Yardım sever arkadaşlarıma teşekkür ederek başlamak istiyorum sözlerime.
Ben Türkiye'deyim, 23 yaşındayım ve tr'de gazi ünv meslek yüksek okulundan (2yıllık işletme) bu yaz mezun olcam inşallah(alttan bi kaç dersim var finallere gircem). ve Hollanda'da bir yüksek okula (hogeschool-in holland-haarlem) Hollanda'daki arkadaşım vasıtası ile müracaat ettik ve gerekli belgeleri yolladık maille. henüz cevap gelmedi. bekliyoruz (30 gün oldu). Bu okula kayıt yaptırmak için 9500 euro istediler fakat ben hollandaya gelince 8500'ü 2 taksitle geri iade edeceklerdi. neyse ben bu parayı yatırmadım fakat kendime hollandalı askeriyeden birini buldum. noterden onaylı garantörlük belgesi yollayacaklar bana. fakat asıl merak ettiğim konu şu; Ben bu sene okulun yaz kursuna gitmek istiyorum. bunun için kayıt yaptırcaz fakat garantörlük belgem yeterli olacak mı? taksit imkanı sunarlar mı? ve VİZE ALABİLME ORANIM sizce nedir? bana tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Ben şimdi hangi yolu izleyeyim? araştırdım ama kafam çok karıştı. lütfen tüm bildiklerinizi en başından toparlayarak bana bir cevap şeklinde yazabilir misiniz? saygılarımla çok teşekkür ederim...
HOLLANDALI GARANTÖRÜM VAR VE BUNUN BANA FAYDASI NEDİR? BU NE KADAR ÖNEMLİDİR?
kardes ben 11 yildir hollandadayim ilk 5 yilim oturum problemlerini halletmekle gecti ve sonraki 5 yilim yuksek okulda ve son yil calisiyorum simdiki aklim olsa idi avustralya ya giderdim ve isin gercegini soylemek gerekirse gelecek yaz bir is gorusmem var eger hersey iyi giderse gelecek yil avustralya nin pert sehirindeyim burada okumak zor hem dil acisindan hemde parasal acidan
ogrenci oturumlulara calisma izini yok yani yilda asagi yukari 15 000 euro yu cebinden cikartabilirsen iyi yoksa hic ugrasma garantorluk filan hava adamlar zaten ellerinden gelen herturlu zorlugu yapiyorlar turkler gelmesin diye onun icin ben sana hollandayi birak hicbir avrupa ulkesini tavsiye etmem cok zaman ve para kaybidir
Dolunayaz demiş ki:
Yardım sever arkadaşlarıma teşekkür ederek başlamak istiyorum sözlerime.
Ben Türkiye'deyim, 23 yaşındayım ve tr'de gazi ünv meslek yüksek okulundan (2yıllık işletme) bu yaz mezun olcam inşallah(alttan bi kaç dersim var finallere gircem). ve Hollanda'da bir yüksek okula (hogeschool-in holland-haarlem) Hollanda'daki arkadaşım vasıtası ile müracaat ettik ve gerekli belgeleri yolladık maille. henüz cevap gelmedi. bekliyoruz (30 gün oldu). Bu okula kayıt yaptırmak için 9500 euro istediler fakat ben hollandaya gelince 8500'ü 2 taksitle geri iade edeceklerdi. neyse ben bu parayı yatırmadım fakat kendime hollandalı askeriyeden birini buldum. noterden onaylı garantörlük belgesi yollayacaklar bana. fakat asıl merak ettiğim konu şu; Ben bu sene okulun yaz kursuna gitmek istiyorum. bunun için kayıt yaptırcaz fakat garantörlük belgem yeterli olacak mı? taksit imkanı sunarlar mı? ve VİZE ALABİLME ORANIM sizce nedir? bana tavsiyeleriniz neler arkadaşlar? Ben şimdi hangi yolu izleyeyim? araştırdım ama kafam çok karıştı. lütfen tüm bildiklerinizi en başından toparlayarak bana bir cevap şeklinde yazabilir misiniz? saygılarımla çok teşekkür ederim...
HOLLANDALI GARANTÖRÜM VAR VE BUNUN BANA FAYDASI NEDİR? BU NE KADAR ÖNEMLİDİR?
söz konusu cevabın için çok teşekkür ederim, sadece eğitimim söz konusu olsa dediğini yapardım arkadaşım. fakat benim sevdiğimde hollanda doğumlu ve orada yaşıyor. yani mutlaka günün birinde hollanda'da yaşamıma devam edeceğim. en uygun gitme şekli olarak üniversiteyi düşündük, para konusunda hollanda'da desteğim olacak! fakat bu yaz garantörümün ve şu an çalıştığım şirketinde yardımı ile yaz okulu düşünüyorum. yada turistik bir vize almaya çalışmak istiyorum ama ne şekilde olacak? (belgeler v.s) oraya gidincede okulla görüşeceğiz ve garantörüm olduğu için okula 9500 euro para yatırmaktan kurtulacağım. şimdi bu konuda bana gerçekten içten cevap yazıp, bilgilerini paylaşırsan çok memnun olurum. Okul-dil okulu-garantörüm-kız arkadaşım-tr'de çalıştığım şirket vs... bunlar şu anda benim sahip olduklarım... ne şekilde bir müracaat konsoloslukta kabul görür ve beni gitme konusunda zorlamazlar? açıkçası araştırıyoruz ama kız arkadaşımın çevresinde şimdiye kadar bu gibi şeyler olmamış, kendisininde vize sorunu, konsolosluk sorunu falan yok tabi ve doğal olarak bilmiyor. acilen yardıma ihtiyacımız var. hasretlik çok zor. şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba birader.. bende 1 2 sey ekleyim umarim yardimi dokunur. 1. Turistlik vize alirsan bir isine yaramaz tatil amacli gelip 1 ay 2 ay neyse kalirsin ve sonra gonderirler burda vizeni degistiremessin. 2. Ogrenci vizesi en rahat gelebilecegin yol. Ama diger arkadasin dedigi gibi vizeyle her yil ugrasman gerekecek. 3. Bana sorarsan eger kiz arkadasin calisiyorsa ve aylik 1500euro net geliri varsa samenwonen yapin. Ama samenwonen yaparsan hollandaca azda olsa bilmen gerekiyor. Seni konsoloslukta bir sinava tabi tutuyolar. Ama hic olmasa istedigin gibi calisiyorsun ve 5 yil sonra oturum muraccati yapabiliyorsun. Bana kalirsa samenwonen yap ogrenci vizesiyle gelirsen sana 1 yil vize veriyolar fakat sonra bir sinava girmen gerekiyor ve o sinavi gecemessen okula kabul edilmiyorsun. dedigim gibi sen ne turistlik dusun ne de ogrenci .. sen ve kiz arkadasin direk samenwonen dusunun. Kiz arkadasin
www.ind.nl den cok rahat bilgiler edinebilir. google yazipta samenwonen hollandaca bulunmayacak bir bilgi degil. Saygilar. Umarim biraz yardimim dokunmustur...
madem samewonen diyorsunuz o zaman size, bizimle alakalı bişeyler daha açıklayayım... Kız arkadaşım nl'de Samewonen olarak müracaat edeceğiz diyelim, fakat ilgili evrakların, kız arkadaşımın babasının eline geçmemesi lazım... Annesi, kardeşi ve bazı akrabalarının haberi var ilişkimizden ve uzunda süre oldu ama Babasının henüz haberi yok ve şimdilik haberinin olmasınıda istemiyoruz...
Bu kısa açıklamadan sonra sormak istediğim bir kaç soru daha olacak şimdi;
1- Kız arkadaşım ve ben samewonen için işlemlere başlasak, nl'de ailesi ile ikamet ettiği eve broşür, kağıt, evrak vb gibi dökümanlar gelir mi? (mutlaka oraya gelecek herşey diye düşünüyorum)
2- Başka bir adres gösterebilir miyiz? (sanırım bunun cevabıda hayır)
3- Bize birbirimizle alakalı sorular konsolosluk tarafından soruluyor mu?
YADA;
Kız arkadaşım Şuanda Ayrı bir ev bulmuş ve kontrat yapacakmış fakat ev tek kişilikmiş!!! bir sorun çıkar mı?
Lütfen tavsiye ve önerilerde bulunun arkadaşlarım... görüşlerinize çok ihtiyacımız var... saygılarımla "FATİH"
Dolunayaz demiş ki:
madem samewonen diyorsunuz o zaman size, bizimle alakalı bişeyler daha açıklayayım... Kız arkadaşım nl'de Samewonen olarak müracaat edeceğiz diyelim, fakat ilgili evrakların, kız arkadaşımın babasının eline geçmemesi lazım... Annesi, kardeşi ve bazı akrabalarının haberi var ilişkimizden ve uzunda süre oldu ama Babasının henüz haberi yok ve şimdilik haberinin olmasınıda istemiyoruz...
Bu kısa açıklamadan sonra sormak istediğim bir kaç soru daha olacak şimdi;
1- Kız arkadaşım ve ben samewonen için işlemlere başlasak, nl'de ailesi ile ikamet ettiği eve broşür, kağıt, evrak vb gibi dökümanlar gelir mi? (mutlaka oraya gelecek herşey diye düşünüyorum)
2- Başka bir adres gösterebilir miyiz? (sanırım bunun cevabıda hayır)
3- Bize birbirimizle alakalı sorular konsolosluk tarafından soruluyor mu?
YADA;
Kız arkadaşım Şuanda Ayrı bir ev bulmuş ve kontrat yapacakmış fakat ev tek kişilikmiş!!! bir sorun çıkar mı?
Lütfen tavsiye ve önerilerde bulunun arkadaşlarım... görüşlerinize çok ihtiyacımız var... saygılarımla "FATİH"
Tek kisilik olmasi sorun yaratir evin. Evet Kiz arkadasinin geliri 1500net aliyor umarim. Bence bunu elbet babasi duyacak. BABASINA Soyle sende rahat rahat islemlerini yurut. Bukadar basit. Eger diger aile fertleri biliyorsa sorun cikacagini sanmiyorum. Diger web sayfasinda yine sormussun ayni sorulari ismini vermiyorum sayfanin. Zor bir durum acikcasi seninki.
AAA dur ya da soyle yapin. Kiz arkadasin akrabalarinin yaninda oturuyor gostersin kendini. Ve sende oraya gidip oturacakmissin gibi islemlerini baslatirsan kendi evine gelecegine akrabalarinin evine gelir evraklar. Tabiki kiz arkadasinin butun evraklarida oraya gider. Saygilar..
AAA dur ya da soyle yapin. Kiz arkadasin akrabalarinin yaninda oturuyor gostersin kendini. Ve sende oraya gidip oturacakmissin gibi islemlerini baslatirsan kendi evine gelecegine akrabalarinin evine gelir evraklar. Tabiki kiz arkadasinin butun evraklarida oraya gider. Saygilar..
------------------------------------------------------------------------------------
şimdi aklımıza bişey geldi sağol... ikimizin bir evde mi yaşaması gerekiyor yoksa ikimiz birden akrabalarda olmamız yeterli olur mu?
teşekkür edrim arkadaşım...ilgi ve alakana... saygılarımla "FATİH"
akrabalarin evinde oturuyorsa kiz arkadasin. ve sende orda oturacaksan. O evin sahibinin izni gerekli belediyeye gittiginde bunu belirtmesi gerekyior boylede yapabilir..
ben bu arada hollandaca öğrenicem tabi ve yazın hollandada kursa kayıt olmak istesem neler yapmamız lazım? neler gerekli? hollanda'da hollandalı bir aile (hollanda'da askeriyeden bir bey) beni yazın turist olarak çağırmak istiyor ve bunun için bana garantör oluyor. bende bir kursa gitmek istiyorum bu sürede... nasıl olur sence uygun mu? ve garantörümün bana bir faydası olur mu? olursa ne şekilde olur arkadaşım... dil okulu ve diğer masrafları karşılayacak, yazın ona iş yerinde yardımda edeceğim ve bir miktarda para alacağım...
turistlik vizesiyle agzinla kus tutsan vize tarihince kalir sonrada gidersin hicbirsey yapamassin saygilar..garantor su ise yarar : sen eger orda bir borcun olursa o odemeekle yukumlu olur sana kalacak ev ve eger tibbi birsey olursada sana destek olmak zorundadir. Baska bir seye yaramaz yani kalman icin saygilar..