Mesaj Panosu

11. ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
11. ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ 2008-04-04 (16:38)
rayel
Bayan
rayel
İsviçre, Schaffhausen
Pädagogische Hochschule Schaffhausen (PHSH)
11. ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ
13 - 19 KASIM 2008

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali , sinemaseverler tarafından yakından izlenen Türkiye'nin ilk ve tek belgesel film festivali. Birincisi 1997 yılında gerçekleştirilen 1001 Belgesel Festivali , Türkiye'deki belgesel sinemanın itici gücü olmuş, uluslararası anlamda tanınmasına ve filmlerimizin sınır ötesine taşınmasına yol açmıştır. Belgesel Sinemacılar Birliği'nin düzenlediği festivallerde 1997 yılından bu yana 56 ülkeden, toplam 965 belgesel film gösterildi. 1001 Belgesel Festivali şimdiye kadar 70 belgesel sinemacıya ev sahipliği yaptı.

Festival'in amaçları, belgesel alanında çok kısıtlı olan izleyicilerin tüm dünyadan en önemli belgesellerle buluşabildiği doyurucu bir etkinlik oluşturmanın yanısıra; Türkiye'deki belgesel sinemacılara bu alanda dünyadaki gelişmeleri takip etme olanağı sağlamak, ülkeler arası işbirliği ve ortak zeminler hazırlamak, Türkiye'de üretilmiş belgesellerin uluslararası alandaki görünürlüğünü arttırmak oldu.

Festivale katılacak filmler, ilkesel olarak toplu izlemeyle, tartışarak karar alan geniş katılımlı seçiciler komitesi tarafından belirlenir. Bu seçim filmlerin güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıklarını savunmaları; insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları; farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları temel ölçütleri çerçevesinde yapılır.

Yeryüzünün en eski metropolünde düzenlenen, İstanbul'un konumunun getirdiği şansla, bu aynı anda iki kıtada birden düzenlenen tek festival , dünyanın en sıcak coğrafyasıyla çevrili konumdadır. İşte bu nedenle Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali dünya belgeselcilerinin gözünde farklı bir yere sahiptir. Doğu ve batıdan belgesel sinemacıların buluşma ve ortak söz söyleme platformu olarak bilinmektedir. Festival, kapsamında hiçbir “yarışma” olmayan, buna rağmen uluslararası düzeyde bu denli ilgi gören başka festival yoktur.

Dünyanın dört bir yanındaki belgesel sinemacıları 11. kez çağırıyoruz: bizler ve filmlerinizi görmek, hikayelerinizi duymak için sabırsızca bekleyen seyircilerle birlikte burada olacağınıza inanıyoruz.

Filmlerimizle buluşmak dileğiyle,

Belgesel Sinemacılar Birliği
Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

Başvuru Formları için : http://1001belgesel.net
2008-04-04 (20:41)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
Royal Northern College of Music
...
2008-04-04 (20:49)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
arkadaşlar national geographic ve discovery kanallarının programları varya download edebilceğimiz bi yer varmı????
2008-04-04 (21:08)
rayel
Bayan
rayel
İsviçre, Schaffhausen
kıbrıslı malesef sana yardımcı olabilcek bi program bilmiyorum ama mutlaka vardır iyice kurcalamak lazım
2008-04-04 (21:13)
rayel
Bayan
rayel
İsviçre, Schaffhausen
Dil-Tarih demiş ki:

Küçük bir belgesel arşivim var ama izlemek için kararlılık yok Gülümsüyor

sinemaya gerçekten ilgilisin ve bence kararlılıkla bunu sürdür benim arşivim olsa seve seve izlerim bak kıymetini bil de üşenme izlemeye Çok mutlu
2008-04-09 (16:03)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
rayel demiş ki:
Dil-Tarih demiş ki:

Küçük bir belgesel arşivim var ama izlemek için kararlılık yok Gülümsüyor

sinemaya gerçekten ilgilisin ve bence kararlılıkla bunu sürdür benim arşivim olsa seve seve izlerim bak kıymetini bil de üşenme izlemeye Çok mutlu
rayel sana bi konuda hayranım ya yazmadan edemicem..bölümünle ne kadar ilgli,heyecanlısın bölee..çok güzel bişibu.. kaç kişi severek okuyor okuduğu bölümdee ! tebrik ediom yanee Göz kırpıyor
2008-04-09 (18:25)
rayel
Bayan
rayel
İsviçre, Schaffhausen
bashak demiş ki:

rayel sana bi konuda hayranım ya yazmadan edemicem..bölümünle ne kadar ilgli,heyecanlısın bölee..çok güzel bişibu.. kaç kişi severek okuyor okuduğu bölümdee ! tebrik ediom yanee Göz kırpıyor

aslında bu bölüm benim ölü tercihimdi, asla gelmesini istemediğim bi bölümdü, kılavuzu elime aldığımda üzerini ilk karalayıp asla yazmam dediğim bölümdü Gülüyor
ama gerçekten her işte bi hayır varmış başak şimdi gerçekten çok memnunum
umarım sende bölümünü severek okuyorsundur çünkü seninde dediğin gibi ülke şartlarında herkes etiket peşine düşüyor mecburen iyi bi yaşam standardı için ve bu yüzden yetenekler önemsenmeyip para kazandıran meslekler geçerli kılınıyor. ama umarım sende o şanssız büyük çoğunluk arasında değilsindir Gözlerini yuvarlıyor
2008-04-11 (13:47)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
rayel demiş ki:
bashak demiş ki:

aslında bu bölüm benim ölü tercihimdi, asla gelmesini istemediğim bi bölümdü, kılavuzu elime aldığımda üzerini ilk karalayıp asla yazmam dediğim bölümdü Gülüyor
ama gerçekten her işte bi hayır varmış başak şimdi gerçekten çok memnunum
umarım sende bölümünü severek okuyorsundur çünkü seninde dediğin gibi ülke şartlarında herkes etiket peşine düşüyor mecburen iyi bi yaşam standardı için ve bu yüzden yetenekler önemsenmeyip para kazandıran meslekler geçerli kılınıyor. ama umarım sende o şanssız büyük çoğunluk arasında değilsindir Gözlerini yuvarlıyor
güzel zevkli bi bölüm senn bölümünde Gülümsüyor kübracım ben aşığım bölümüme,severek ,delilerek okuorumm Gülüyor ilkokuldan beri hep hayalim olan okularda ve bölümde okudum....şansz büyük çoğunluğun içinde deilm çok şükrr..etrafımda o çoğunlukta olanları görünce üzülüorumm açıkçası Gözlerini yuvarlıyor
2008-04-11 (15:26)
rayel
Bayan
rayel
İsviçre, Schaffhausen
senin adına çok sevindim başak, çok verimli bi çocuk gelişim uzmanı olcağna eminim çünkü insan severek yaptığı işte elbet başarılı olur:)
2008-04-11 (19:06)
bashak
Bayan
bashak
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
rayel demiş ki:
senin adına çok sevindim başak, çok verimli bi çocuk gelişim uzmanı olcağna eminim çünkü insan severek yaptığı işte elbet başarılı olur:)
saol bende senin adına sevndm Gülümsüyor evet bende verimli olcağma inanıorum...insanın sewdiği işi yapması çok güzell Gülümsüyor
Ücretsiz Kayıt Ol