Mesaj Panosu

2008 2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UKRAYNA KİEVDE ÜNİVERSİTELERDE OKUMAK İSTEYEN ARKADASLAR BURADA BULUŞALIMM
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Önerim BGU olur 2008-04-23 (15:17)
mustafaantalya
Bay
mustafaantalya
Belarus, Minsk
Belarusian State University
RaGa tekrar merhaba!

Şimdi benim sana önerim Belarus olur. Neden diyeceksin? Ben kendim Şuan Belarus Devlet Üniversitesi Filoloji Bölümünde okuyorum. Bu üniversite bütün dünya tarafından tanınmaktadır ve verdiği eğitim Türkiye ile karşılaştırdığımızda en az 50 yıl ileride diyebilirim. Bunu sözylrken öylesine söylemiyorum. Daha önce Çukurova Üniversitesi Elektronik müh. okudum 2 yıl. İstediğin bölümler burada var. Zaten ilk yıl hazırlık var doğrudur. Hazırlık fakültesi Belarus Devlet Üniversitesinde 1850 dolar. Üniversite fakülteleri ise 1200 dolardan başlıyor ve 3500 dolara kadar çıkıyor. yanlış hatırlamıyorsam sizin bahsettiğiniz bölün 1800 dolar civarıydı 2007-2008 sezonunda. Oradaki harcamalara gelince standart öğrencilik yaparsanız 250 dolar aylık harcamanız olur. Ama orada farklı konulara dalarsanız paranız yetmez bu nerede olursa olsun. siz bir düşünün gereken birşey olursa elimizden geleni yaparız.
Başarılar kolay gelsin
mtaylankilic yardıma ihtiyacın var mı? 2008-04-23 (15:22)
mustafaantalya
Bay
mustafaantalya
Belarus, Minsk
Merhaba M.Taylan Kılıç!

Evrak ve işlemlerde sıkıntın varsa yardımcı olalım. Gerekenler konusunda bilgim var ve kendim yeminli tercümanım. Çeviriler ve Noter tasdikleri v.s.
Denklik Konusu... 2008-04-23 (15:38)
mustafaantalya
Bay
mustafaantalya
Belarus, Minsk
smallpox22 selam!!!

Krdeşim Denklik konusu biraz yanlış biliniyor. Ben sana Deklik konusunu anlatayım. YÖK kanununa göre: Bir Türk vatandaşı yurtdışına gider o ülkenin ana diliyle Öğretmenlik Tercümanlık veya Edebiyat okursa herhangi bir sınava gerek kalmaksızın denkliği tanınır. Fakat Yukarıda belirtilen bölümleri Farklı dillerde öğrenim görürse KPDS sınavına girmesi ve 100 üzerinden 70 puan alması gerekir. Diyor YÖK kanunu burada herhangi bir ülkeden bahsetmiyor. buna dikkat edin.

Diğer taraftan başka bir maddede:

Temel fen bilimleri tarih, coğrafya, arkiyoloji, beden eğitimi gibi bölümlerde okuyanlarda diploma denkliği verilirken gerekli evraklar tamamlandıktan sonra Nasıl bir eğitim sonucu diplomayı aldığınıza bakılır. Burada şunu açıklayayım: Bilirsiniz 3 değişik eğitim şekli var Gündüzlü, ekstern ve internet aracılığıyla uzaktan eğitim var YÖK ekstern ve uzaktan eğitimi kabul etmiyor. Ama normal gündüzlü eğitim almışsanız zaten tanımam demiyor.

Mühendislik bölümlerinde ise diploma denkliği verilirken aldığı derlerin içeriği göz önünde bulundurularak denklik verilir veya sınava tabi tutulur. Yani burada kesinlikle tanınmaz ibaresi yok ve böyle bir haklarıda yok zaten.

Sağlıkla ilgili bölümlerde ise Yani Tıp, Diş hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik bu konularada ise sınava girmesi gerekir diyor YÖK kanunu.

Diğer bir olay Öğrencilik dosyasının açtırılması olayıdır ki buradada çok yanlış bilgiler var Okumak istediğiniz okul YÖK listesinde var ise (2007 yılında yök bütün okulları listeden çıkardı) okumak istediğiniz bölümle alakalı olarak ÖSS sınavından 185 baraj puanını geçmeniz gerekirdi ama yok okul listede yoksa o zaman hazırlığı geçip 1 sınıfın ilk dönemini başarıyla geçmeniz ve 2 döneme kayıt yaptırmanız gerekir.

Daha fazla bilgi isterseniz sorabilirsiniz...

Başarılar
antalyalı mustafa ya 2008-04-23 (16:50)
trol
Bay
trol
Ukrayna
arkadaş maaşallah cok hızlısın
3-5 gunde sıtede nekadar rus dılı edebıyatı okuyan varsa tum universıtreler dahıl
nekadar ukrayna -rusya-moldava ile alakalı talebe varsa
üşenmeden mesaj yazmışın
kısaca desene ben BELARUS universıteleri EĞİTİM DANIŞMANIYIM firmayım-şirketim talebe yollarım para kazanırım işime bakarım
vaz geçin ukraynadan gelin ben yapayım işinizi belarusta okuyun
.
Alıntı:
Zaten ilk yıl hazırlık var doğrudur. Hazırlık fakültesi Belarus Devlet Üniversitesinde 1850 dolar

sanki çok uygunmuş gibi mılleti -30 olan kış memleketine güneşin batmadığı kuzey kutbuna yönlendırıyorsun
belerusta okumak isteyen bulur belarus sayfasını yazar oraya Gülüyor Gülüyor Gülüyor
Anlamadığım neden hemen firma oluyorum... 2008-04-24 (00:24)
mustafaantalya
Bay
mustafaantalya
Belarus, Minsk
Arkadaşım herkes her konuda bilip bilmeden yazarken anlamadığım neden hemen ben danışman oluyorum. Bir takım konularda bilgi aktarmak eğer sorunsa kapatılsın bu forum olsun bitsin.

Hemen para pul veya ne bileyim başka birşey ...

Rica edrim bilmediğiniz insanlar hakkında hemen atıp tutmayın
2008-04-24 (19:44)
trol
Bay
trol
Ukrayna
mustafaantalya demiş ki:
Arkadaşım herkes her konuda bilip bilmeden yazarken anlamadığım neden hemen ben danışman oluyorum. Bir takım konularda bilgi aktarmak eğer sorunsa kapatılsın bu forum olsun bitsin.

Hemen para pul veya ne bileyim başka birşey ...

Rica edrim bilmediğiniz insanlar hakkında hemen atıp tutmayın

Gülüyor Gülüyor firma olduğun bu sayfadan belli
http://www.turkstudent.net/board/topic/61029
Alıntı:
Zaten ilk yıl hazırlık var doğrudur. Hazırlık fakültesi Belarus Devlet Üniversitesinde 1850 dolar

bunuda yazan sensin para pul işini ben değil
2008-04-25 (01:28)
RaGa
Bay
RaGa
Türkiye, Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
belarusla ukraynanın arasında bır secımde ukrayna derım cunku fıyatlar aynı ve ukraynadakı egıtım daha kalıte ...
Arkadaslar Turkıye ukrayna ogrencı dernegı odessa sehrındekı unıversıtelerden davetıye gonderebılıyorlarmı bılen varmı gecen sene odessada okuyan arkadaslar ???
2008-04-25 (12:10)
hamzaa
Bay
hamzaa
Ukrayna, Odessa
Odessa State Medical University
RaGa demiş ki:
belarusla ukraynanın arasında bır secımde ukrayna derım cunku fıyatlar aynı ve ukraynadakı egıtım daha kalıte ...
Arkadaslar Turkıye ukrayna ogrencı dernegı odessa sehrındekı unıversıtelerden davetıye gonderebılıyorlarmı bılen varmı gecen sene odessada okuyan arkadaslar ???

derneğin sitesinden aldım bir arkadaş yazmış gerçi ama bende boyle biliyorum
dernek odessada çok bağlantılı değil buradaki şahıslar yada fırmalar davetıye alabılıyor
anlaşması olmayana davetıye vermıyorlar BİLİYORUM
ODECCA demiş ki:
dernek sadece http://utuod.phpbbsite.com/u-t-u-oe-d-den-davetiye-alan-arkadaslarimiz-t80.html kıewden davetye yollayabılıyor gecen sene odessadan yollayamadı sıkıntı çıktı odessaya gelenlerde firmalar ile geldi http://utuod.phpbbsite.com/odessa-son-oneml-t273.html bu adrese bakarsan dernek başkanının yazısından şunu anlarsın odessaya gideceksen firmalar aracılığı ile geleceksin
2008-04-25 (16:50)
RaGa
Bay
RaGa
Türkiye, Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
ben ogrencı dernegıne sordum agustos ayında bellı olacakmıs Ukrayna Odessa davetıye işi..ama KPİ den kesın alabılıyorlar davetıye ...
2008-04-25 (19:31)
hamzaa
Bay
hamzaa
Ukrayna, Odessa
Odessa State Medical University
RaGa demiş ki:
ben ogrencı dernegıne sordum agustos ayında bellı olacakmıs Ukrayna Odessa davetıye işi..ama KPİ den kesın alabılıyorlar davetıye ...

HAKAN MORCALİ demiş ki:
daha sonrakı asama ıse odessa gelıs, karsılama ,okul kaydı ve yurt kaydı bunlarıda hosuma gıtmeyerek soyluyorum ama ınanın yıne sızlerın artık bu bekleyıs ve sorunlardan kurtulmanız ıcın ..... hanımla haletmenızı tavsıye edıyorum(cunku okul yonetımının o hanımla bı ıkılı ılıskılerı var). bu ıslemler ıcınde ..... hanım ....$ alıyomus bılgınız olsun.

TEKRARDAN ARKDASLARIM SIZLERDEN VE AİLELERİNİZDEN DERNEĞİM ADINA ÖZÜRDILIYORUZ TAM ANLAMI ILE YARDIMCI OLAMADIGIMIZ ICIN!!!!

HAKAN MORCALİ utuod dernek başkanı

kıewden kesın alıyorlar kpi den amma
odessadan alacaklarıda YÖK yerleştirmesi için mecnıkof davetıyesi
odessada bu okulunda diğer okullarında davetıyelerı kılıtli kimse YÖK'ü sallamıyor
dernek talebeleri alabılselerdi gecen sene alırlardı herkesi şirkete yolladılar bağıra bağıra hemde YÖK yerleştirmesi olduğu halde ösym kitabında davetiyeleri dernek alacak diye deklare ettikleri halde bile
maalesef dernek talebeleri bu işi HALLEDEMEDİ
burada yani kısaca ukraynadan sana gelecek davetiye her halukarda burada anlaşması olan şirketlerden alınmak suretiyle sana yollanacak
bu işi bizim gibi talebeler vasıtası ilede yapsan mutlaka okulun anlaşmalı şirketıne öedeme yapılacak senin işlerini yapsın diye yani aracının aracısı olacak
sende zannedeceksinki buradaki talebe senin işini yapacak
ağustos ayı demek okulun açılmasına 5-10 gün kalması demek
burada okullar eylül 1 dedinmi açılır sen ağustosa kadar bekle davetiyen cıksın diye yılbaşına doğru gelirsin artık Gülüyor Gülüyor Gülüyor
bak aşağıda EGELİ NIKİ İLE ne YAZMIŞ 25 ekim 2007 de mecnıkofa davetıye yollayan ve takılıp peşine geldiği fırma hakkında

http://utuod.phpbbsite.com/post1505.html?highlight=#1505

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol