Floransa'da Mimarlık, Grafik Tasarım Okulu - Floransa Enstitüsü Uluslararası Tasarım
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Floransa'da Mimarlık, Grafik Tasarım Okulu - Floransa Enstitüsü Uluslararası Tasarım 2008-04-01 (12:37)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Floransa Enstitüsü, lisansüstü ve akademik düzeyde eğitim veren uluslararası İtalyan tasarım okuludur. Enstitümüz, Grafik Dizayn, İçmimarlık ve Mimarlık gibi geniş bir yelpazeye sahip olup, başta Avrupa olmak üzere, dünyanın her yerinden öğrencilerine lisansüstü ve akademik eğitim vermektedir.

Buradan ulaşabilirsiniz: http://www.florence-institute.com
2008-04-07 (00:17)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Merhabalar,
Florence Enstitüsü Uluslararası Tasarım'a çok yakın zamanda websitesini inceledikten sonra, başvuruda bulundum, iç mimari master programı için. Okulla ilgili olarak biraz daha detaylı bilgi verme şansınız var ise çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
2008-04-07 (01:11)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Merhaba,

Mesajiniz icin cok tesekkurler! Tam olarak ne bilmek istediginizi soylerseniz size yardimci olmaya calisacagim.

Sevgiler ve iyi sanslar,

N.Yazgin
2008-04-07 (15:46)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Öncelikle sormak istediğim, okulla ilgili tecrübeniz, bağlantınız nedir? Bildiğim kadarıyla yeni kurulmuş bir okul. Başvuru sürecim üzerinden 1 hafta gibi bir süre geçti, ne kadar sürede cevap gelebilir bunu merak ediyorum. Ayrıca burs başvurusunda da bulundum fakat bursun içeriği ile ilgili bir bilgi websitesinde verilmemiş. Bu okulla ilgili öneri niteliğinde yazmıştınız ilk mesajınızı ama yine de merak ediyorum; Florence'da bu tarzda eğitim veren diğer okullarla ilgili olarak ne düşünüyosunuz (Florence Design Academy gibi), sizce buraya da başvurmalımıyım, siz hangi okulu tercih ederdiniz?

Sanırım çok soru sordum Gülümsüyor Konuyla ilgili bilgi paylaşımınız için şimdiden teşekkürler, en ufak bi bilgi bile benim için çok faydalı olacaktır...

Teşekkürler...
2008-04-07 (16:02)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Na Yaz (nagmeyazgin)
Merhaba,

Tekardan tesekkurler.

Oncelikle ben bu okul için tercümanlık işlerini yapıyorum. Ancak size bildiğim kadarını soyleyeyim.

Okul yeni kurulmus olmasına ragmen yöneticiler ve öğretim üyeleri dahil, çoğu italya genelinde çok iyi bilinen ve çok başarılı insanlardır.

Floransa da hayatımda gördüğüm en güzel şehirlerden biridir. Dil konusunda da zorluk çekeceğine inanmıyorum, ancak okuldaki dersler ingilizce olmakla beraber, ek italyanca dersi de veriliyor. Bir taşla iki kuş vurmuş olursun. Ve eminim ki İtalya'da tasarım okumak kariyerin için yapabileceğin en iyi şeylerden biri olur.

Dürüst olmam gerekirse bahsettiğin diğer okullarla ilgili pek bir bilgim yok. Senin söylemen üzerine Florance Design Academy'nin websitesine baktım, ancak senden daha fazla bilmiyorum Çok mutlu

Belki de yapman gereken, bu okulları bitirmiş birilerini bulup onlarla konusmak... Biraz zor bir iş, ama... Gülümsüyor

Dediğim gibi, okulun direktörü ile iletişim içindeyim. Eğer sitede bulunmayan bir şey hakkında bir sorun varsa ben ona iletirim. Veya websitesine bulunan e-mail adresine mesaj gönderirsen sana yardımcı olacaklarından eminim.

Finansal yardım konusunda da, hangi basvuru formunu doldurdun emin değilim, ancak basvuru formunda ' yardıma ihtiyacınız var mı' yazan yere tik atarsan zaten değerlendirmeye alınmış olacaksındır... Surada:

http://www.florence-institute.com/index-2.html

Umarım biraz da olsun yardımcı olabilmişimdir,

Sevgiler,

N. Yazgin
2008-04-15 (22:23)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Merhabalar,
Uzun süredir yazamadım. Size yardımlarınız için teşekkür ederim, okuldan kabul aldım, ayrıca bir miktar burs da kazandım. Eylül ayı itibariyle eğer bir sorun çıkmazsa "interior design" master programına başlıyorum Gülümsüyor "Okul yeni kurulmus olmasına ragmen yöneticiler ve öğretim üyeleri dahil, çoğu italya genelinde çok iyi bilinen ve çok başarılı insanlardır." demiştiniz, eğer mümkünse sizden okulun kadrosundaki öğretim üyelerinin isimleriyle ilgili olarak ve ders programıyla ilgili olarak bilgi rica ediyorum ya da böyle bişeyi okuldan talep etmem sizce uygun mudur?

Çok teşekkürler.
Sevgiler
Burcu
2008-06-26 (17:38)
Funda Yahya (funda90)
Funda Yahya (funda90)
Selamlar,
Ben de grafik tasarımla ilgili italyadaki design acedemylerini araştırmaktayım.
Florence design academy ve florence istituto arasında kaldım.
Forumunuzu ilgili okulları netten arattığımda gördüm.bikaç ay öncesine dayanıyor ama umarım söyleyebileceğiniz bişey vardır.
Bana ders içerikleri olarak Florence design academy daha kapsamlı geldi. kariyerim için ii bir karar vermek istiyorm.
Bu okullardan hangisini tavsiye edersiniz? başvurularda nasıl bir yol izlemeliym?
2008-06-26 (21:35)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Burcu Gürsaf (brcdesign)
Merhaba,
Ben de bir kaç ay öncesine kadar senin gibi iki okul arasında kararsızlık yaşadım. Fakat, sonuç olarak Florence Institute için karar verdim ve eylül ayı itibariyle gidiyorum. Ders içeriği ile ilgili olarak Design Academy'nin daha eski bi okul olmasının tecrübesi var tabiki ama Florence Ins. da yeni ve gelişime açık bi okul diye düşünüyorum, yani sürekli gelişme çabasındalar ve ders içeriğini detaylı inceleme şansım oldu kendi bölümüm adına, bence oldukça iyi. Ayrıca Florence şehir yaşamı koşullarını düşündüğümüzde oldukça pahalı bir yer ve gerçekten 1 yıllık süreç bile oldukça pahalıya mal oluyor, okul parası yaşam filan... Florence Inst. mümkün olduğunca bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor ve göndereceğin portfolio ve CV ile burs imkanın var, ayrıca asistanlık şansın da var. Başvuruyla ilgili olarak da Florence Design Academy için mutlaka posta yoluyla evraklarını göndermen gerekiyor, ama Florence Inst. için emaille de başvurabilirsin, detayları internet sitesinde de yer alıyor zaten. Kısa sürede de cevap geliyor. Ayrıca eylül için düşünüyorsan bence acele etmelisin, okul da sana tüm konularda yardımcı oluyor, çekinmeden herşeyi sorabilirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir Gülümsüyor
Bol şans...
Burcu