Mesaj Panosu

Duyuru Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya! ( 2 )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /16Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-09 (13:24)
ümit baran
Bay
ümit baran
Türkiye, İstanbul
Galatasaray Üniversitesi
DAU KIBRIS demiş ki:
ümit baran demiş ki:
linthar demiş ki:
selam.
ben bu sene össye gireceğim.okul başvuraları için öss yerleştirme kağıdı istiyorlarmış sanırım.össye girdikten sonra başvursam 2008 de okula başlayabilirmiyim yoksa öss sonrası çokmu çok mu geç vize falan çıkması vesaire için

gusel kardeşim dost malesef acı soyler...

senin öss sonucu acıklandıktan. sonra 1 eylulden once belgelerinin okulda olması gerekiyor... ve belgelerin okula gittikten sonra sureç işte şimdi başlıyorr....

okul kabulunun gelemsi ve vizenin çıkması en erken 6 ayı bulur ama sen 7 ayı gozden cıkar

ben şahsen 9 uncu ayımdayım ve dahada işlemlerim tamamı ile bitmiş değil

ben vizei işlerinde 3 aya girdim

4. yaya giren arkadaslar war... kardeş sen en az 6 ay gozden cıkar en az

evusturyaya gitmem herhalde 11 ayı bulur...

bence sen başvururken 7 ayı gozden cıkar

kabul kagıdı vıyana unıversıtesınden 20 gunde gelıyo kargoyla yollarsan...

vızede ortalam 2 ay suruyo bu aralar ıyıce azaldı ole 2 ayı gecen surelerde bekleme olayı.. normalde kasım ayının sonu gıbı tum ıslemler bıter aralık ayında vıyanda olam sansınız vardır. wu cok yogunmöus ordan daha gec gelem olasılıgı var dogrudur..
2008-05-09 (17:09)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
duygguu demiş ki:
arkadaşlar viyana tekniğe master için başvuru yapacağım..transkript 75 isteniyor 70 olduğunda kabul edilme şansı yok mu acaba???

turkiyede master yapmaya hak kazanms isen ve bunu belgelendirebiliyorsan hangi not ile master yapmaya hak kazandiginin bir onemi yoktur.

Ugur Genc
ugur@ugurgenc.com
2008-05-09 (17:19)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
zetzen demiş ki:
selam..
türkiyede özel bir üniversitede hukuk bölümünü kazansam.bir sene ingilizce hazırlık okumak gerekiyor.peki bu kazandı belgesi ile viyanada hukuk okuma imkanım varmı?
burda ingilizce yerine orda almanca öğrenirim.ve okuluda çok çalışarak bitiririm inş.
özel üniversitede okuma gücüm olmadığı için böyle bir yola başvuracağım.
viyanada hukuk okuyan bir kişi avusturyada kalıp çalışma hakkı elde edebilir mi?
veya türkiyeye dönse burda geçerli olurmu?
epey soru sordum..yardımcı olursanız sevinirim..
teşekkürler.

turkiyede ozel bir universitede hukuk fakultesi kazandigin takdirde kazandi belgen ve diger evraklarinla basvuru yapip avusturyada hukuk fakultesinde okuyabilirsin. yanliz okulun kabul belgesini vermesi ve vize islemlerinin toplamda en iyi olasilikla 3 ayi bulur, ki burda bir cok arkadasin 7-8 aydir bekledigini biliyoruz. avusturyada da okumak sonuc olarak maddiyata dayali bir olay. zaten vizeni cikartmadan once belirli bir miktarda parayi
hesabinda bulundurman gerekiyor. (3500 - 8 bin euro arasinda oynuyor tam net bilmiyorum. yasina gore degisiyor olmasi gerek). ayrica buradaki masraflarin, kalacak yer vb vb bunlarida hesaba katmalisin.
avusturyada hukuk fakultesini bitirirsen veya herhangi bir fakulteyi; burda kalip hayatinin devamini burda calisarak gecirebilirsin. ama bu zor ve bir cok sarti olan bir yontem, bitirdigin takdir de belirli bir miktar uzerinde maasi olan bir is bulmalisin. isyeri seni kesin olarak kabul etmeli ve 12 veya 18 ay boyunca sorunsuz calismalisin. isi ilk buldugun an ise bulundugun bolgedeki magistrat - AMS sana izin cikarmasi gerekir. tabiki herbirinin sartlari var. ama bu sartlari olusturdugun zaman burada kalabilirsin. burda hukuk bitirip serbest avukatlik yapmak oldukca zormus. bir kac arkadas taniyorum, hukuk bolumunde doktora yapmis olmasina ragmen serbest avukatklik yapma hakki yok. 4 yil calismis olmak gerekiyor sanirim ve bir sinavi da olmasi gerekiyor. serbest avukatlik yapabilen tek bir tane turk avukat taniyorum, onun da bana soyledigi avusturyada su an serbest avukatlik yapabilen turk olarak tek kisi oldugu. burada okuyup da turkiyede donsen, bolum hukuk oldugu icin epeyce certefelli bir konu karsimiza cikiyor. yok un senin denkligini kabul etmesi gerekiyor. bunu ayrintili olarak yok den ogrenebilirsin.

Ugur Genc
2008-05-09 (21:33)
lydion
Bay
lydion
Türkiye, Antalya
Özel Antalya Koleji
ben antalyadan ömer..avusturyada üni düşünüyorum merak ettiğim şu kayıt ve diğer işlemler için bi şirkete başvurmalımıyım yoksa kendim bu işlemleri halledebilirmiyim bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar lütfen şimdiden teşekkürler sağlıcakla kalın
2008-05-09 (22:22)
zetzen
Bay
zetzen
Türkiye, Sakarya
Sakarya Üniversitesi
teşekkürler uğur.
2008-05-10 (11:27)
duygguu
Bayan
duygguu
Türkiye, Kırıkkale
Kırıkkale Üniversitesi
arkadaşlar viyana teknikte kimya bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum..fakat orda sadece kimya öğretmenliği ve kimya mühendisliği mi var?? o zaman benim bölümüm tanınmıcak mı??
bir de online başvurusu nasıl yapılıyor acaba??
kanun hakkında 2008-05-17 (21:31)
sefiloo
Bay
sefiloo
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Selam Arkadaslar benim bi sorum olacakti avusturyadaki bütün ünvler artik tr deki öğrencileri artık almıyorlarmış hatta ozel unvler bile artik alinmiyor ozel unv kabulu için o üniversitye kabul olman lazimmis bu konu hakkında bilgisi olan varmi lütfen cevap yazsın simdiden tskler
2008-05-18 (16:40)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
sefiloo demiş ki:
Selam Arkadaslar benim bi sorum olacakti avusturyadaki bütün ünvler artik tr deki öğrencileri artık almıyorlarmış hatta ozel unvler bile artik alinmiyor ozel unv kabulu için o üniversitye kabul olman lazimmis bu konu hakkında bilgisi olan varmi lütfen cevap yazsın simdiden tskler

olurmu öyle sey kim dedi sana almadikalrini? Ösym yerlestirme belgen elinde olduktan sonra 1 yil boyunca turkiyede kazandigin uniye kayit yaptirmana gerek yok, aski takdirde 1 yili gecerse avusturya ya basvurmak icin senden Ögrenci belgesi istemektedirler. (acikögretim ve 4 yillik altindaki universitelerden basvurular kabul edilmemektedir.)
2008-05-18 (19:00)
taneer
Bay
taneer
Türkiye, Kırıkkale
Kırıkkale Üniversitesi
arkadaşlar yaz dönemi için almanca kurs kayıtlarının tarihlerini öğrenebilirmiyim(kesin tarih olmasa bile yaz dönemi okul kayıtlarından ne kadar önce veya sonra)
şimdiden teşekkürlerrr....
2008-05-18 (21:32)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
Kis dönemi dicektin sanirim cunku yaz dönemi zaten basladi... bi sonraki kayitlar temmuz ayinda basliyo.

Sayfa /16Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol