Duyuru Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya! ( 2 )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 31
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1617181920 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Avusturyada eğitim 2008-07-31 (15:03)
Eda Koşak (leona)
Eda Koşak (leona)
slm türkiyede 1 yıl tıp okudum avusturyada okumak içn sıfırdan mı başlamak gerek bide orda tıp okumak konusunda bi bilgniz varmı kaç yıl? uzmanlklar kaç yıl? yani gitmeye degermi şimdiden teşekürler...
slm 2008-07-31 (16:16)
Soner Özkan (snrozkan)
Soner Özkan (snrozkan)
arakadaslar benim birkaç sorum olacak öncelikle avusturyaya geçmek için hangi ünivde okudugumuz fark ediyomu mesala azerbaycanda okusakta oluyorumu?? eger oluyorsa kesin kabul ediliyormuyuz üniversiteye?? ve son olarak oranın eğitim dili almanca sanırım giden öğtenciler hazırlık sınıfımı okuyor yoksa direk 1. sınıftanmı baslıyor?? şimdiden tesekkür ederim
2008-07-31 (19:43)
Okan Has (HASviyana)
Okan Has (HASviyana)
leona demiş ki:
slm türkiyede 1 yıl tıp okudum avusturyada okumak içn sıfırdan mı başlamak gerek bide orda tıp okumak konusunda bi bilgniz varmı kaç yıl? uzmanlklar kaç yıl? yani gitmeye degermi şimdiden teşekürler...

Tip bölümünde kontenjan uygulanmaktadir. Yabanci uyruklu ögrenciler icin ayrilan kontenjan cok azdir ve ögrenciler sinavla allinmaktadir. ama 1 sene okumus olan bir ögrenci icin bu kural gecerlimi bilmiyorum
2008-08-01 (11:53)
Guney Çelik (guneyy)
Guney Çelik (guneyy)
arkadaslar benim adım güney,
istanbul üniversitesi işletme fakültesi işletme bölümünü 4 üzerinden 3.45 ortalama ile bitirdim aynı zamanda istanbul üniversitesi hukuk fakültesi 4. sınıf ögrencisiyim(çift anadal yapıyorum) ancak ben bu senenin sonunda yani hukuk fakültesi bittikten sonra avusturya viyana üniversitesinde master yapmak istiyorum ancak benim anladıgım ben burda bu iki okuluda bitirsem orda yüksek lisansa değilde üniversite bitrimeye devam edeceğim sanırım çünkü avusturyada üniversite eğitimi magister düzeyinde bu durumda benim burda üniversite bitirmem orda yüksek lisans olarak kabul görmemi saglıyormu yardımcı olursanız sevinirim
bu soruyu sormamın en önemli nedeni benim tecilim ağustos 2009 da dolacak viyana üniversitesinden 2009-2010 dönemi için kabul almam(zulassungbrief)askerliği burdan tecil edip avusturyaya varmamı sağlar mı daha net soracak olursam viyana üniversitesi beni kabul ettikten sonra o kabul belgesi benim burda tecilimi uzatmama yetiyormu
cevapladığınız için şimdiden tesekkürler
2008-08-01 (21:12)
Okan Has (HASviyana)
Okan Has (HASviyana)
guneyy demiş ki:
arkadaslar benim adım güney,
istanbul üniversitesi işletme fakültesi işletme bölümünü 4 üzerinden 3.45 ortalama ile bitirdim aynı zamanda istanbul üniversitesi hukuk fakültesi 4. sınıf ögrencisiyim(çift anadal yapıyorum) ancak ben bu senenin sonunda yani hukuk fakültesi bittikten sonra avusturya viyana üniversitesinde master yapmak istiyorum ancak benim anladıgım ben burda bu iki okuluda bitirsem orda yüksek lisansa değilde üniversite bitrimeye devam edeceğim sanırım çünkü avusturyada üniversite eğitimi magister düzeyinde bu durumda benim burda üniversite bitirmem orda yüksek lisans olarak kabul görmemi saglıyormu yardımcı olursanız sevinirim
bu soruyu sormamın en önemli nedeni benim tecilim ağustos 2009 da dolacak viyana üniversitesinden 2009-2010 dönemi için kabul almam(zulassungbrief)askerliği burdan tecil edip avusturyaya varmamı sağlar mı daha net soracak olursam viyana üniversitesi beni kabul ettikten sonra o kabul belgesi benim burda tecilimi uzatmama yetiyormu
cevapladığınız için şimdiden tesekkürler

her iki bölüm icinde yüksek lisans basvurusu yapabilirsin. Kabul aldipta buraya geldigin zaman Konsolosluktan ögrenci dosyasi actirip askerligini tecil ettirebilirsin.
Yardıııım 2008-08-02 (17:13)
Asd Asd (ionic)
Asd Asd (ionic)
Arkadaşlar üni tercihlerine 1-2 gün kaldı. Acaba tercih yapsam kayıt olmasam viyanaya geçiş yapabilirmiyim ? tercih yapıp yapmam beni etkilermi?
2008-08-02 (18:43)
ionic demiş ki:
Arkadaşlar üni tercihlerine 1-2 gün kaldı. Acaba tercih yapsam kayıt olmasam viyanaya geçiş yapabilirmiyim ? tercih yapıp yapmam beni etkilermi?

tercıh yapıp öyle vıyanaay basvurabılrısın.
acıl yardım?? 2008-08-02 (20:47)
Esra Esra (kikan)
Esra Esra (kikan)
mrb arkdaslar ben öss sınavına gırdım tercıhlerımı yaptım pazartesı teslım etcem kıbrıs üni ye kayıt olup öle gecmek ıstıorum..kıbrıs üni apostıl konusunda sorun cıkarır mı bana ne tavsıyede bulunuyorsunuz..lütfen yardımcı olun zamanım kalmadı Üzgün
2008-08-02 (23:12)
Asd Asd (ionic)
Asd Asd (ionic)
Öğrenci belgesi kesinlikle olması lazım yani ?
2008-08-03 (12:27)
kikan demiş ki:
mrb arkdaslar ben öss sınavına gırdım tercıhlerımı yaptım pazartesı teslım etcem kıbrıs üni ye kayıt olup öle gecmek ıstıorum..kıbrıs üni apostıl konusunda sorun cıkarır mı bana ne tavsıyede bulunuyorsunuz..lütfen yardımcı olun zamanım kalmadı Üzgün

sen öğrenci belgesi almadan basvuracagın ıcın sorun olmaz.

lise diplomanı ya da mezunıyet belgene mezun oldgun ılcenın kaymakamı aostıl yapacak. sonra ankaradan ösym den alcagın yerlestırme ve kazandı belgesıne ankarda ya da bulundugun sehırın valılıgınde apostıl yapabılırsın. ama fırsatın varsa ankaraya kendın gıt belgenı osym den al ve apostılını orda yaptır.cunku bazı valılıklerde apoıstıl ıcın ımza orneklerı olmayabılıyor..

hemen ustumdekı arkadas hayır ogrencı belgeı almak xorunda dgılsın.

FAKAT KILLIK CIKMA OLASILIGINA KARSI BEN DERIM KI OKULA KAYIT OLUN VE KAYDINIZI DONDURUN BOYLECE ONUNUZDE 4 DONEMLIK BEKLEME SANSINZI OLUR. BIR DAHA SINAV STRESI CEKMESSINIZ.
Sayfa / 31
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1617181920 … Sonraki SayfaSon Sayfa