komandoo benim icinde sorsana gurban
Deki bitane nazli var praktikum yapmak istemiyoo

dün Karlsruhe Konsolosluguna suanda bulundugum Okul durumumu mail olarak attim ve gelen cvp su:
Sayın Nejla,
ilgi mesajınız ile denklik hususunda bilgi talebinde bulunmaktasınız. Denklik işlemlerinin yapılabilmesini teminen son üç yıla ait ara ve yıl sonu karnelerinin orjinali ile birlikte, 18 yaşından büyük iseniz nüfus cüzdanınız ile birlikte Ataşeliğimize şahsen başvurmanız gerekmektedir. 18 yaşından küçük iseniz anne veya babanız şahıslarına ait nüfus cüzdanları ve sizin nüfus cüzdanınız ile Ataşeliğimize müracaat etmeleri gerekmektedir.
Denklik işlemleri son üç yıla ait karnelere göre yapıldığından, 1.döneme ait karnenize göre yapılacak denklik belgesinde "meslek lisesi seviyesinde öğrenim görmüştür" ibaresi kullanılamayacak olup, bu ibare sene sonu (Fachhochschulreife Zeugnis) karnenizi getirmeniz halinde yapılabilecektir.
Nazli87 sen nerde ve ne kadar Praktikum yapicaksin?

vallahi ben haksiz cikmaya raziyim yani önemli olan sizin denkliginizi almaniz nede olsa hepimiz bundan sonra türkiyeliyz
Sener sen le ilyas salmanin bir filmi varya hani münih diye istanbula götürüyor komyona biniyorlar herkse nereli oldugunu falan söylüyor ilyas alman da diye neyse gardas bundan sonra hepimiz almanyaliyik o hesap bundan sonra hepimiz türkiyelik insanllah
INSALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

essen egitim ateselgini aradim, fachhochschulreife yapanlar 6 ay praktikum yapmasi lazim,yapmadigi taktirde egitimi yarim kalir ve meslek lisesi denkligi veremeyiz dediler
sonra dedimki ama ben baska bisey duydum..onlar yanlis bilgilendirmisler dedi.kesinlikle gerekli yoksa vermiyoruz..
sonra karlsruheyi aradim,fachhochschulreife karnesi aliyosun,onlari buraya getiriyosun bizde meslek lisesi dengi yaziyoruz altina.ama essende baska bisey söylediler bana dedim,nerde yaziyomus 6 ay staj yapman gerektigin,kilavuzda ölye bisey yok dedi..en iyisi ösym yi arayip sormak dedi..
nedir bu kardesim yaaa..
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-04-04 15:51:18
valla bende karlsruhe ateseligini aradim ayni seyi banada söylediler..
yani Staj sart olsa önce bizim haberimiz olurdu ve Klavuzda öyle bi sart oldugu aciklanirdi dediler..
son 3 yillarin 1-2 dönem karnelerini getir denkliligini alabilirsin dediler...
yani ben Karlsruheden alicam denkliligimi..
bu arada bu staj isini biriniz iyice aciklayabilirmisiniz?
yani illa belli bi yerdmei yapmak gerekiyor?
veya kendine herhangi bi sirket secip ordami yapiyorsun 6 ay staj??
aciklarsaniz sevinirim
Arkadaslar benim kafam simdi cok karisti.
Ben suan Gymnasium 13. siniftayim, ve bu sene Abitur yapacagim. 12. sinifi bitirdim, yani Fachhochschulreifem var... ne oluyor simdi? Abitur yapmadan, yani sadece Fachhochschulreifeyle,ycs ye girip, sonra denklik alip üniye basvuru yapa bilirmiyim?
hayir yok öyle birsey sen kesinlikle abitur yapmalisin yukarda söylenenler fachabi icin berufschuleda yapilan fachabi icin onlar sinava giriyor ya sen abi ni al neolur ne olmaz buarda abi zulassung aldin mi notlar nasil
Evet Abitur icin Zulassung aldim, hatta dün ve persembe günü ilk sinavlari yaptim. Notlar 2- 3 arasi.