inşirah
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-09 (23:11)
Deniz Toprak (deniz-35)
Deniz Toprak (deniz-35)
Evet güzel bir benzetme....DÜNYA BİR TİYATRO SAHNESİDİR HEP AYNI OYUN SERGİLENİR DEĞİŞEN SADECE OYUNCULARDIR....Rabbim bizlere KUDRETİNİ ve yine bizlere rolümüzü unutturmasın...Saygılarımla...
2008-05-09 (23:16)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
MB69 demiş ki:
bu biraz sakıncalı bir konu gibi duruyor.ama bence en iyi açıklamayı numberone arkadaşım vermiş Gözlerini yuvarlıyor

neden sakıncalı oluyo bu tür konular !

evet cenabı hakkı unutmamak gerek en az allahı anan hayvan eşşeklermiş ve günde 500 defa allahı tesbih ederlermiş ! bunu iyice düşünün ! ama O hiç bir kulunu unutmaz BEN BENİ BIRAKSAMDA SEN BENİ BIRAKMA YARAB!
2008-05-09 (23:21)
Deniz Toprak (deniz-35)
Deniz Toprak (deniz-35)
....Arkadaşım sana katılıyorummm....RABBİM BİZLERİ SENDEN UZAKLIĞIN CEHENNEMLİĞİMDEN AL!....
2008-05-10 (00:22)
Dilemma Çağrıcı (Dil-Tarih)
...
2008-05-10 (00:31)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
cok güzel bir yazı olmuş hocam örnek ağır olsun diye yazılmadı gercekler acıdır Çok mutlu
2008-05-10 (00:40)
...
2008-05-10 (01:02)
Tütü Bayrak (tütiye)
Tütü Bayrak (tütiye)
hocam iyide bişey demedimki Gözlerini yuvarlıyor aslında fena fikir değil bir başlık acsak kabir azabı cehennemi ahiret sırat köprüsü gencler öğrensin Çok mutlu
2008-05-10 (02:40)
Deniz Toprak (deniz-35)
Deniz Toprak (deniz-35)
...YA RAB! BİZE HIRSLARIN,KAVGALARIN VE HESAPLARIN KARIŞMADIĞI TEMİZ SEVGİLER NASİP ET..VE HER NEREYE VE KİME OLURSA OLSUN BU SEVGİ,SENİN VE RESULÜNÜN SEVGİSİNİ GEÇMEYECEK KADAR GÜZEL OLSUN..RABBİMİZ ÖYLE SEVDİR Kİ KEFARETİ NE CENNETİ YİTİRMEK OLSUN ADEM GİBİ,NE DE BİR OĞLU YİTİRMEK OLSUN YAKUP GİBİ..RABBİMİZ BİZLERİ GAFLET VE DELALET İÇİNDE BIRAKMA...BİZİ AFFET..BİZLERİ KENDİNE KUL KABUL ET...EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZLERİ EMANETİNDE EMİN KIL...NE OLUR UNUTTURMA KENDİNİ BİZLERE...NE OLUR!..NE OLUR!....YALVARIYORUZ...BU ACİZ KULLARINI YALNIZ BIRAKMA...BİZLERİ SENDEN UZAKLIĞIN GİRDABINDAN AL!...
2008-05-10 (12:05)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
Dil-Tarih demiş ki:
tütiye demiş ki:
MB69 demiş ki:
bu biraz sakıncalı bir konu gibi duruyor.ama bence en iyi açıklamayı numberone arkadaşım vermiş Gözlerini yuvarlıyor

neden sakıncalı oluyo bu tür konular !

evet cenabı hakkı unutmamak gerek en az allahı anan hayvan eşşeklermiş ve günde 500 defa allahı tesbih ederlermiş ! bunu iyice düşünün ! ama O hiç bir kulunu unutmaz BEN BENİ BIRAKSAMDA SEN BENİ BIRAKMA YARAB!

Örnek ağır olmuş biraz... günlük hayatın telaşı, Allah'ı hatırlatan insan ve çevreden yoksun olma gibi sebebler şeytanın nefse hocalık yaptığı bir bedende Allah'ı unutabiliyor

Maddi manevi yüklerimiz ağırlaşıyor gittikçe ama müjdeleri de hatırlatmak gerekiyor.

İnşirah Suresi :

Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?
Senden yükünü indirmedik mi?
O senin sırtını ezen yükü.
Senin şanını yüceltmedik mi?
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.
Ancak Rabbine yönel.

Allah'ı bileni Allah unutmaz... insan unutmaya kalksa şefkat tokadıyla hatırlatır yeter ki içinde olsun...vicdanın sesine kalp açık olsun.

Allah'ı hatırlamak sadece zikirle değildir tefekkür de Allah'ı hatırlamaktır.

Başta zikir ortada fikir ortada şükür...İnsan tüm fiillerini bu düsturla yerine getirse Allah'ı unutabilir mi unutmaya kalksa Allah insana varlığının hazzını unutturur mu ?

Yağan yağmurun tanelerine bakarken ıslanmak değil rahmete ulaşmak gibi
Topraktan aslına rücu edeceğini hatırlamak gibi
Havaya bakarken semaya dalmak gibi
Bunu ben aldım değil Allah nasip etti gibi
El ayak göz kulak var değil de varlığından yokluğunu düşünmek gibi
Hiçbir şey için değilse Allah'ın anıldığı bu topraklarda yaratıldığına sevinmek gibi...

Yaşadıkça Allah'ı unutmak mümkün mü ?

hocam savunmamı yaptığın için sana teşekkürler,ama beni bir önceki sayfada yazdığım gibi yanlış anlamışsınız Gülüyor konu nun benim açımdan bir sakıncası yok.Ben bu sitede (sözüm meclisten dışarı) her önüne gelen kişi nin dinle ilgili bir başlık açılması sonucunda sitede üyeler kavga oluşacağını düşünüyordum.Yani siz bir hadis vb konularda bir dini başlık açınca başkası da bende evrimle ateizmle ilgili açarım diye inat edicek ve açacak sonuç tada üyeler arasında forumlar kavga meydanına dönücek,sebebi ise şu olucak adam bağnaz siz dinle ,lgili açınca size helal de ben evrimle ilgili açınca mı kötü oluyor diycek...he ben bunuda desteklemiyorum.Bana katılmayabilirsiniz.Ama şu da var modlar bu konuyu görmelerine rağmen kilitlememişler,eh modlar a göre bir sorun yoksa bana göre de bir sorun yoktur,ben sadece azıcık bir ihtimal şöyle olabilir dedim.
Saygılar
... 2008-05-10 (14:19)
Eylül Şairi (eylulsairi)
Eylül Şairi (eylulsairi)
''Eğer siz Allahın davasını kendinize dert edinmezseniz Allah sizi kendi dertleriniz ile başbaşa bırakır'' buda deniz-35 arkadaşımızın yazdığı Hadis-i Şerifin farklı bir boyutu sanırım...
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa