arkadaşlar öncelikle herkese merhaba siteye yeni üye oldum bütün gönderilen mesajları da okuyamadım haliyle . okuduklarımda da kendi kafamdaki sorulara cevap bulamadım
oncelikle ben bu sene erasmus basvurusu yapıcam ve 1 senelik düşünüorum fakat ingilizce dışında bildigim herhangi bi dil yok ve bu yusden ing egitim veren yerleri tercih etmek istiorum okuluumun normalde viyana teknik ile baglantısı var gözüküo ama orada da ing egitim verilio mu yoksa illa almanca lazımmı bunları ögrenmek istiorum ??
oldu da almanca egitim zorunlu diyelim 8 ay boyunca alıcagım almanca kursu bana orada yeterli olucak mıır ??
Merhaba Melike;
Osym ye Verdiğn dilekçenin bir örneğini bana gönderir msisn ? ben üniversiteyi bitirdim avustryada master başvurusu yapacam, ancak osym den master yapabilecegime dair, ona benzer bir belge isteyeceğim.
YUKSEK OGRETİM KURULU BASKANLİGİNA
ANKARA
...... Osym numarası ile 2008 Ögernci Seçme Ve Yerleştirme Sınavına katıldım degerlendirme sonuclarımı ve tercih etmis olsaydim almıs oldugum puan turleri ile asagıdaki listede yerlesebilecegim yuksek ogretim progtamlarının listesinin duzenlernerek tarafıma yazili olarak verilmesi hususun da
gergini arz ederim
adres
tel tarih imza
yuksek ogrtetim programlari listesi:
1universite adı-bolum adı- puan turu
2
3
4
5
elimde yazili hali yoktu boyle idare et elden almak istesen ertesi gunu beklemen gerekiyo incelenip imzaya cikiyo cunku bu osymde ogrenci sonuc belgesi veren bi yer var tam hatirlamiyorum ismini oradan bilgi alabilirsin onlar dilekceyi alip diger bolume gonderiyolar o bolumde inceleyip adresine postaliyo yalvarmistim ilgili bolume gonderdiler dilekcemi elden verdim tl arayip imzadan ciktigini ogrendim ve aldim
bir sorum olucak ben newport international üniversity işletme mezunuyum viyana ünüversitesinde master yapmak istiyorum ama ünüversitemde yök denkliği yok engel olurmu veya bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekiyor cvp alırsam sevinirim...
ben newport international ünüversity işletme mezunuyum viyana ünüversitesinde master yapmak istiyorum ama ünüversitemde yök denkliği yok bir engel olurmu yada bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan varsa cvp yazabilrse çok sevinirim...
slm
master ıcın vıyana teknık unıv gıtmeyı dusunuyorum ama arastırırken sole bısey gordum.sanırım once turkıyedekı bır master programına yerlesıp sonra gecıs yapabılıyormusuz bu dogru mu acaba?
tesekkurler
arkadaşlar ben belgelerimi master için gönderdim ama geçici mezunyet belgesini kabul etmiyorlarmış

( ben diplomamı haziranda alcağım başka bi yolu yok mu acaba yaa ???
bir de viyana üniversitesinn öğrenci işleri numarasını öğrenebilir miyim arkadaşlar?? almanca türkçe farketmez sanırım pazartesi sabah türkçe cevap veriliyordu dimi?? forumda okumuştum ama şimdi bulmadımda..
tecrube etmıs arkadaslar yanıtlayabılırlerse sevınırım.
oturum vızem cıkmış ayın 5ine randevumu aldım istanbul konsoloslugundan (20 gun sonrasına verdı adıler

)
sormak ıstedıgım ayın 5ınde randevuya gıttıgımde gecıcı vıze dırek pasaportuma basılırmı yoksa hanı bu ıslem bıkac gunluk bı prosedurmu
su an ayın 6sına ucak bıletı almayı dusunuyorum o acıdan benım ıcın onemlı.
Arkadaşlar merhaba
2008-2009 dönemi için viyana teknik üniversitesi makine mühendisliği bölümü yüksek lisansına başvurdum. Henüz kabul gelmedi fakat kabulle beraber aklımı kurcalayan bir soru da, üniversitelerin yüksek lisansa kabul ettikleri öğrencilere lisans dersi almalarını zorunlu tutup tutmadığı. Eski sistemde, yani lisansın ve yüksek lisansın bütünleşik olduğu sistemde , yüksek lisans ayrı olmadığı için mecburen lisans dersleri de alınıyordu . Danışman şirkete bu soruyu sorduğumda , yeni sistemde lisans ve yüksek lisans ayrı olduğundan dolayı kesinlikle böyle bir durumla karşılaşmayacağımı söylediler. Acaba bu söylenen doğru mu?