Princesse
Fransa, Paris
Université Paris 12 - Val de Marne
arkadaslar , bir bilginiz varsa bana aktara bilirmisiniz, fransiz bakaloryasi yös sinavina es deger mi, fransiz bakaloryasiyla tr de tip egitimi alabilirmiyim?
ayca20
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Fransiz bakaloryasi yöse esdeger ama bu üniversiteden üniversiteye degisiyo her üniversitenin ayri kurallari var o yüzden hangi üniversiteleri düsünüosan telefon acip diplomani ve diploma notunu söyle kabul edip etmiceklerini söylerler sana,bazilari abitur ,fransiz bakaloryasini ni kabul ederken bazilari yösü sart koyabiliyor.Cogu kisi yösü tavsiye ediyo isi garantilemek icin

Princesse
Fransa, Paris
Université Paris 12 - Val de Marne
dogru urust cevap veren yok ki universitelerde, sinir oluyorum , soru sorunca internet imkaniniz varsa ordan bakin, orda hersey yazar diyorlar, ama hiç bir sey yok
ayca20
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Hangi üniversiteleri düsünüyosun ?
ayca20
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Yalniz yabanci uyruklu olman gerekiyor fransiz vatandasisin dimi ?
bu linkte üniversitelerin sartlari yaziyor ordan abkabilirsin hangiler fransiz baaloryasini kabul ediyor
http://www.yok.gov.tr/yabanci/yabanci_uyruklu_un.htm
Ankara üniversitesinin sitesine girip baktim fransiz bakaloryasini kabul ediyorlar,burdan bakabilirsin
http://www.ankara.edu.tr/english/yazi.php?yad=42
istedigin üniversitelerin sitesine bakip ögrebilirsin emin olmak icin üniversiteyi ara sor nede cevap vermiyolar anlamadim

oleg87
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
fransiz bakaloryası deyince aklıma direk galatasaray üniversitesi geliyor.... Hem YÖS le öğrenci alırken baya zorluyorlar artık
mithatak
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
selam
YOK'e yazabilirsin :
www.yok.gov.tr eger bu konuda bir sorun varsa ama Universitelere de yaz, resmi mektup yazabilirsin ilgili Universitenin Rektorlugune.
Benim de Fransiz Bakaloryam var, arastiriyorum, haberleselim, sen bir taraftan ben bir taraftan arastirayim.
Her Üniversitenin kabul ettigi diplma veya sınavlar farklı, bazıları Fransız Bakaloryasını kabul ederken bazıları etmiyor, YOS ü kabul ediyor sadece, YOS den belli bir puan almak gerekiyor ve metroplol yayınlari kitaplarını alman lazim, bir de global academia var onun sitesine gir orada hazırlık kitaplarını gorürsün.
mithatak
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
ornegin Ankara Universitesi sunu yazmis:
Uluslararasi Bakalorya denen diploma nedir?
---------
Ankara Üniversitesi
1 -YÖS Temel Becerileri Testinde en az 50 standart puan alan adaylar,
2 -SAT I sınavından en az 1100 toplam puan ve en az 650 matematik puanı alan adaylar,
3 - GCE (A level) sınavında, en az biri başvurulan programla ilgili olmak üzere en az 3 konuda A seviyesi (A Level) olan ve bu konulardan aldıkları notların ortalaması C ve üzeri olan adaylar,
4 -Ürdün ve Filistin'de yapılan Tawjihi sınavlarında, Fen dalında (Scientific Stream) tüm derslerden alınan sınav not ortalaması en az 85 olan adaylar,
5 -Uluslararası Bakalorya diplomasına sahip ve diploma notu en az 30 olan adaylar,
6 - ABITUR sınavında en az 4 puan almış adaylar,
7 - ACT (American College Test) sınavında fen (science reasoning), matematik (math) ve toplam puan olarak en az 21 puan alan adaylar,
8 -Lübnan'da yapılan Bakalorya (Baccalaureat Libanais) sınavında fen dalında (Scientific Stream) diploma notu 100 üzerinden en az 70 olan adaylar,
9 -Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan Üniversite giriş sınavında (Gaokao) başvurulan programın puan türünde 750 üzerinden en az 520 alan adaylar,
10 - Suriye'de yapılan Al-Shahada-Al Thanawiyya (Baccalaureate) sınavından fen dalında (Scientific Stream) 240 üzerinden, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bölümleri için en az 190, diğer bölümler için en az 175 alan adaylar,
11 - TÜBİTAK'ın tanıdığı ve katıldığı uluslararası bilim olimpiyatlarında altın, gümüş ve bronz madalya almış adaylar.
oleg87
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
YÖS Yayınlarıyla bilgiyi aşağıya veriyorum
Çağdaş Analiz Dershanesi yayınları
Metropol Dershanesi yayınları
Gökşen Dershanesi yayınları
Farklı Yöntem Dershanesi yayınları
bu dört yayın evinin kitapları daha orjinaldir Türkiye'de
mithatak
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
merhaba
peki almış oldugumuz diploma basvurmak istedigimiz universitenin kabul edilenler diploma listesinde yer almıyorsa kiminle gorusmek gerekiyor, kime basvurmak gerekiyor?
Ozel kalem veya Rektorlukle mi gorusmek ve derdimizi anlatmak daha mantıklı?
Ne tavsiye ederseniz arkadaslar?