Denklik..
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-02 (19:41)
Ayca Akyüz (ayca20)
Ayca Akyüz (ayca20)
Nejla87 demiş ki:
Sorularimi cevapladiginiz icin tsk ederimmm.. Gülümsüyor
Mecburen Almanyada durup Diplomayi beklicem ozaman Üzgün

Mecburen almanyada beklicem diplomayi diosun diploma kendi kendine gelmiyo ki okula deam etmiyo musun ikinci yariyili okumuyo musun ? Denklik icin acele etmene gerek yok üniye kayit yaptiricaginda lazim olucak o.Önemli olan dogru güzgün lise denkligi almak Şaşkın Cünkü biliosun okul türüne göre staj süreleri var o olmazsa lise denklik vermiolar onada dikkat etmeni tavsiye ederim !
2008-04-02 (19:52)
Nejla Ustun (Nejla87)
Nejla Ustun (Nejla87)
Ikinci yari yili tabiki okuyorum ama sinavlarim haziranda bitmis olucak ve bosu bosuna 15 temmuza kadar almanyada kalmam gerekicek sirf denkliligi yaptirabilmek icin..
Eger 1. dönem karneyle denkliligimi yaptirabilseydim diplomami agustosta ablam türkiyeye getiricekti yani okuldan benim yerime o alicakti..

Staj isinide arastirdim sadece 12. sinifi bitirip 13e devam edemeyen yani Fachabitur alan ögrenciler 1 sene staj yapmak zorunda.. gecen sene benim durumum da öyleydi.. ama simdi okudugum bölüm Meslek liseslerine denk oldugu icin staj yapmam gerekmiyor.. Yani almanyada da okumaya devam etmek istesem, direk FH ya girebiliyorum. Sonucta almanyanin FH lari türkiyenin Üni lerine denk Göz kırpıyor
Tabi yine uyardigin icin sagol.. Fikir
2008-04-03 (01:16)
İmran Koç (nazli87)
İmran Koç (nazli87)
ya ama bende fachabitur yapiyorum,benimde 6 ay staj yapmam gerekiyor...
senin nasil gerekmiyo anlamadim Şaşkın
2008-04-03 (16:26)
Nejla Ustun (Nejla87)
Nejla Ustun (Nejla87)
nazli87 demiş ki:

Benim yaptigim Fachabitur degil ..Fachhochschule.. yani karnem Zeugnis der Fachhochschulreife olucak.

Aradaki farki sorarsan onuda bilmeyenler icin acikliyim:

Fachabitur dediginiz diploma, Abitur yapip 12. seneyi bitirip okuldan karneyle ayrilanlardir.. yani 13 gidemeyenler veya gidip sinavi basaramayanlar Fachabitur yapmis oluyor.

Benim yaptigim Fachhochschulreife Fachabitur olmuyor.. cünkü Fachhochschulreife yapmak icin Gymnasiuma gitmek zorunda degilsin.

Realschule yaptiktan sonra 1 Sene Berufskolleg e gidiyorsun ve 2 sene Berufskolleg für Kommunikation yapip Zusatzfach lari sectigin zaman Fachhochschulreife Diplomani almis oluyorsun... tabi sinavi gecersen.. Yani 1 sene icinde 2 Bölüm okumus gibi oluyorsun..Göz kırpıyor
2008-04-03 (17:12)
İmran Koç (nazli87)
İmran Koç (nazli87)
Nejla87 demiş ki:
nazli87 demiş ki:

Benim yaptigim Fachabitur degil ..Fachhochschule.. yani karnem Zeugnis der Fachhochschulreife olucak.

Aradaki farki sorarsan onuda bilmeyenler icin acikliyim:

Fachabitur dediginiz diploma, Abitur yapip 12. seneyi bitirip okuldan karneyle ayrilanlardir.. yani 13 gidemeyenler veya gidip sinavi basaramayanlar Fachabitur yapmis oluyor.

Benim yaptigim Fachhochschulreife Fachabitur olmuyor.. cünkü Fachhochschulreife yapmak icin Gymnasiuma gitmek zorunda degilsin.

Realschule yaptiktan sonra 1 Sene Berufskolleg e gidiyorsun ve 2 sene Berufskolleg für Kommunikation yapip Zusatzfach lari sectigin zaman Fachhochschulreife Diplomani almis oluyorsun... tabi sinavi gecersen.. Yani 1 sene icinde 2 Bölüm okumus gibi oluyorsun..Göz kırpıyor

benimkisinde de zeugnis der fachhochschulreife yazicak..berufsschuleye gidiyorum,sen?
2008-04-03 (18:18)
Nejla Ustun (Nejla87)
Nejla Ustun (Nejla87)
Ben Berufsschule für technische Kommunikation und Fachhochschulreife diye bi okula gidiyorum yani bu sene sonunda sinavlari gecersem 2 karne olucak elimde biri sirf Assistent oldugumu göstericek digeri FH ya gitmek icin Karne olucak..

Ateseligi arayip sordunmu sen onlarmi dedi 3 ay staj yapicaksin diye?
Sen eger Zeugnis der Fachhochschulreife alicaksan bu Türkiyede Meslek Lisesi mezunu olucaksin demektir.. ben tekrar iyice bi arastir derim.. internette Denklik listesi var istersen bi bak orayada...
slm 2008-04-03 (19:07)
Kadir Bozbiyik (komando88)
sevgili arkadaslar görüyorum ki bir terminoloji karisikligi yasaniyor. Ancak sunu belirtmeliyim ki FACHABI=Fachhochschulreife yani ikiside ayni sey sadece arkadas zaten fachabi genllikle beruskolleg lerde yapilir o gymnasiuma gidenler genellikle onüce gecemeyip eger belli notlari aldilarsa fachabi(schulischer Teil) bitirenler. Bu demek ki ikinizde praktikum yapmak zorundasiniz. Nejla dikkatini cekiyorum nazli da berufskolleg de fachabi yapiyor bildigim kadariyla sen iyi arastir bence sende kesinlikle praktikum yapmalisin.

simdi gymnasielle Oberstufeda (gymnasium gesamtschule) onikiyi bitirenler beruskolleg deki gibi sinava tabi degiller. O sebepten bir yil praktikum yapmak zorundalar. Ama berufskolleg de yapanlar höhere handelsschule ye bitirince bitirme sinavina giriyorlar o sebepten onlar alti ay üc ay herneyse praktikum yapmak zorundalar.

Toparlayacak olursak: Fachabi esittir Fachhochschulreife
gymnasille Oberstufe(gymnasium gesamtschule) on ikiyi bitirenler sinava tabi degiller dolayisiyla bir yil praktikum yapmak zorundalar
Berufskolleg: onikiyi bitirince sinava tabi ler ve sayet sinavi alirlarsa alti ay praktikum yapmak zorundalar.

Eger sözlerimi teyit ettirmek istiyorsan ateselige gidip denklik isteyebilirsin onlar sana praktikum soracaklardir. Ha eger sormazlarsa bu örenek teskil eder ve fachabi yapan herkes praktikum yapmak zorunda degildir.

O bahsettigin denklik listesini ben bizzat ateslikte gördüm diplomalar sonucunda sadece abitur yapanlar praktikum yapmak zorunda degil digerleri belli süreler dahilinde yapmak mecburiyetinde
2008-04-03 (19:18)
Nejla Ustun (Nejla87)
Nejla Ustun (Nejla87)
Arkadaslar bakin

FACHABITUR FACHHOCHSCHULREIFE AYNI SEY DEGIL...
bende öyle biliyordum ama öyle degilmis iste....
özel gittim okulun Rektörünü sordum ve daha önce acikladigim gibi okulun Rektörüde ayni seyleri anlatti ..
yani bilgisi olan birinden biliyorum bunlari..
ayrica sunuda söyliyim:
ben gecen sene 12. sinifi bitirdim ama yinede Fachabiturum yok... NEDEN: eger 12. sinifi bitirdikten sonra 1 sene staj yapsaydim FACHABITURUM olucakti ve ycs ye girebilicektim..
ama ben 1 sene staj yapmak yerine 1 sene okulu sectim ve tekrar söylemek istiyorum FACHABITUR VE FACHHOCHSCHULREIFE AYNI SEY DEGILDIR..
slm 2008-04-03 (19:22)
"Gymnasium’da 13. sınıfı bitirerek gelenler (Allgemeine Hochschulreife) belgesini alanlar liselerimizi bitirenler derecesinde öğrenim görmüş sayılırlar.

Almanya’da Realschule veya Hauptschule öğreniminden sonra çeşitli meslek okullarını bitirerek son olarak Fachoberschule’den mezun olanlar aldıkları ‘Zeugnis der Fachhochschulreife’ belgesine göre, meslek liselerimizi bitirenler seviyesinde öğrenim görmüş sayılırlar."

Evet burda sizin bahsettiginiz diplomayi aldiktan sonra meslek liselerini bitirmis sayiliyorlar. Türkiyede meslek lisesini bitirmek icin zaten staj yapmak mecburu dikkatinizi cekiyorum türkiyede de bu staj mecburi.
Beni yanlis anlamanizi istemem ben sizi yanlis cikarttmak falan icin ugrasmiyorum ancak simdi sen sayet sinavi kazanirsan gideceksin denklik alamya ama almaiyacaksin praktikum olmadan bütün hayellerin suya düsecek. Eger bu bölüymü ellinci sayfasindan itibaren falan takip edersen senin gibi bir cok insan böyle olmus. Sinava girmisler kazanmislar ama praktikum olmadigi icin denklik vermemisler. O baglamda bu konuda iyi bilgi edinin. Nitekim ben bu basligi oturup birinci sayfasindan itibaren okudum ve bir yildir takip ediyorum bu konuda okumadigim yasa kitabi falan kalmadi bircok kisiye de ycs konusunda danismanlik yaptim yapiyorum.

Umarim bilgilendirebilmisimdir. Kolay gelsin
slm 2008-04-03 (19:25)
arkadasim ben yarin köln egitim ateseligine gidecem ve senin icin bizzat soracam prosödür neymis ben sekillerini tartismadim iyi okuduysan ama diploma olarak ayni seye cikiyor ikiside abitur yapmadigin sürece neyi bitirirsen bitir staj yapmak zorundasin.
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa