ya arkadaşlar nedir bu viyana üniversitelerindeki durum. forumdan bi arkadaşın dediğine göre derslerden kalırsan aynı ünide aynı bölümü 5 sene okuyamıyormussun.. şunu bi tam açın helel neler oluyor yaw..
söyle izah edeyim; viyana universitesindeki her dersin toplam 4 hakki vardir. 3 hakkini gecemedigin takdirde 4. hakkin sözlü komisyon sinavi oluyo. eger bu dördüncü hakkinida gecemezsen bulundugun universitediki okudugun bölümden kaydin siliniyor ama baska universiteye gidip tekrar basvurursan derslerini saydirip o uniden diplomani alabilirsin. bugun avusturyali bi arkadasinda 4. hakki sinavi vardi, bizzat yanindaydim ama maalesef kaldi sinavdan. yani viyana universitesinde okudugu bölüm onun icin kapandi, tek bi dersi kalmisti ama acimadilar. simdi salzburga gidip oradan diploma almayi düsünüyo.. cok aci bi durum.. bende bi sinavdan 3 kere kaldim dördüncüye girdim ama 2 aylik calisma sonucu güzel bi not alarak basardim...
Wirtschaft ta 5 hak var, bizzat gelecek haftaki sinavda 4.cü hakkimi kullanacagim, cok calismam lazim

valla ne yap et iyi calis gerekirse aylarca, yoksa benim duruma düsme. insanda ne psikoloji kaliyo ne de ders calisma arzusu

kolay gelsin
sen bu yüzden Wirtschaft tan Viyana üni`ye mi gectin ? hm.. gecmis olsun..
peki gecis islemi nasil, hangi belge gerekiyor, uzun sürüyor mu?..
hocam yazdıkalrınızı okudumda yanı sımdı sole bsıey var dersı 4 kerede veremeyınce okuldan cıkıyosun bu naısl bı garıplık anlamadım.zaten dıl bılmıyoruz oraya gelıcez zar zor dılı ogrenıcez 4 sınav cok az ebnce.bıde orda dersten gecme standardı ne hocam .yanı trr dekı gıbı canegrısı fılanmı yoksa 50 alcan o kadar gıbı bıseymı??*bu yuzden okuldan cıkıp tr ye donen arkadas cokmu onuda oıgrenmek ıstıyorum.falla bu son edındıgım bılgı budun vıyana hayallerımı alt ust ettı.cunku bana ıstersen okulu 10 yıldada bıtırırsın dedıler...
NeXujaSebe demiş ki:
sen bu yüzden Wirtschaft tan Viyana üni`ye mi gectin ? hm.. gecmis olsun..
peki gecis islemi nasil, hangi belge gerekiyor, uzun sürüyor mu?..
beni kasdediyosan eger ben hic WU da okumadim, ayrica 3. hakkimda kaldim sonra komisyona girdim ve gectim. yani bu durum benim basima gelmedi, sadece gelen arkadas taniyorum.. su an neler yapti acikcasi daha ögrenmedimde.
ya hocam falla bu konuyu duyunca korktum.cunku dılı yarım yamalak bılıyosun ıllakı ılk yıl derslerın cogundan kalıyosun.yanı bu konudada bı esneklık varmı mesela sınavları uzun aralıklarla yapmaları yoksa vermedın hop 2 hop 3 sonra 4 haydı yolcu yolunda gerek durumlarımı...
mertcingi demiş ki:
hocam yazdıkalrınızı okudumda yanı sımdı sole bsıey var dersı 4 kerede veremeyınce okuldan cıkıyosun bu naısl bı garıplık anlamadım.zaten dıl bılmıyoruz oraya gelıcez zar zor dılı ogrenıcez 4 sınav cok az ebnce.bıde orda dersten gecme standardı ne hocam .yanı trr dekı gıbı canegrısı fılanmı yoksa 50 alcan o kadar gıbı bıseymı??*bu yuzden okuldan cıkıp tr ye donen arkadas cokmu onuda oıgrenmek ıstıyorum.falla bu son edındıgım bılgı budun vıyana hayallerımı alt ust ettı.cunku bana ıstersen okulu 10 yıldada bıtırırsın dedıler...
Garip marip adamlarin sistemi bu.. türkiyedeki gibi 7-8 hak vermiyolar. napalim gülü seven dikenine katlanirmis. bencede cok aza ama yapacak bisey yok. 50 falan yok , dersine göre hoca bi sinir belirliyo en az o puani tutturmak zorundasin. 10 yilda bitirirsin ama okulu uzattigin surece butun ogrenci imkanlarini kaybedersin ayrica vize almanda da zorluk gosterirler.
pekı bu derslerden bu yuzden kalıpda donen ınsanalr abartılıcak kadar cokmu hocam??bıde mesela vıyana teknıkte ınformatık okuyorum ordan kayıt kalkınca vıyanaya kabul almam durumu nedır.onlarda bu ogrencı basarısız zaten fılan gıbımı bı bakıs acısı var ??