ARKADASLAR BASBAKAN OLSANIZ NELER YAPARDINIZ???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 9
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-04-16 (17:04)
Deniz Anıl (yinemiokul)
Deniz Anıl (yinemiokul)
atatürk ün kurmuş olduğu düzene olabildiğince yaklaşırdım. şuan da en gereklisi eğitim olduğu için bütçenin çoğunu eğitim harcamalrına ayırırım. köy enstitülerini, halk evlerini, meslek eğitim kurslarını yeniden hayata geçirirdim. üniversite adına yarım kalan van projesini tamamlarım.
toprak reformunu ve sanayi reformunu günümüze uyarlayarak tekrar hayata geçirirdim. ülkeye gelir sağlayan fabrikaları, kuruluşları istanbulda toplamak yerine türkiye nin topraklarına yayarım.
ihracat yerine ithalata ağırlık veririm. topraklarıma yabancı devletlerin fabrika, otel kurmasına izin vermem. yerel yatırımcıyı umutlandırır, onu güçlendiririm.
sağlam bir dış politika uygularım.
yolsuzluğa bahşiş demem, alana da verene de gerekli işlemleri uygularım.
hukuk a başta ben güvenirim ve dokunulşmazlığı kaldırırım.
parti yandaşlarım ve çevremdeki insanların cebi dolacak diye ne dışardan borç alırım ne de vergileri bu kadar yükseltirim.
eğitim, hukuk, sağlık, sanayi hükümet politikası yerine devlet politikası olması için elimden geleni yaparım.
2008-04-16 (17:56)
Latıfe Yılmaz (pricess)
Latıfe Yılmaz (pricess)
Baskaban olsam Turkıye de kadınların erkeklerden daha zekı olduklarını tescıllettırıp yasa cıkartırdım meclısın ucte ıkısını kadınlardan olustururdum ozlellıkle erkeklerın secmen yasını da 25 e cıkartırdım malum gec olgunlasıyorlar Gülümsüyor) sonra tecavuzculker ıcın ıdamın uygulanması ıcın yasa cıkartırdım.Sonra cocuklarımı amerikada okutmazdım mılletın sacıyla basıyla ortusuyle ugrasmaz serıatı getırmeye calısmazdım.
evet 2008-04-16 (22:12)
Ümit Baran (ümit baran)
Ümit Baran (ümit baran)
bir çok arkadaş burda yazarken ciddiyetsiz şeyler yazmış....

eğer başbakan olsaydım ilk önce otoplumda olan şiddet olaylarını ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için bütün kesimlerle görüşür pkk sı ilede görüşür ve türkiye için kalıcı çözümler üretirdim. türkiyenin kalıcı çözüme olan ihtiyacı için elimden gelen her şeyi yapardım.

bütün milletlerin kendi kültürünü yaşamasını sağlayacak yasalar geliştirirdim. şimdi ekonomimiz bozuk olduğu için eyalet sistemine geçmemiz pek mantıklı değil. ekonomiyi toparladıktan sonra etalet sistemi için bir an önce düğmeye basardım

atatürküçü ilkelerden taviz vermezdim. özgürlük çerçevesi içersinde herşeyin yapılmasını isterdim. türbanlı insanların her yerde olmasını isterdim. türbbanı özgürlükler çerçevesinde görürdüm. sakın ve kessinlikle türban ve laikli ği aynı kefede tutmazdım

tek başına iktidar demez muahlefet ile birlikte hareket ederdim. öncelikle türkiyenin iç barışını hal eder. sonra eğitim işine bakardım. eğpitime yatırım yapar ve eğitime teşvik edici yasalar çıkartırdım.

daha sonra kadınlara uygulanan şidder karşısında hafif kalan yasaları ağırlaştırır kadınların biraz daha sosyal hayata atılmaları için yasalar yapar ve kadını türkiyenin aynası olark gösterirdim.
2008-04-16 (22:22)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Tunç Doğan Çelik (venomscorpion)
Başbakan olsam, Amerikanın uşağı olurdum...Avrupa birliğine girmek için var gücümle gö....mü yırtar, Türki Cumhuriyetlere sırt çevirirdim...Avrupalıya her türlü imtiyazı tanırdım...Özellikle Türk vatandaşlarıma 3. sınıf insan muamelesi yapardım...Çifçiye " ****da al dev ol burdan " derdim...Bedava kömür dağıtırdım...Ülkemde ne var ne yoksa Babalar Gibi Satardım...

Durmak yok yola devam...

Vatandaşlarımı mezarda emekli etmek için ha bre yasa çıkarırdım...Pancara, tütüne, çaya, pamuğa, fındığa kota uygulardım, sonra bunları yurt dışından ithal ederdim...Apoyu kesinlikle astırmaz aynen şimdiki gibi kuş sütüyle beslerdim...Ne kadar ihale varsa hepsini eşime,dostuma, yakınım, yandaşıma verirdim...Oğluma lüx bir yat alırdım...

Durmak yok yola devam...

Türkmenistanın kasasını 15 YTL ye vereceği gıcır gıcır elmayı, direkt olarak Türkmenistandan değilde bütün Avrupayı dolaştıktan sonra kokuşmuş elmeyı gider 35 YTL ye Romanyadan alırdım...Rusya ile akıllara zarar bir doğalgaz anlaşması yapar, vanamdan geçmeyen gazın parasını öderdim...Örtülü ödeneğimi dolandırtırdım...Bankaları hortumlatırdım...

Durmak yok yola devam...

Hep yerine getiremeyeceğim vaatlarda bulunurdum...Apoyu asacağım derdim mesela...Türbanı serbest bırakacağım derdim...İşsizliği önleyeceğim derdim...Mazot 1 YTL olacak derdim...Enflasyonu tek haneye indireceğim derdim...Derdim de derdim, atar tutardım işte...

Bunları yapamayan Türkiye'de Başbakan olabilir mi ?
.. 2008-04-16 (22:26)
Hun Hunar (nipus)
Hun Hunar (nipus)
basbakann olsamm sadece dirayett sahibi olmam yeterlidir diye dusunuyoum.. ulkem dirayetten yoksun insanlar tarafindan yonetilmektenn dolayi su anki durumunu yasamaktadirr.. oraya gecen her kimse aci tamamenn degisiyorr iştee kistas noktamizz dirayett eksikligi, sadece suna ihtiyac varr bagimsizz ve baglantisizz bi tURkİyee hayali gercege donusturulmeli ulkemm tam bagimsizz ve baGlAnTisizz olabilmeli..
2008-04-17 (11:15)
Eda Soysal (açheliaa)
Eda Soysal (açheliaa)
aloneathome demiş ki:
feministleri astırırdım Niyeti kötü
kadın dusmanlarını kadınlara acı cektıren heryerde hayatlarını zorlastıran devlet bakanı ve onların yandaslarını astırırdım
2008-04-17 (11:19)
Eda Soysal (açheliaa)
Eda Soysal (açheliaa)
kibrisli23 demiş ki:
meclisi kapattırır muhalefeti kurşuna dizdirir olağanüstü hal ve seferberlik ilan ederdim aynı gün avrupaya ve amerikaya restimi çeker bizim önderliğimizde rusya çin japonya ve türki ülkelerle bir koalisyon kurma babında herbirine mektup gönderirdim. bir hafta içinde yunanistanı israili kuzey ırağı yeryüzünden silerdim Niyeti kötü barzani ve talabaniyi taksim meydanında sallandırır yahudileri sabun yapardım Niyeti kötü
Mr. Green super olmus ama yahudıler kısmı harıc
2008-04-17 (12:30)
Hakan Aydın (hakanalmanya)
Allahim sen her seye kadirsin. iyiki su yukaridaki arkadaslardan birisinin kaderine basbakanlik yazmadin. insallah basbakan olamazlar. hatta bir cogu karar mercilerine bile gelemesin.

amin.
2008-04-17 (12:37)
ümit baran demiş ki:

eğer başbakan olsaydım ilk önce otoplumda olan şiddet olaylarını ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için bütün kesimlerle görüşür pkk sı ilede görüşür ve türkiye için kalıcı çözümler üretirdim. türkiyenin kalıcı çözüme olan ihtiyacı için elimden gelen her şeyi yapardım.

bütün milletlerin kendi kültürünü yaşamasını sağlayacak yasalar geliştirirdim. şimdi ekonomimiz bozuk olduğu için eyalet sistemine geçmemiz pek mantıklı değil. ekonomiyi toparladıktan sonra etalet sistemi için bir an önce düğmeye basardım

atatürküçü ilkelerden taviz vermezdim. özgürlük çerçevesi içersinde herşeyin yapılmasını isterdim. türbanlı insanların her yerde olmasını isterdim. türbbanı özgürlükler çerçevesinde görürdüm. sakın ve kessinlikle türban ve laikli ği aynı kefede tutmazdım

tek başına iktidar demez muahlefet ile birlikte hareket ederdim. öncelikle türkiyenin iç barışını hal eder. sonra eğitim işine bakardım. eğpitime yatırım yapar ve eğitime teşvik edici yasalar çıkartırdım.

daha sonra kadınlara uygulanan şidder karşısında hafif kalan yasaları ağırlaştırır kadınların biraz daha sosyal hayata atılmaları için yasalar yapar ve kadını türkiyenin aynası olark gösterirdim.

ümit kardes pkk ile görüsmek haric diger yazdiklarin hosuma gitti. dediklerinin altina imzami atarim.

pkk ile görüsmeye gelince. bir basbakanin pkk yi muhatap almasi terör örgütünü mesrulastirir. ama hepten de silmezdim tabiki. onlarin siyasi kanatlariyla görüsürdüm. pkk bir devlet degil ki muhatabi basbakan olsun.
2008-04-17 (12:50)
Alem'Ss Alem'Ss (alem'ss)
Alem'Ss Alem'Ss (alem'ss)
ümit baran demiş ki:

arkadaşım süper yazmışsın sen başbakanlığa aday ol bende sana tam destek olurumm.güsel olmuşş
Sayfa / 9
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa