Mesaj Panosu

Duyuru Avusturya'da Eğitim için acil yardım isteyenler buraya! ( 2 )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /21Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-19 (14:34)
taneer
Bay
taneer
Türkiye, Kırıkkale
Kırıkkale Üniversitesi
cevabın için teşekkürler hocam..yalnız ben yaz dönemi için kurs kayıtları hakkında bilgi almak istemiştim..sebebi bu yıl okulu bitiriyorum önümüzdeki sene yüksek lisans için başvuru yapmayı düşünüyorum..yalnız kış dönemine yetişemiyorum...vizeyle beraber anca 2009 yaz dönemine yetişebilirim...o yüzden yaz dönemi için almanca kurs kayıt tarihleri hakkında bilgi alabilirsem sevinirim..herşey için çok teşekkürler...
türkiye'de lisans mezunu Avusturya'da ikinci bir lisans bölümüne girebilirmi? 2008-05-19 (21:00)
rdmmry
Bay
rdmmry
Türkiye, Balıkesir
Balıkesir Üniversitesi
Merhaba Arkadaşlar,
Ben bu yıl içerisinde iktisat bölümünden lisans mezunu oldum. Yüksek lisans sürecini boardunuzdan takip ettim fakat benim yapmak istediğim 2. bir lisans, yani sıfırdan bir üniversiteye başlamak. Herşeyden önce bu mümkün müdür? yani olmaz kardeşim sen bir lisans diploması almışın ülken'de, bir ikincisini burada alman lüzumsuzdur derler mi? Gülümsüyor başvurmam da bir problem yoksa üniyi bitirmeden gelen arkadaşların başvuru sürecinde yaşanan sorunlardan farklı bir sorunla karşılaşabilirmiyim?( askerlik gibi, 2010'a kadar tecilliyim) son olarak diyelim ki herşey yolunda gitti yani başvurmam da bir sakınca görülmedi hangi fakülte ve bölümlere başvurmaya hakkım olur?
şimdiden cevaplar için teşekkürler ve ilk mesajımda bu kadar soru sorma cesaretimi hoş görün malum gelecek şakaya ihmale gelme gelmiyor.
2008-05-19 (21:53)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
taneer demiş ki:
cevabın için teşekkürler hocam..yalnız ben yaz dönemi için kurs kayıtları hakkında bilgi almak istemiştim..sebebi bu yıl okulu bitiriyorum önümüzdeki sene yüksek lisans için başvuru yapmayı düşünüyorum..yalnız kış dönemine yetişemiyorum...vizeyle beraber anca 2009 yaz dönemine yetişebilirim...o yüzden yaz dönemi için almanca kurs kayıt tarihleri hakkında bilgi alabilirsem sevinirim..herşey için çok teşekkürler...

en gec subatin son haftasi yada mart ayinda son. ben yine sitelere bakarim, eger ayrintli tarih varsa burada paylasirim, kesin biseyde söylemek istemiyorum bakmadan.
2008-05-19 (21:58)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
rdmmry demiş ki:
Merhaba Arkadaşlar,
Ben bu yıl içerisinde iktisat bölümünden lisans mezunu oldum. Yüksek lisans sürecini boardunuzdan takip ettim fakat benim yapmak istediğim 2. bir lisans, yani sıfırdan bir üniversiteye başlamak. Herşeyden önce bu mümkün müdür? yani olmaz kardeşim sen bir lisans diploması almışın ülken'de, bir ikincisini burada alman lüzumsuzdur derler mi? Gülümsüyor başvurmam da bir problem yoksa üniyi bitirmeden gelen arkadaşların başvuru sürecinde yaşanan sorunlardan farklı bir sorunla karşılaşabilirmiyim?( askerlik gibi, 2010'a kadar tecilliyim) son olarak diyelim ki herşey yolunda gitti yani başvurmam da bir sakınca görülmedi hangi fakülte ve bölümlere başvurmaya hakkım olur?
şimdiden cevaplar için teşekkürler ve ilk mesajımda bu kadar soru sorma cesaretimi hoş görün malum gelecek şakaya ihmale gelme gelmiyor.

ÖSS sinavina tekrar girip en az 4 yillik bi uni tutturursan mumkundur.. Lüzumsuzluk kismina bisey diyemem haddim degil Gülümsüyor orasi sana kalmis. farkli bir sorunla karsilasmazsin buyuk ihtimal, askerligin tecilliyse zaten bi sorun cikmaz, avusturya da okudugn surecede uzatirsin zaten. turkiyede hangi bolum kazandiysan o bolumu, eger o bolumun karsiligi yoksa en yakin bolumde okursun.
2008-05-19 (23:32)
rdmmry
Bay
rdmmry
Türkiye, Balıkesir
Balıkesir Üniversitesi
bylent06 demiş ki:
rdmmry demiş ki:
Merhaba Arkadaşlar,

ÖSS sinavina tekrar girip en az 4 yillik bi uni tutturursan mumkundur.. Lüzumsuzluk kismina bisey diyemem haddim degil Gülümsüyor orasi sana kalmis. farkli bir sorunla karsilasmazsin buyuk ihtimal, askerligin tecilliyse zaten bi sorun cikmaz, avusturya da okudugn surecede uzatirsin zaten. turkiyede hangi bolum kazandiysan o bolumu, eger o bolumun karsiligi yoksa en yakin bolumde okursun.

Çok teşekkürler cevap için. Yani benim hali hazırda sahip olduğum diploma okulu bitirmeden başvuran birine göre dezavantajlı yapıyor beni. Peki merak ettiğim benim sahip olduğum diploma aynı zamanda bir lisans derecesini kazandığımında göstergesi olmaz mı? yani ben gidip mimarlık, mühendislik gibi bölümler de öğrencilik yapmak istemiyorum. işletme, kamu gibi yani yine kendi alanıma yakın bir bölüm de okumak istiyorum. Bunun içinde benden tekrar öss de iktisat kazanmamı istemesinler wallahi kızarım Gülümsüyor
2008-05-20 (13:33)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
tabikide bir Lisans Derecesi göstergesidir. neden yüksek lisans yapmayi dusunmuyorsun? lisansi bitiren birine gore daha mantikli bence, hemde burada tekrar lisansa devam etmek istiyosan ÖSS olayi var bide bunuda unutma. ÖSS de hangi bolumu kazanirsan o bolumu burda okumak zorundasin, bu degismez bir kuraldir. kolay gelsin.
2008-05-20 (15:23)
rdmmry
Bay
rdmmry
Türkiye, Balıkesir
Balıkesir Üniversitesi
bylent06 demiş ki:
tabikide bir Lisans Derecesi göstergesidir. neden yüksek lisans yapmayi dusunmuyorsun? lisansi bitiren birine gore daha mantikli bence, hemde burada tekrar lisansa devam etmek istiyosan ÖSS olayi var bide bunuda unutma. ÖSS de hangi bolumu kazanirsan o bolumu burda okumak zorundasin, bu degismez bir kuraldir. kolay gelsin.

Sana kalpten teşekkür ediyorum, yardımların için...
amacım yurtdışında bir kaç yıl yaşayıp dil öğrenmek ve bir nevi yaşam tecrübesi kazanıp ülkeme geri dönmek ve bunu olabildiğince çabuk halletmek istiyorum. yani üniversite olayı orada kalabilmem için tamamen bir araç. yüksek lisans ile gitmeye kalksam yanılmıyorsam? ALES de iyi bir puan burada bir okula kabulünü gösterir belge vs. isteniyor bunları yapmam için kasım ayı içerisinde ALES'e girmem ve ardından sonucu kayıt tarihini vs beklemem gerekiyor.? Onun dışında örneğin iktisada yakın galiba enformatik, işletme tarzı bölümler beni lisans öqrencisi olarak kabul edemezler mi? En önemlisi ALES bir zorumluluk mudur iktisat lisans mezunu bir adamın avusturya da yüksek lisans bitirebilmesi için?
2008-05-20 (20:36)
bylent06
Bay
bylent06
Avusturya, Wien
Universität Wien
yüksek lisans basvurusu ve isleyisi konusunda hic bir fikrim yok Gülümsüyor diger arkadaslar yardimci olurlar insallah bu konuda.. kolay gelsin
2008-05-21 (15:48)
zynpkry
Bayan
zynpkry
Türkiye, İstanbul
İstanbul Aydın Üniversitesi - Anadolu Bil M.Y.O
merhaba.. ben viyana üniversitesi psikoloji bölümüne başvurdum ve kabul edildim ancak sonradan bu bölümü okuyabilmek için bir sınava girmem gerektiğini ve bu sınavı geçemediğim taktirde okuyamayacağımı öğrendim bu benim aklımı fazlasıyla karıştırdı bilen varsa bu sınavın zorluk derecesi hakkında beni bilgilendirebilir mi teşekkür ederim
herkese merhaba 2008-05-21 (22:41)
serhanaltunay
Bay
serhanaltunay
Türkiye, İstanbul
Beşiktaş Lisesi
siteyi bana viyanada yasayan yengem we abim önerdi we bugun hemen üye oldum.ben burda öss ye giricem ancak hangi bölümlere girebilirim tam bilmiorum aslinda ic mimarlik istiorum ama benim burdaki bölümüm esit agirlik.bana bölüm hakkinda öneride bulunursaniz cok sewinirim.abim we yengem orda yasiolar ew olarak orayi göstericem we onlar ordaki belgeleri halletcekler.burdan yapmam gerekenler we bölüm hakkinda yardim istiorum özelden msj atarsaniz cok sewinirim.simdiden cok tesekkürler...

Sayfa /21Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol