça ortadadır ....
2008-04-04 (13:09)
llSaUroNll
Bay
llSaUroNll
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
"Türkçesi bozmaktan başka bir işe yaramayan bu site ve bu grbuptaki herkese!!!"
Arkadas konu baslıgını açarken bile yazım yanlışı yapmış ama olsun bide Türkçesi olmayacak Türkçeyi yazman gerekir cümlede bi gariplik var . Bunlar cok normal.Aslında tabiki Türkçemizi iyi ve saglıklı kullanalım yabancı kelimelerden arındıralım falan demek güzel fakat bence bunu "msn" ve benzeri anlık yazılarda aramak biraz yanlış olur cünkü onlar o an hızlı yazılması gerken seylerdir ve kısaltmalara ugrarlar önemli olan insanın konuşma dilinde bunlara ne kadar dikkat ettigidir.
Ayrıca tabela isimlerinin turkçe olması gerektigi konusunda haklısınız ama maalesef bi yerin adı yabancı olunca insanlara daha cekici gelio nedense hani burası lüks bi yer falan diolar.
Bir de sunu son olarak ekleyim int. üzerinde oynanan oyunlarda anlık hızlı olması gerektigi icin kökenide ingilizce oyunlar oldugu icin her sey kısaltmaya ugramaktadır.
Mesela ok a ok die yazmazlar ok = k die yazarlar gerisini sen düşün artık.(klavye dilinde ç ve ş gibi karakteler uzakta olup onlar hızlı yazılırken çogu zaman atlanır)
Çok haklısın. 2008-04-05 (23:04)
mbozyer
Bay
mbozyer
Türkiye, Trabzon
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Eğer yazılanların tamamını okusaydın neden yanlıi yazdığımı bilirdin sadece sinirden yanlış yazıyorum.
Ne demek bazı harfler uzak kısaltmalar kullanmak gerekiyor. Yazma dilinde ne yazarsan o konuşmana girer.

Ok yazıyor herkes sonra herşeye okey diyor.

Ben de bi güzel sövüyorum onlara.

Umarım beni anlamışsındır.

Uzakta kalan harfler için son şey. Zahmet edip o tuşa basılmıyorsa ben birşey diyemem.
Tembellikten başka birşey değil.Tamam hızlı yazalım adam gibi yazmak varken neden eksik yazıyoruz.
2008-04-06 (16:25)
ismail yakıcı
Bay
ismail yakıcı
Türkiye, Sivas
Sivas Kongre Lisesi
mbozyer demiş ki:
Siz nasıl Türk öğrencilerisiniz ki(?) Turkstudent yazan bir site kurmuş biri. Ve siz de körü körüne dalmışsınız. Madem herkes Türk burada niye adı yabancı dilde kurulmuş sorarım Yabancı dile karşı değilim ama bu tarz sitelere ve sitelerde ki bu şekilde Türkçemizin hiçbir kuralına uymayan yazıları kınamak amacım. Küfretmemek için kendimi zor tuttum. Çünkü bayanlar küfürlü iletilerin çoğunu okumuyorlar ama Türkçemizin kurallarına uymayan çoğunluğun onlar olduğu kanısındayım.Saygılar sunuyorum Türkçemizi kurallarına uygun kullanan herkese. Ve kin besliyorum Güzel Türkçemizi katledenlere. Sakın milliyetçi duygularına kapılıp da yazmışsın bunları diye ileti yollmayın. Milliyetçilikle alakası yok.
arkadasım sana sonuna kadar katılıyorum

Sayfa /2Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

Ücretsiz Kayıt Ol