Mesaj Panosu

London Da İlk 1 Ay Ve Sonrası... ( Dİl Eğitimi ) - ( Masraflar) - ( Zahmetler )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

London Da İlk 1 Ay Ve Sonrası... ( Dİl Eğitimi ) - ( Masraflar) - ( Zahmetler ) 2008-03-26 (10:30)
Brixton
Bay
Brixton
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
Arkadaşlar 8 aylık Londra tecrübemden sonra şöyle bir yazı yazmayı düşündüm...

ilk olarak london da 1 ay müthiş güzel geçer daha dogrusu 3 hafta diyelim çünkü eğer benim gibi sadece 1 ay aile yanı yazıldıysanız son 1 haftanız ev aramakla geçer ve ev ararken görürsünüz ki aslında london büyütüldüğü kadar güzel bir şehir degil.

ev tam bir problemdir bütçesi az olan arkadaşlar için. eğer bütçeniz haftalık 100 GBP ise ortalma bununla benim gibi 55 GBP oda kirası tabi 2 kişilik bir oda şansınız varsa benim gibi 2. zone yoksa 3 ve 4. zone da bulursunuz eğer metro kullanacaksanız 2. zone haftalık 17 GBP (öğrenci oyster) zonlara göre fiyat artıyor tabiki. yok ben otobüs yol neyse çekerim diyorsanız 9.10 GBP e bunun bide yemesi içmesi var onada günde 7 GBP ayırsanız (sigara içenlerin vay haline benim gibi 7 GBP olur 10 12 GBP) size ortalama 100 120 GBP gibi bişey çıkıyor. biliyorsunuz ki para birimleri oldukça yüksek...

bu yaşam tarzı ev okul, okul ev ekstra hiç bişey ilave edemessiniz. Anlıcağınız arkadaşlar ingilterehiç iç açıcı bir yer degil. gerektiği zaman dışarı çıkacaksınız arkaşlarınızla yabancı arkadaşlarınızla harcama yapıcaksınız amaç ingilizce öğrenmek ise... part time iş diyorsanız ikinci can sıkıcı nokta. London gibi bir şehirde iş imkanı çok ama işçi sayısıda cok bunu unutmayın ve sizin uyruğunuz TÜRK iş başvurularınızda bu çok önem taşıyor tuvalet bile temizlicek olsanız... Birde mutlaka bir CV hazırlayın güzelce sallayın sallayabildiğiniz kadar ne tür bir iş koluna başvuracaksanız...

işe başladınız diyelim part time yada full bir türk restaurantında, part time işte yapğacagınız masa silme comi ingilizceniz için hiç bir yararı yok full time bir türk yanı ise daha felaket dışarı çıkma şansınız bile olmıyacak amacınızı unutucaksınız, unutmayın siz ingilizce öğrenmek için gidiyorsunuz oraya... Paranızla rezil olmak için degil...

Benim tavsiyem size dil eğitimi için en güzel yer İngiltere degil. avusturalya olabilir ya da amerika veya kanada...

oradayken çekilebilicek her çileyi çektim görülebilicek herşeyi gördüm... tabi bir zafer çile çekilmeden zahmet olmadan kazanılmaz ama eğer daha az zahmet ve çile çekebileceğiniz noktada yerler varsa terciğinizi ona göre yapın.

Şahsi fikrim Doğru Nokta tam anlamıyla İngiltere degil...

soru ve görüşlerinizi bekliyorum...
2008-03-26 (11:11)
vlatko
Bay
vlatko
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
% 99 haklisin ama Ingilizce ogrenmek burda da mumkun yeterki gerekli seyleri uygulayalim.. Para olmadan da olmuyor millet !!!
hersey cok zor 2008-03-26 (16:26)
nur135
Bayan
nur135
İngiltere, Chelmsford
Writtle College
ben 2 aydır ingilteredeyım aupaır olarak geldim ve cok mutsuzum aile sadece cocuklara dadılık yapmamı istıyor benim asıl amacımın ingilizcemı gelistırmek olduğunu hiç mi hiç umursamıyorlar Üzgün ben hafta sonu sirketime aile degiştirme talebinde bulunacagım fakat asıl sorun şu ki galıba 50 tane aile degiştirsem bile yıne de mutlu olamayacagım cünkü burada au pairlık yapmanın bana göre olmadıgını daha iyi anladım. turkıyede iken seviyem advanced idi. iki aydır buradayım ve hiç bir ilerleme yok pratik yapma adına...sadece cocuklarla( biri 3 digeri 5 yasında) oyun oynuyoruz aksama kadar. haftada bır gün kursa gidiyorum o da türkiyedeki seviyem den bile daha asagıda yanı onunda faydası yok sadece önceki bilgilerim tazelenmiş oluyor. acaba ben aupair vizesiyle baska bir iş alanında calısabilirmiyim yada aupair vizemi ögrenci vizesine cevirebilirmiyim yada ingiltere aupair vizesiyle baska bir ülkeye gidebilirmiyim yardımcı olmaya calısırsanız cok sevinirim teşekkürler.
2008-03-26 (17:03)
Brixton
Bay
Brixton
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
vize statüsü konusunda bir bilgim yok. bu konuda yardımc olamıyacagım Üzgün aklıma gelen bu konuyu sana en yakın bir home office ile görüşmen olucak sanıyorum böyle bir şansın olucak vize satüsü degişikliği gibi...
2008-03-27 (10:10)
swit
Bay
swit
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
Merhaba arkadaslar

Sevgili brixton, ingiltere maceranı bize cok iyi bir sekilde dile getirmissin...Sana sunu sormak istedim

1)Hangi okula gittin ? / Okul fiyatı ne kadardı ? / Hangi sehirdeydi gittigin okul ?

2)Birde is aramadın mı yoksa bulamadın mı?

3)Gittigin okuldan memnunmuydun ? / Gittigin okulu önerirmisin ?

8 ay boyunca calısmadıysan, az bile harcamıssın...22 bin Ytl ye dil ögrendin ve simdi calıstıgını söylüyorsun...Ögrendigin dil sana 22 bin Ytl ye patlamıs calısmayarak bence iyi bir fiyat.Tabi diger arkadaslar neler söylerler bilemem.Londra da dil egitimi aldıysan bu harcadıgın para normal bence

Foruma sundugun bilgiler icin tesekkürler...
2008-03-27 (10:53)
Brixton
Bay
Brixton
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
Leicester Square School Of English - 2000 GBP - London
İş aradım bulamadım bana uyan ingilizcemi ilerletebiliceğim / Okulu önermiyorum

Burada asıl marifet okulun degil okul size yeteri kadar bilgi veriyor kalıp anlarsınız işte... asıl marifet sizde bu bir yetenek işidir arkadaşlar zeki olup akıllı olup almamakla çok ilgisi yok... efet iyi bir fiyat ama hiç bir ekstre harcama yok hiç bir keyifli harcama yok.. yabancılarla diyaloglara girmeye çalıştım örneğin pub lara gittim bir bira söyledim ve yanımda oturan kişilerle sohbet etmeye çalıştım. arkadaşta olduğum oldu. bunun yararlarını gördüm...

ama benim yinede şahsi fikrim ingiltere şartmıydı sorusu ? üniversiterden gelen bir alt yapı oldugu için çok zorlanmadım dil konsunda.. ama hiç bilmeyen arkadaşlarda var onlarıda göz önüne alırsak çekecekleri sıkıntı daha fazla olucak.. ee her insanda sosyal degildir açılamaz çevreye bu gibi problemlerde vardı...

size tavsiyem çok ama çok paraya ihtiyacınız yoksa iyi bir iş için ugraşın aman iş buldum ingilizce konuşamıom ama para geliyor demeyin... farkediceksinizki ingl.nizde çok bi ilerleme olmıcak... bu paraya çok ihtiyacı olmayan arkadaşlar için...

size tavsiyem erkek arkadaşlar için bir yerel puba gidin ve bir bira söylyin çevrenizdeki insanlarla diyalog kurmaya çalışın bakın çok daha yararı olucak...

örenek benden 4 ay önce giden bir arkadaşım kendine bir arkadaş edinmiş ve kursu bırakmış butun gununu arkadşıyla geçiriyormuş.geldiğimde inilizce uçmuş durumdaydı...buradanda kurusn çok etkili olmadıgı vurgulamak istedim...
2008-03-27 (20:08)
swit
Bay
swit
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
Tesekkürler Brixton...
2008-03-28 (08:36)
Brixton
Bay
Brixton
Türkiye, İstanbul
Beykent Üniversitesi
elimden geldiğince aydınlatmaya çalışıyorum arkadaşlar... tecrübelerimizi birbirmize aktarmak az da olsa birilerine yardımcı olmak güzel..

sende saol...
2008-03-29 (00:11)
taycel
Bay
taycel
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
Evet Londra değilde başka şehirlerin seçilmesi şiddetle tavsiye edilir
2008-03-29 (02:58)
sambora
Bay
sambora
Türkiye, İstanbul
Fatih Üniversitesi
merhabalar.
forumu uzun suredir takip ediyorum ama okumayi tercih ediyorum.
ben de5-6 aydir londradayim.bikac sey eklemek istedim.
ilk gunler:: aa ne guzel sehir.gezelim tozalim..
20.. gunler::eywahhh param bitti is bulmam lazim.daha ucuza nasil kalirim.yani ekonomi..
londra icin arkadaslarin yazdiklari cok dogru.gercekten zor bi sehir.burda ayakta kalmak icin calismak zorundasiniz.para kazandikca daha cok kazanmak istersiniz.guney amerikali ogrenciler 3 iste birden calisirlar mesela...zaten burdaki cogu dil okulcu 2 iste calisir ki birinde terslik cikarsa digeriyle idare etsin diye.turkiyedeki gecmisiniz bence cok alakali konuyla.ben istda dogdum buyudum.universiteyi izmirde okudum.bi sure sonra izmir bile kucuk geldi bana ve tekrar ista geri dondum.ozellikle istlular kesinlikle londraya gelmeliler bence.brighton biraz izmir kokuyor.oxford da eskisehir...bu tamamen sizin nerede yasamak istediginize bagli..
londrada cok buyuk tehlike sizi bekliyor.okuldaki turk orani bence cok onemli degil.dil okullari asagi yukari ayni.ana dili ingilizce olan kisiler kendi dillerini size ogretmeye calisiyorlar ama unutmayin onlar ogretmen degil.kendiniz ne kadar turkce ogretirseniz onlar da o kadar ing ogretecek.fiyat dustukce hocalar pakistanli polonyali hintli olmaya basliyor.eger kebabcinin yaninda calisiyorsaniz turklerle beraber turk mahallesinde oturuyorsaniz iste o zaman diliniz gelismez...ama unutmayin..calismak zorundasiniz.diliniz zayifsa kebabci disinda alternatifiniz de yok gibi...
daha yazacak cok sey vardir ama benden bu kadar.en onemli seyi sona biraktim.turklerin en cok yaptigi hata buraya sifir ingilizce ile gelmek.bence buraya en az upper int. seviyesinde gelin..turklerin cogu int oncesi siniflarda ne yazik ki...yanii seviyeniz arttikca siniftaki turk orani da azalacak..
her ne kadar turk cok olsa da her ne kadar pahali olsa da ben yine londrayi tercih ederdim..

Sayfa /212 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol