temuchin84 demiş ki:
neyin etme bulma dünyası allah cezalarını veriyo ne demek... sen haklı gosterıosun savaşı...
allahın gelsin banada ceza versin o zaman...bende kendısıne küfrediyorum...
masum ınsanların cocukların kadınların savaşta yaşadıklarını hiç bir şeye bağlayamazsın...
böyle sacma bir düşünce olamaz...sen bide üniversite öğrencısısın allahla mallahla uraşıcağına
barış ve kardeşlikten bahset aydınlardan bahset biraz...
kardeş naptın yaw..sen inanamasanda inanlar var kendınce haklı olabılırsın ama yapma böle
Emniyette Fethullahçı liste krizi 6 Mayıs 2008
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bir daire başkanı, iki şube müdürü “Emniyet’te Fethullahçı liste” hazırlayıp değişik makamlara gönderdiği gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunuldu. Şikayette bulunanlar, üst yazıdaki imza, paraf ve listede kalemle yapılan düzeltmelerin kime ait olduğunu bilirkişi aracılığıyla belirledi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bir daire başkanı ve iki şube müdürü tarafından hazırlandığı öne sürülen ve değişik makamlara gönderilen listede “Fethullahçı oldukları” belirtilen Emniyet mensuplarından ikisi, listeye haksız yere yazıldıklarını öne sürüp, bu listeyi hazırladıklarını öne sürdüğü 4 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.
EMNİYET’TE BU LİSTE KONUŞULUYOR
Aralarında 4 daire başkanı, 11 daire başkan yardımcısı, 32 şube müdürü, 3 başkomiser, 3 öğretim üyesinin de bulunduğu 57 kişinin “Fethullahçı” olduğu öne sürüldü ve hazırlanan listenin bir örneği de üst yazının okunduktan sonra imha edilmesi notu düşüldükten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderildi. Hazırlanan listede kalemle bazı düzeltmeler de yapıldı.
Emniyet’in liste ile ilgili İşçi Partisi’nin şikayetini işleme almamasından sonra böyle bir listenin varlığı anlaşıldı. Listede adı bulunan 57 Emniyet mensubu durumdan haberdar oldu. Bunlardan ikisi, listede kalemle yapılan düzeltmeler, imza ve paragrafların kendilerini şikayet eden kişilere ait olup olmadığını bilirkişiye incelettirdi. İnceleme sonucu, listedeki imza, paraf ve elle yapılan düzeltmeler genel müdür yardımcısı, daire başkanı ile iki şube müdürüne ait olduğu ortaya çıkarıldı.
AMİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Listede ismi bulunan iki emniyet mensubu “Birlikte hareket etmek suretiyle; sahte belge tanzim etmek, suç tasniinde bulunmak, görevi kötüye kullanmak, iftira ve hakaret etmek, kamu kurum ve görevlilerini kamuyu nezdinde küçük düşürmek ve kamu görevlisine güveni sarsmak” suçlamasıyla amirleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulurdular.
“YASADIŞI ÖRGÜTLENME” İDDİASI
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi İşçi Partisi Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem, Savcılığa yaptığı suç duyurusunda , Emniyet yetkilileri tarafından hazırlandığını öne sürdüğü “ Emniyet’te Fethullahçı Örgütlenmenin Etkin Elemanları ” başlıklı 4 sayfalık liste sunmuş, Emniyet içinde yasadışı örgütlenme olduğuna dikkat çekmişti. Suçlamaya dayanak olarak sunulan 4 sayfalık listede Emniyet Genel Müdürlüğünde çeşitli kademelerde göreve yapan 57 personelin bu örgütün üyesi olduğu öne sürülmüştü.
BİLİRKİŞİYE İNCELETTİRİLDİ
Listeye haksız yere alındığını iddia eden iki emniyet mensubu, savcılık dosyasında bulunan 4 sayfalık isim listesi ve bu kişilerle ilgili bilgiler ve belgeler üzerindeki imza, paraf, kalemle yapılan düzeltmelerle ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Yazı, imza ve sahtecilik uzmanı Mustafa Kariptaş tarafından yapılan inceleme sonucunda düzenlenen “Özel Bilirkişi Raporu” 4 sayfalık listede, isimler üzerindeki düzeltmelerin M.D ve İ.S tarafından yapıldığı, “bilgi notu” başlıklı yazıda yer alan imzanın Genel Müdür Yardımcısı N.A., parafların da İ.S ve M.A.’ya ait olduğu sonucuna varıldı.
Bunun üzerine şikayetçi Emniyet mensupları, söz konusu listenin ve üst yazısının “organize bir şekilde hazırlandığı”nı öne sürdü ve ve 4 emniyet mensubundan şikayetçi oldu.
emniyete bu yüzden güvenmiyorum.. resmen ele geçirdiler fetoşun ajanları polis teşkilatını...
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
Technische Universität Kaiserslautern
llSaUroNll demiş ki:
------hakanalmanya-----
İSLAMCILIK akımı düşüncesi cokeli yıllar oldu sen 100 yıl geriden takip ediosun heralde OSMANLI coktü b,raz tarihe bak Araplar Osmanlıyı arkadan vurdu İngilizlerle birlikte savastılar hic tarih bilgin yok mu senin ya ...şimdi filistinde Allah belalarını verio arapların..Iraktada gördük Arapları ARAplar şimdi osmanlıya yaptıklarının cezasını cekiolar..
Ne Mutlu Türküm Diyene!
düz manantik düz beyin ot geldin ot gideceksin . kendini degistir biraz. adam ol ilk önce sonra senin hic tarih bilgin yokmu de.
senin tarih bilgin yaninda siyasi bilginde sifir. aslinda böyle düz mantik düsünmeye devam edersen ne okursan oku bi bo.. a yaramaz.
ikinci dünya savasinda avrupa birbirine girmisti. o kadar insan öldü ki tam olarak sayisi bile belli degil ama gördügün gibi simdilerde onlari unuttular yeniden ittifak olsuturdular dünyaya hükmediyorlar.
Allah askina söyle ingilizlerle almanlarin tarihte birbirlerine yaptiklari düsmanliklarin yaninda araplarin bize yaptigi devede kulak kalmazmi.
evet araplar bizi arkadan vurdular. ama araplar 350 yil osmanli hakimiyetinde bir kere olsun isyan etmemis millettir. bunu niye söylemiyorsun. düz mantik seni.
araplar ingilizlerin oyununa gelip bizi arkadan vurdu diye bütün tarihi ve din kardesligimizi unutacakmiyiz. sen ingilizemi yakinsin tarih olarak yoksa arapa mi.
artik bunlari asmak lazim. eger dünyada söz sahibi olmak hakki kaldirip yüceltmek ve haksizliklarin önüne gecmek istyorsan ittifaklar olusturmak zorundasin. avrupa birligi hristiyan birligidir. Türkiyeyi almak istememelerinin en büyük sebebi budur. daha dünkü avrupanin basindaki zat (DELOR) avrupa bir hristiyan birligidir diyordu.
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
temuchin84 demiş ki:
neyin etme bulma dünyası allah cezalarını veriyo ne demek... sen haklı gosterıosun savaşı...
masum ınsanların cocukların kadınların savaşta yaşadıklarını hiç bir şeye bağlayamazsın...
böyle sacma bir düşünce olamaz...sen bide üniversite öğrencısısın allahla mallahla uraşıcağına
bre kafir sen kime küfrediyorsun. dünyada Allaha inanan 4 milyar insan var. insanlarin kutsallarina nasil dil uzatiyorsun nasil küfrediyorsun. Allah insana annesinden babasindan daha sevgilidir. senin annene babana küfretseler ne dersin. kafir sen adam gibi kafir ol. saygili ol. adam ol.
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
temuchin84 demiş ki:
yazmazsam cildiracam. en iyisi su pislik torbasina bir sey daha yazayim.
senin hic kafan calismiyor mi temuchin denen sey.
sen hem Allaha inanmiyorum diyorsun sonrada Allah gelsin banada ceza versin diye meydan okuyup sonrada bi de ona küfrediyorsun. gerizekalimisin sen nesin pislik torbasi. hem inanmiyorum diyorsun hemde ona küfrediyorsun. varligina inamadigin seye nasil küfrediyorsun sen. kafan basmiyormu senin. defol git lan burdan. adam gibi düsüncelerini yaz adam gibi muamele gör. ama 4 milyarin annesinden babasindan daha fazla sevdigi ve saygi duydugu kutsallara saygili ol. yada defol git burdan.
alp--22
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
venomscorpion demiş ki:
alp--22 demiş ki:
benden size tavsiye kimsenin degerlerine kufrederek yanlis ta olsa o degerlerden kurtaramazsiniz.
Yahu kim kimin değerlerine küfrediyor anlamıyorum.
Ben size Başbakan Şehitlerimize " Kelleler " diye hitap etti diyorum,
Devletin Milli Ordusuna " Yan gelip yatma yeri " dedi diyorum, bunlar milletin değerlerine küfür etmek değil mi ? Siz ne biçim insanlarsınız ya !
" Fettullah Gülen bu ülkenin vatandaşı değil mi ? " diye soruyorsun.
Eğer öyleyse neden Amerika da yaşıyor, neden gelmiyor ülkesine.Halkı ile neden bütünleşmiyor.Bu ülkenin suyu mu çıktı ki oralardan fetva yayınlıyor.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir gençler.Bıraksın ABD yi, gelsin şuraya otursun da şu Hüseyin Üzmez gibilerinin kulaklarını çeksin biraz

yuh ya turk vatandasinsa nedn abd de yasio dio.oyle bi cikarimda bulunmak icin cok mu dusundun.ben partizanlik yapmadim.fethullah gulene fetos demenize hakaret dedim.artik ulkeye hizmet isteyenler yerlerinde oturarak hizmet edemior.lobi faaliyeti denen bir sey vari amerikada turk lobiciligi adina onemli faaliyetlerde bulunmakta.sizin mantiginizla hareket edilse israildeki yahudiler abd dekilere ne isiniz var abd de israile gelin derlerdi ki oyle bir sey solemeleri icin senin kadar cahil olmalari lazim.tayyibe gelince oyle dedi boyle dedi sacmaligini birakalim.cozum ne kardesim madem bunlar adam degil adam gibi yoneticeler kim ki geitip basimiza koyalim.ilimli islam projesinden haberin yok mu dien arkadasa gelince ben sana onu haberim olmadigi icin diil senin ne konustugundan haberin olmadigini gostermek icin sormustum.biri cikip kemaliz der kemalizmi sorarsin kem kum biri duydugu kulaktan dolma bilgiyle ilimli islam amerikanci der sorarsin kem kum.bence birbirimizi yiyecegimize oturup cozum konusalim.araplarin osmanliyi arkadan vurmasina gelince serif huseyinin kablesiyle sinirli kalan bir isyani tum arap dunyasina mal etmek en buyuk vicdansizlik;irakta filistinde musluman kardeslerinin oldurulmesine irzlarina gecilmesine sevinip oh olsun osmanliyi arkadan vurmalarinin bedelini oduorlar demek de en buyuk serefsizliktir.unutmayalim ki kurtulus savasinda kuvayi milliyeye karsi savasmis sehirlerimiz var msla konya gibi.simdi biri de cikip kurt gonullu alaylari kurtulus savasini baslatti turklerse ingilizlere yardim etti derse siz ne dersiniz.cevabi basit sizin yaptiginiz gibi sacmalior derim ben
alp--22
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
bu ülkede ulusalcilara birsey olmaz.Fakat bu topraklar anayasayi degistirmeye calisanlari, hele hele Türklük kavramiyla sorunu olanlari hic affetmedi,bizde affetmedik.Biz bir milletiz,bu millet islamiyetten öncede inancli bir milletti.Islamiyet bizim ortak paydamiz olamaz.Bizim ortak paydamiz,bayragimiz,dilimiz,topraklarimiz,istiklal marsimizdir.kimse o bu ülkeye baska gömlekler giydirmeye kalkmasin.o gömlek bize dar gelir yirtariz.Gün gelecek bu topraklar sizede dar gelecek...süpheniz olmasin...her zaman oldugu gibi...

[/quote]
islamiyet bizim ortak paydamiz olamaz diyorsunda ortak payda dedigin hersey buram buram islamiyet kokuyor allaha sukur.bir istiklal marsi ni tekrar okumani ;bayragimizdaki hilalle yildizin ne anlama geldigini bir daha gozden gecirmeni istiyorum.ve topragimizin her karis topragi atalarimizin allah allah nidalariyla savunulmus kazanilmistir.o da seni kesmiorsa marasta halkin ayaklanmasinin kutsi bir degere saldiri sonucu basladigini hatirlamani istiyorum.ve en onemlisi islamiyeti kaybetmis turk boylarinin turkluklerini de kaybettigi mevzuu.allaha sukur bizim ortak paydamiz islamiyet.senin islamiyeti ortak payda olarak gormezsen hic bir seyi ortak bulamazsin ki kendine bu ulkede
alp--22
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
La-Turco demiş ki:
alp--22 demiş ki:
La-Turco demiş ki:
alp--22 demiş ki:
70 yasını devirmis.yıllarca turkiyenin muhtelif camilerinde vaazlık yapmıs ,mutedeyyin bir kesimden kabul gormus bir din adamı,su an itibariyle islami bir cemaatin lideri konumunda.seversiniz sevmezsiniz ayrı bir konu.ama bir insanı sevmemek dusuncelerini tasvip etmemek bize o insana hakaret etme hakkını vermez.biz turkler aldıgımız aile terbiyesi ve kulturu geregince bu tur bir konuma sahip bir din adamına (farklı bir dine mensup bir din adamı da olabilir)adıyla hitap etmekten bile hicap duyarız.ama bu forumda bazı arkadaslar ısrarla saygı sınırlarını asan bir sekilde fetos kelimesini kullanıor.kendisine saygınız yok binlerce sevenine takipcisine de mi hic saygı gostermiorsunuz.dusuncelerinizin dogrulugunu karsı gorusteki insanların degerlerine hakaret ederek percinleyeceginizi mi dusunuorsunuz .bu arkadaslardan cok basit bir rica da bulunuorum.kendisine hocaefendi demek zorunda diilsiniz ama en azından fethullah gulen deme basiretini gosterin.gostereceginizi umdugum hosgoruden dolayı simdiden tesekkurler
fettullah gülen dedigin kisi amerikanin 1 numarali adami ne masal okuyorsun ya?Türkiyenin önemli mercilerinde kadrolasma cabasinda birisi.Polis teskilatinda kadrolasti burda basarili durumda.Türk Silahli Kuvvetlerinede kendi adamlarini sizdirma cabasinda karsisinda gercek engel o..Amerikanin BOP kapsamindaki hedeflerinede ulasmasindaki en büyük engel gene TSK...dikkat edersen son 5 senedir TSK sürekli karalaniyor.Hatta Büyükanit Pasa genelkurmay baskani olmadan önce cep telefonlarina bir gecede 500.000 sms yollandi.bunun ardi arkasi kesilmedi.Daglica baskinindan sonra dahi TSK yi sucladilar....yakinda görecegiz...son tango yaklasiyor...
valla masali ben okumuorum da sen delil gostermeden iskembei kubradan onu bunu ajan gostererek masal okumus oluorsun merak etme.turkiyenin onemli mercilerinde kadrolasma ne demek.turkiye zaten vatandasin diil mi.fethullah gulen de sevenleri de bu ulkenin vatandasi diil mi.peki senin bu korkun ne kadrolasmaymis.tsk hakkinda solediklerine gelince guluorum.turkiyedeki darbeler hakkinda ya hic kitap okumamissin ya da okudugunu anlamamissin.turkiyenin maruz kaldigi tum askeri darbeler abd destekli.abd nin yonlendirmesiyle darbe yapan bir silahli kuvvetler nie abd ye engel olsun ki.mustafa kemale sovenler demissin ben hic bir fethullah guleni seven bir insanin mustafa kemale kufrettigini gormedim.kufretse kendi terbiyesizligi.yane senin mantiginla hareket edilse danimarkada hz.muhammede hakaret edildi die bizimde hz.isaya hakaret etmemiz gerekecek.demokrasiyi arac olarak goruorsunuz demissin gormuoruz zaten oyle.halkin yonetime katilmasi icin bir arac.iddiada bulunacaksan kaynak da gosterirsen sevinirim.msla f.gulen abd ajani martavalini hangi istihbari birim kaynaklarindan asirdigin gibi
Farkindaysan sende TSK yi karaliyorsun,merak etme biz sizi taniyoruz

yanaklarinizin kirmiziligindan,yagli gibi parlak parlak duran dudaklarinizdan,yürüyüs tarzinizdan,giydinigiz pantolondan,Türkceyi konusma tarzinizdan vs.. her biseyinizden belli ediyorsunuz kendinizi zaten...cirpinmana gerek yok yani...Amerikanin yamagi gibi gördügün TSK önce dagdaki teröristleri bitirsinde sonra icimizdeki teröristleride bitircek sen yorma kafani

tsk yi karalamiyorum sadece senin yakin tarih bilgini tazelemek istedim.bunlar benim soylediklerim degil.hukuk fakultesinde okuyan her arkadasin ders hocalarindan ders kitaplarindan gordugu duydugu seyler.bu ordumuzu amerika yamagi yapmaz sadece abd nin gucunun orduya kadar sirayet ettigini ordunun da bir zaman kullanildigini gosterir.ordumuzun bir zamanlar dustugu bu durumu ordumuzu karalamak icin kullanmak tabii ki serefsizliktir.satilmis insanlarin yaptigini tum orduya mal etmek gibi bir amacimiz yok.ayrica dusuncen o kadar sig o kadar basit ki ben fikirden bahsederken sen pantolondan yanaktan bortu bocekten bahsediyorsun.konusacagi seyi olmamak durumu bu olsa gerek.
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
söylemek istedigimi anlamak istememissin...sizlerin tarzi icinizdeki fikirleri belli etmeye yetiyor demeye getirdim...yani konusmasanizda anliyoruz demek istedim...ama tabi anlamak istemeyince olmuyor...ayrica kimler amerikanin adami herkes cok iyi biliyor sende iyi biliyorsun...tarikatlari,ülkücüleri kimin destekledigini falan??hadi bilmiyorum desene

La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
Senin çocuğuna gemicik, benim çocuğuma 65 yaş... Vekile gazi kıyağı asile AKP kazığı... YÖK Başkanı'na yüzde 30, emekli vatandaşa yüzde 2... Benim Tanrım adil ol diyor, Ya seninki?