2008 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UKRAYNA KİEVDE ÜNİVERSİTELERDE OKUMAK İSTEYEN ARKADASLAR BURADA BULUŞALIMM
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 12
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-11 (19:32)
Taylan Kilinc (mtaylankilinc)
Arkadaşlar mesajlarımıza msnde yazarsak iyi olur irtibat kurabilmemiz açısından ben ankaradan taylan
bende biraz araştırma yaptım ukraynadaki üniler ile ilgili kiev revaşta ama
mesela odessa göre biraz daha pahalı ama yaşam türkiyeye kıyasladınmı daha makul oluyor.

msn : taylankilinc52@hotmail.com
2008-04-11 (19:39)
Arkadaşlar Denklikte Önemli..........

YÖK DENKLİĞİ ÖNEMLİ Mİ?

Liseyi bitiren her öğrencinin yüzleştiği bir gerçektir YÖK. Tabi ki YÖK onayı almış olmak bir avantaj, ama almamak da her şeyin sonu değil aslında...

YÖK Denkliği nedir?

YÖK hem Yüksek Öğrenim Kanunu, hem de buna bağlı bir kurum olan Yüksek Öğrenim Kurumu’nun kısaltmasıdır. Ülkemiz kanunlarına göre, üniversite eğitiminin remen geçerli olması için eğitimin YÖK e bağlı bir yerel üniversiteden ya da YÖK ün onay verdiği bir yabancı üniversiteden alınması gerekmektedir.

YÖK Denkliğinin Faydası Nedir?

YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Bu askerlik yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar. Buna ek olarak, kamu görevlisi olarak çalışmak istiyorsanız, üniversite diplomanızın YÖK onaylı olması gerekmektedir. Aksi halde resmi merciiler tarafından lise mezunu olarak sınıflandırılırsınız.

YÖK Denkliği olmazsa ...

Üniversite mezunu olmanızı gerektiren kamu görevlerine kabul edilmezsiniz ve askerliğinizi uzun dönem er olarak yaparsınız. Bunun dışında hayatınızda değişen hiçbirşey olmayacaktır. Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır. Buna ek olarak, yurtdışında eğitim almış olmanız özellikle bir avantaj olarak değerlendirilecek, yabancı dil bilmeniz de sizi çok daha tercih edilir hale getirecektir.

Sonuç olarak, eğer gelecek planlarınızda devlet memuru olup kamu görevi yapmak yer almıyorsa, yurtdışında alacak olduğunuz eğitimin YÖK tarafından onaylanması ya da onaylanmaması sizin için pek bir önem taşımayacaktır. Günümüz eğitim ve sınav sistemi nedeni ile üniversite eğitimi almak çok zorlaştırıldığı için, her yıl binlerce öğrenci yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almayı tercih etmektedir. Üniversite sınavını kazanamadığınız için lise mezunu olarak kalmaktansa, yurtdışında üniversite okuyarak “ üniversite mezunu “ olmak çok daha mantıklı ve akılcı bir yaklaşımdır.

Uzun vadede Avrupa Birliği uyum çalışmaları sonucunda denklik sorunu da kalmayacaktır. AB ülkelerinde denk olarak görülen tüm diplomalar, ülkemizde de denklik kazanacaklardır. Bu artık sadece zamanla ilgili bir sorundur.
2008-04-11 (19:48)
Ukrayna Üniversiteleri İçin Kayıt İşlemleri

Denklik İsteyenler İçin

ÖSS Sınavında en az 185 puan aldıysanız, ÖSYM tercih rehberinde denklik verilen Ukrayna üniversitesi ve bölümünü seçmelisiniz.

Denklik Önemli Değilse

Denklik sizin için önemli değil ise, ÖSS sınavına girmenize ya da kazanmış olmanıza gerek yoktur. Lise diplomanız, not dökümünüz vb birkaç belge ile başvurunuz yapılabilmektedir.

Ukrayna’daki eğitim sisteminde, ilk yıl Rusça ve Ukraynaca hazırlık almanız gerekmektedir. Bu hazırlığı hangi Ukrayna üniversitesinde aldığınızın bir önemi yoktur. Ukrayna eğitim sizteminde, herhangi bir Ukrayna üniversitesinin hazırlık bölümünü başarı ile tamamlayan öğrenciler, dilekleri Ukrayna üniversitesinin yeterli görüldükleri bölümüne kayıt başvurusunda bulunabilirler. Üniversitelerdeki hazırlık sınıfı dersleri 1 Eylülden 15 Kasıma kadar başlamakta olup, 10 ay devam eder.

Kayıt İşlemleriniz için ...

- Kayıt için gerekli belgelerinizin hazırlanmalısınız.
- Kiev’de hazırlık eğitimi alabileceğiniz üniversitelerden birine kaydınızı yapırmalısınız.

- Yurt kaydınızı yaptırmalısınız.

- Vize hazırlık dosyanızı oluşturmalısınız.

- Yolculuk organizasyonunuzu yapmamalısınız.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Okula Kayıt İçin Gereken Belgeler Şunlardır.

>> Lise Not Dökümü ( Transkript) : Bu belge mezun olduğunuz liseden alınır. Lise öğreniminiz boyunca almış olduğunuz dersler ve notlarınızın dökümüdür. Bu belgenin Ukraynacaya çevrilmesi gerekmektedir. (tercüman bulamazsanız Rusça çeviri de olur) Belgenin valilik tarafından Apostil mühürü vurularak onaylanması gerekmektedir.

>> Lise diploması : Bu belgenin Ukraynacaya çevrilmesi gerekmektedir. ( tercüman bulamazsanız Rusça çeviri de olur) Belgenin valilik tarafından Apostil mühürü vurularak onaylanması gerekmektedir.

>> Pasaport fotokopisi: İlk 6 sayfa ve en sonda bulunan kimlik bölümünün fotokopisi. Pasaport fotokopilerinin noter onaylı olması gerekmektedir. Tercüme gerekmemektedir.

Vize İçin Gereken Belgeler

>> Okul Kabul Belgesi:

>> Sağlık Raporu: Sağlık raporuna HIV ( AIDS) testi de dahil olmak zorundadır. Bu belgenin Ukraynacaya çevrilmesi gerekmektedir. ( tercüman bulamazsanız Rusça çeviri de olur)

Arkadaşlar Böyle Ordan Bakıp Buraya Yazıyor Diyebilirsiniz Ama Madem Bu Başlık Açıldı Güvenli Bilgileri Paylaşmak Gerek....
2008-04-11 (20:23)
Hamza Can (hamzaa)
Hamza Can (hamzaa)
güvenli bilgiler diyerek firma reklamı yaptığını biliyormusun?
2008-04-11 (20:30)
Orhan Parlak (RaGa)
Orhan Parlak (RaGa)
Ukrayna odessa daki unıversıtelerden haberı olan arkadaslar varmı aramızda okulların fıyatlarını bılen ?
2008-04-11 (20:30)
Orhan Parlak (RaGa)
Orhan Parlak (RaGa)
Ukrayna odessa daki unıversıtelerden haberı olan arkadaslar varmı aramızda okulların fıyatlarını bılen ?
2008-04-12 (13:43)
hamzaa nickli arkadaşım diyosun reklam yapıyosun felan diye.. profilinde odessada olduğun yazıyor bişeyleri karalamak yerine madem sen gittin ukraynaya nasıl oluyor bu işler anlat hepimiz öğrenelim bizim internetten bulabildiğimiz bukadar ayrıca reklam yapıyo olsam o kurumun fiyat listesini felan yazardım
reklam olmasın diyede isimlerini sildim kurumun zaten....
2008-04-12 (14:49)
Hamza Can (hamzaa)
Hamza Can (hamzaa)
mtaylankilinc demiş ki:
hamzaa nickli arkadaşım diyosun reklam yapıyosun felan diye.. profilinde odessada olduğun yazıyor bişeyleri karalamak yerine madem sen gittin ukraynaya nasıl oluyor bu işler anlat hepimiz öğrenelim bizim internetten bulabildiğimiz bukadar ayrıca reklam yapıyo olsam o kurumun fiyat listesini felan yazardım
reklam olmasın diyede isimlerini sildim kurumun zaten....

sildim kurumun ismını dıyorsun ama duruyor
profılıme bakmışsın
birde yazdığım 90 mesaja bakarsan
aradıklarını bulucaksın
extra sorular olursa seve seve cevaplarım
2008-04-12 (17:15)
90 mesajından en güncel olanına baktım

soru :hamzaa banada yardım edermisin benimde istediğim ünv odessada bana odessa hakkında bilgi verirmsin kiev gibi pahalımı yada diğer şehirler gibi ucuzmu?

cevap :arkadaş öyle bir girmişsinki foruma 3 başlık açmışsın dağıtmışsın ortalığı
sanki odessada tek ben yaşıyormuşum gibi direk bana başlık açmışsın
bu güne kadar yazdıklarımızı okursan çook bilgi bulacaksın odessa ve ukrayna hakkında
cevap:
ODESSA kiew kadar pahalı değil diğer şehirler gibi ucuz

valla öle bicevap vermişsinki kimsenin aklında soru kalmamıştır kesin...
tamam anladık bu işlerden anlıyosun ama tek anlayanda sen değilsin (bunu sende yazmışsın)

Sen sormadan bişeler yazmayacaksın herhalde ben sormaya başlayayım

1- Ukraynaya gidebilmek için türkiyede neleri hazırlamamız lazım?
2- Bunlar bize tahmini kaça mal olur?
3- Ukraynaya geldiğimizde bizi ne bekliyor olacak?
4- Hazırlık sınıfı (1 senelik okul masrafı ) ne kadardır?
5- Ukraynada aylık ortalama bir yaşam ne kadardır?

Cevaplarsanız sevinirim...
2008-04-12 (19:28)
Hamza Can (hamzaa)
Hamza Can (hamzaa)
mtaylankilinc demiş ki:

1- Ukraynaya gidebilmek için türkiyede neleri hazırlamamız lazım?
2- Bunlar bize tahmini kaça mal olur?
3- Ukraynaya geldiğimizde bizi ne bekliyor olacak?
4- Hazırlık sınıfı (1 senelik okul masrafı ) ne kadardır?
5- Ukraynada aylık ortalama bir yaşam ne kadardır?

Cevaplarsanız sevinirim...

1 gereklı ewrakların çevirileri noter tastıkleri apostıl muhurleri vizeni dawetıyeni bavulunu valızini uçak biletini hazırlaman lazım
2 davetıye çeviri noter vize 500$ civarı
3 ukraynalı kızlar hocalar dersler yurtlar biz türkler vs vs
4 2008 daha belli değil 1200$ civarı
5 lahana patates yersen ayda 100$ her gece bar pavyon gezersen gecede 200$
bak bu soruların tüm cevapları bu forumda var aslında

sizler üşeniyorsunuz okumaya
bizler üşenmiyoruz yazmaya
nereden bulaştık bu foruma
ah odessa vah odessa
hehehe şiiir gibi oldu yaw Gülüyor
Sayfa / 12
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa