açheliaa demiş ki:
ümit baran demiş ki:
bir çok arkadaş burda yazarken ciddiyetsiz şeyler yazmış....
eğer başbakan olsaydım ilk önce otoplumda olan şiddet olaylarını ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için bütün kesimlerle görüşür pkk sı ilede görüşür ve türkiye için kalıcı çözümler üretirdim. türkiyenin kalıcı çözüme olan ihtiyacı için elimden gelen her şeyi yapardım.
bütün milletlerin kendi kültürünü yaşamasını sağlayacak yasalar geliştirirdim. şimdi ekonomimiz bozuk olduğu için eyalet sistemine geçmemiz pek mantıklı değil. ekonomiyi toparladıktan sonra etalet sistemi için bir an önce düğmeye basardım
atatürküçü ilkelerden taviz vermezdim. özgürlük çerçevesi içersinde herşeyin yapılmasını isterdim. türbanlı insanların her yerde olmasını isterdim. türbbanı özgürlükler çerçevesinde görürdüm. sakın ve kessinlikle türban ve laikli ği aynı kefede tutmazdım
tek başına iktidar demez muahlefet ile birlikte hareket ederdim. öncelikle türkiyenin iç barışını hal eder. sonra eğitim işine bakardım. eğpitime yatırım yapar ve eğitime teşvik edici yasalar çıkartırdım.
daha sonra kadınlara uygulanan şidder karşısında hafif kalan yasaları ağırlaştırır kadınların biraz daha sosyal hayata atılmaları için yasalar yapar ve kadını türkiyenin aynası olark gösterirdim.
KESINLIKLE KATILIYORUM SANA:)
oo teşekkür ederim arkadaşım. bunlar cem uzan vaatlerine benzmez. ah bir başbakan olsaydım varya.
amerikan emperyalizmini ülkeden def ederdim. che ve fidel kastronun her ne pahasına olursa olsun amerikan emperyyalizmini protesto ettikleri gibi bende ederdim. ha bu zamanla olurdu bunu uzun zamana yayarak yapardım.
ama öncelikle önder in dediği gib ve savunmalarında yazdığı
özgür insan projesini hayata geçirirdim. hayatın her alanında özgür kadın insiyatifleri geliştirirdim. eğer bir toplumda birşeyler değişecekse bunu özgür kadın yapacaktır deerdim.