hegwid
Türkiye, Afyonkarahisar
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Bahar aylarinin verimli topraklarinin icinde iki tohum yanyana yatiyorlarmis.
Tohumlardan bir digerine,'ben artik buyumek istiyorum' demis.Koklerimi altimdaki topragin derinlerine ve filizimi yeryuzune gondermek istiyorum...Baharin mujdecisi tomurcuklarim acilsin istiyorum...Gunesin sicagini yuzumde,sabahin tatli dokunusunu yapraklarimda hissetmek istiyorum...
Ve buyumeye basladi tohum.
Ikinci tohum ise,'Ben korkuyorum' dedi.Koklerimi altimda yatan topragin derinliklerine gonderirsem,karanliklarda beni neyin bekledigini bilemem.Ustumdeki topragi zorlayip yeryuzune cikmaya calissam,filizlerim zarar gorebilir...hem tomurcuklarim acmaya basladiginda uzerlerinde salyangozlar gezip,onlari yemege kalkarsa?Ya tomurcuklarim acilip,cicege donustuklerinde kucuk bir cocuk beni kopariverirse?Yo hayir,en iyisi burada kalip beklemek.Buyumek icin belki daha guvenli bir zaman bulabilirim...
Ve ikinci tohum beklemeye basladi...
O sirada yumusamis olan bahar topragini eseleyen bir tavuk buldu tohumu ve bir lokmada yutuverdi onu...
RISKLERI GOZE ALMAKTAN VE BUYUMEKTEN KORKANLARI YASAM BIR ANDA YUTUVERIR
Arkadaşım gerçekten harika.Şimdiye kadarki okuduğum Riski en iyi anlatan 2. yazıydı bu.Kutluyorum paylaşım için
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
venomscorpion demiş ki:
Arkadaşım gerçekten harika.Şimdiye kadarki okuduğum Riski en iyi anlatan 2. yazıydı bu.Kutluyorum paylaşım için
evet katılıyıorum.çok güzel olan bu paylaşım için tşkrler

pretty women
Almanya, Heilbronn
Hochschule Heilbronn, Technik, Wirtschaft, Informatik
ama ilk once insanda cesaret azim ve inanac olmali zatan gerisi gelir
bnvrsl
Türkiye, Ankara
Başkent Üniversitesi
hayatın sırrı risklerde saklıdır
her detay bize biraz risk sunar ama o riski göze alırsak mutluluğu buluruz
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
evet ben ikinci tohum un durumunu küçükken yaşamıştım harika bir yazı
paylaşımın için çok saol
pretty women demiş ki:
ama ilk once insanda cesaret azim ve inanac olmali zatan gerisi gelir
ne kadar guzel soyluyosun beee..
korkmak sahıp olucağın seye ne kadar cok değer verdiğini gösterir korkan ınsan tumden umutlarınıkaybetme korkusu yaşar ama cesaretli insan sahıp olucağı sey olmasa da onun için problem olmaz.yine de devam eder hayatına.
mcpdjpn
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
venomscorpion demiş ki:
hımmm galiba burda bi msj var bn tercüme edim bu msjı en bastan
arkadasım gercekten harika ama riski anlatan en ii yazı bu deil en iisini bn biliorum biri sorsa paylasacam
ee soralım bakalım

mcpdjpn demiş ki:
venomscorpion demiş ki:
hımmm galiba burda bi msj var bn tercüme edim bu msjı en bastan
arkadasım gercekten harika ama riski anlatan en ii yazı bu deil en iisini bn biliorum biri sorsa paylasacam
ee soralım bakalım

Çok mu ukalasın bana mı öyle geldi.
Siz benimle niye uğraşıyosunuz anlamadım...Ama madem merak ettin anlatayım :
Felsefe Profesörü final sınavına gelir ve sorusunu sorar.
- Risk nedir ?
Zeki öğrenci buna cevap verir....Cevap kağıdına hiç bir şey yazmaz ve boş kağıdı profesöre takdim eder....Kağıtta şöyle yazmaktadır :
-İşte risk budur