Mesaj Panosu

HEDEF TÜRKİYE
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-06-01 (18:33)
Yakamoz84
Bay
Yakamoz84
Belçika, Hasselt
Provinciale Hogeschool Limburg, Hasselt
evet Sinanoğlu hocanın söyledikleri ve yazdıkları bizim için çok değerli...O.Sinanoğlu'nun TDK'da yaptığı konuşması bende var ve o konuşma çok uyandırıcı
hedef Türkiye 2008-07-10 (23:08)
hasanizmirli
Bay
hasanizmirli
Kırgızistan, Bishkek
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi
evet bu kitabını okudum
...çok yönlü bir kitap
herkesin bildiği konuları can alıcı şekilde yaklaşmasını biliyor ve okunması gereken kitaplardan biri ...
2008-07-13 (01:00)
hiperboloid
Bayan
hiperboloid
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Sayın Oktay Sinanoğlu hocamızın kitapları okunmaya değer kitaplar....
Ama onu tanımayanlar için Emine Çaykara nın "Türk Aynştaynı " adlı röportajının okunmasını öneririm.
Batıda yüzyılın en genç profesörü ünvanını taşıyor...
Türkiyede böyle dahileri çıkartabiliyor ama maalesef gençler tanımıyor ...
çok üzücü...
evt 2008-07-13 (12:09)
hasanizmirli
Bay
hasanizmirli
Kırgızistan, Bishkek
aynen oyle
2008-07-15 (15:54)
gulsahhh
Bayan
gulsahhh
Türkiye, Kütahya
Dumlupınar Üniversitesi
oktay sinanoğlu gibi bir değeri tanımama i lüksüm yok benm.bende bye bye türkçeyi okumuştum....
okty sinanoglu 2008-07-15 (19:14)
hasanizmirli
Bay
hasanizmirli
Kırgızistan, Bishkek
hedef türkiyeyi kac defa okudum bilmiyorum..3-4 en az..
by by türkçe de öyle..
diger kitaplarnı da alıcam inş..
2008-07-15 (19:26)
levent200
Bay
levent200
Türkiye, Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi
Oktay Sinanoğlu gibi bir adamı eleştirmek bana düşmez, ki böyle bir şey de yapmıyorum ama geçen bir tv kanalına çıktı, 8 sene önce okuduğum kitaplarında ne anladıysam aynı şeyleri tekrar ediyor..

Kitap okuma hastası olan biri olarak keşke yeni ufuklara yelken açan düşünceleri bulabilsek kendisinde...

bu da bana haz vermiyor artık..

bye bye türkçeyi ve hedef türkiye'yi lise hazırlıktayken okumuştum...lise ikinci sınıfta da ne yapmalı diye bir kitabını okudum..güzel şeyler söylüyor..
2008-07-16 (19:26)
hiperboloid
Bayan
hiperboloid
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
aynı şeyleri tekrar etmesinin sebebi kimsenin anlattıklarını anlamak istememesi...
8 yıldır dahada kötüye gidiyoruz...
Türkiye nin sorunları bittimide adam deiştirecek söylediklerini ,aksine iyice kötüleşti...
ısrarla yetiştirdiğimiz bilim adamlarını bırakıp batılıdan medet umuyoruz onlarda bizi çooook severlerya.... !
Oktay Sinanoğlu gibi şahsiyetler nadir yetişir ama maalesef Türkiye de herşey uzaktan kumandalı...
2008-07-16 (23:54)
levent200
Bay
levent200
Türkiye, Sivas
Cumhuriyet Üniversitesi
kitabının birinde şöyle bir yazı yazıyordu..ben boğaziçi üniversitesinde çalışmam, orası misyoner kökenlidir, çevremdekiler ısrar ediyor ama çalışmam türünde bir cümleydi...

valla aradan 8 sene geçti, o zamanlar küçüktük bazı şeyleri sorgulamıyorduk...ama o kitabı şu an okusam, mesela bu cümleyi sorgulardım, ne derece doğru ne derece yanlış bir düşünce...

ben daha lisedeyken ondan etkilenmiştim, dersanedeki hocalarımla konuşurken, üniversite yerine evrenkent kelimesini kullanırdım...çünkü oktay sinanoğlu evrenkent diyordu....herkes bana bön bön bakardı tabi..sonra, "dünyada en geçerli dil ingilizcedir" diyen ingilizce öğretmenimle münakaşa etmiştim..neden?çünkü oktay hoca aksini iddia ediyor diye..

şimdi o zamanlarımı düşünüyorum, aradan 8 sene geçti, artık üniversiteye evrenkent demiyorum, faksa belgegeçer de demiyorum..

türk einsteini olabilir, iyi bir bilim adamı olabilir, tecrübe sahibi bir insan olabilir., süper ötesi bir fizikçi de olabilir..saygı duymak bize düşer..

ama bazı şeyleri de dogmalaştırmamak gerekiyor, bizim en büyük sorunumuz bir insana ya da bir düşünceye körü körüne bağlanmak ve körükörüne saygı duymaktır...8 seneden sonra ben bunu anladım...
2008-07-17 (00:10)
hiperboloid
Bayan
hiperboloid
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
körü körüne bağlanan yok kardeş..biz adam haklı diyoruz sen bağlanmaktan bahsediyorsun...
bir kişiye hak vermekle bağlanmak ayrı şeyler...adam evrenkent konusunda haklı ...nie türkçesini türetmek varken dilimizi geliştirmek varken hemen hazırına konuyoruz...çünkü böyle alıştırılmışız ...
yakında zaten alfabemize w ve q harfleride girer v ile k da kalkar olacağı bu...
dilimize yereşmiş kelimelere bir şey demiyorum ona kalırsa arapça farsçadanda bir sürü kelime girmiş çıkartamayız....ama üniversite yerine evrenkent demeninde hiçbir sakıncası yok..enternasyonal demeyiver uluslararası de
boğaziçinin adı eskiden robert kolejidir , amerikan okuludur ve misyoner kökenlidir.

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol