Mesaj Panosu

Duyuru Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya! ( 2 )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /21Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 89101112 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-07-01 (17:52)
erKanKrd
Bay
erKanKrd
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
selam arkadaslar avusturyda okumak isteyen baya kişi war burda tabi okuyanlar sadece bu sitede deil, bende inş master için orda olucam Technische Universität Wien eğer benım gibi düşünenler warsa haberleşelim Gülümsüyor
2008-07-01 (19:59)
chrisDKD
Bay
chrisDKD
Türkiye, Kocaeli
Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi
önceLikLe herkese merhabaLar..

Kayıplarımla beraber Lise 2.sınıf öğrensiyim.Eski sistemde olmamdan dolayı seneye okulum bitiyor.Merak ettiğim şeyse wize için nasıl we ne zamn nereye başvurmam ve davetiyeyi okuldan nasıl getirtmem gerektiği .Burda şirkete başvurmanıza gerek yok diyen sizlersiniz.Şimdilik bunları bilmiyorum ancak bildiğim bişey war ki o da ölüm kalım dışında kesinlikle bundan sonraki seneye orda olucağım.cevaplarınız için şimdiden tşkkür ederim.Herşey herkesin isteği gibi gönlünce olsun..
2008-07-06 (00:26)
wientr
Bayan
wientr
Türkiye, İzmir
Özel Yamanlar Koleji
merhaba:)
arkadaşım kendin halletsen daha güzel olur tabi.. birde yardımcı olan arkadaşlar var burada sağolsunlar.. Şaka yapıyor
ben kendi kendime uğraşamayacağım için şirkete başvurdum sadece kabul belgesini onlar alacak(1000ytl). çünkü zamanım az kaldı şirket aracılığı ile daha hızlı olur diye düşündüm hayırlısı inş..
diğerlerini ben halletmeye çalışacağım bakalım nası olacak şimdiden tedirgin oldum valla
1 dil okuluna kayıt
2 sigorta
3 yurt kaydı
4 vize(zaten vizede şirketin etkin bir rolü olmuyormuş)
başka birşey kaldı mı?? bunları nasıl yapabilirim arkadaşlar ya da orda bulunan arkadaşlardan yapabilecek var mı?? birde üniden kayıt belgesi geldikten sonra mı yurda başvurmam gerekiyor??
2008-07-06 (20:49)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
wientr demiş ki:
merhaba:)
arkadaşım kendin halletsen daha güzel olur tabi.. birde yardımcı olan arkadaşlar var burada sağolsunlar.. Şaka yapıyor
ben kendi kendime uğraşamayacağım için şirkete başvurdum sadece kabul belgesini onlar alacak(1000ytl). çünkü zamanım az kaldı şirket aracılığı ile daha hızlı olur diye düşündüm hayırlısı inş..
diğerlerini ben halletmeye çalışacağım bakalım nası olacak şimdiden tedirgin oldum valla
1 dil okuluna kayıt
2 sigorta
3 yurt kaydı
4 vize(zaten vizede şirketin etkin bir rolü olmuyormuş)
başka birşey kaldı mı?? bunları nasıl yapabilirim arkadaşlar ya da orda bulunan arkadaşlardan yapabilecek var mı?? birde üniden kayıt belgesi geldikten sonra mı yurda başvurmam gerekiyor??

1- Avusturya ya gelince öncelikle universiteye gidip geldigini ve hemen almanca kursuna gitmeni istedigini söylüceksin, onlarda sana kurs makbuzunu vererek kursa yönlendirecekler ve orada almanca kursuna kayit olcaksin.
2- WienerGebietsKrankenKasse (WGKK) yani sigorta kurumuna ögrenci belgelerinle gidip saglik sigortasina kayit olcaksin, aylik 21€ sanirim.
3- uni kaydi geldikten sonra yurda basvurmak zorundasin. vizeyi almak icin yurt kaydini önceden yaptirmak zorundasin.
4- okul kayidin ile birlikte butun evraklarini yanina alarak Avusturyaya konsolosluguna gidip vize basvurunu yaparsin.
2008-07-06 (21:17)
wientr
Bayan
wientr
Türkiye, İzmir
Özel Yamanlar Koleji
bylent06 demiş ki:

1- Avusturya ya gelince öncelikle universiteye gidip geldigini ve hemen almanca kursuna gitmeni istedigini söylüceksin, onlarda sana kurs makbuzunu vererek kursa yönlendirecekler ve orada almanca kursuna kayit olcaksin.
2- WienerGebietsKrankenKasse (WGKK) yani sigorta kurumuna ögrenci belgelerinle gidip saglik sigortasina kayit olcaksin, aylik 21€ sanirim.
3- uni kaydi geldikten sonra yurda basvurmak zorundasin. vizeyi almak icin yurt kaydini önceden yaptirmak zorundasin.
4- okul kayidin ile birlikte butun evraklarini yanina alarak Avusturyaya konsolosluguna gidip vize basvurunu yaparsin.

teşekkür ederim arkadaşım verdiğin cevap için.
aslında korktuğum kadar da zor değilmiş sanki Gülümsüyor
herşey okul kabul belgesi geldikten sonra yapılacak o zamana kadar rahatımGülümsüyor
bu arada ben büyük ihtimal aralık gibi orda olurum inş. dil kurslarının belli bir başvuru tarihi var mı?
2008-07-06 (22:18)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
rica ederim, foruma yazmistim bi ara almanca kursu kayit tarihlerini eger bakarsan orda da görebilirsin sanirim 09.09 - 23.09 arasi kayit tarihleri, bu tarih universitenin almanca kursu icin gecerlidir. eger bu kursta yer bulamazsan baska bi kursa yönlendirirler seni. universitenin almanca kursunun kaliteside tartisilmaz tabiki Göz kırpıyor
2008-07-06 (23:23)
wientr
Bayan
wientr
Türkiye, İzmir
Özel Yamanlar Koleji
evet hatırladım şimdi okumuştum yazdığını, emeklerine sağlık paylaşımların için çok teşekkürler..
mesela ben öğr. pasaportu için harç alınmadığını bilmiyordum yazdığını okumasaydım gidip normal pasaport çıkartacaktım..Gülümsüyor
o tarihlerde kendim gidip kayıt yaptırmam lazım o zaman yol parası vereceğime danışman şirketle bu konuyu da bir görüşsem iyi olur.. Göz kırpıyor
2008-07-07 (22:37)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
bencede Gülümsüyor
2008-07-07 (23:10)
fatosgul
Bayan
fatosgul
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
(tekrar) merhaba,
ilk yıl almanca hazırlık kursu esnasında, hiç almanca bilmeyen birine, hangi methodla almancayı öğretiyorlar?
ingilizce üzerinden mi yoksa, ders anlatımında da hep almanca mı konuşuyorlar ki öyleyse genel bir zemin oluşturulmalı mı avusturya'ya ayak basmadan önce?

teşekkürler
2008-07-07 (23:13)
ramoon
Bay
ramoon
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
arkadaslar acık ogretım mezunu yuksek lısans yapabılıyormu tam net olarak bilgilendirirmisiniz?farklı yorumlarda bulunanlar var sıtede. tam olarak bilen birisi yardımcı olabılır mı??

Sayfa /21Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 89101112 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol