Mesaj Panosu

Siyaset Meydanı !
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /36Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1819202122 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-10 (23:59)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
foryouuu demiş ki:
La-Turco demiş ki:
Göbeğini kaşıyan adam...

O göbeğini kaşır.

Göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir, çünkü bu yaşamın tadını çıkarttığı anlamına da gelir.

Ayağını altına alıp oturur.

Elinde bayraklarla yürüyen kadınları görünce "Ne vınaklıyo bunlar len..." diye kızar.

"Haberleri" sevmez.

O "Ti-Vi eğlence programına" bakar.

Dünyada neler olup bittiği konusunda, bildiği tek dış politika yorumu "İngiliz yaman olur" görüşüdür.

Kitap okumaz.

Çok da gerekiyorsa "Bi bakıver kitap ne diyor?" diye sorduğu bir "hoca"sı vardır.

Gazete bilmez.

İlgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir.

Liderlerle ilgili en kapsamlı düşüncesi "Müslüman adam", demokrasi ile ilgili tek fikri ise "Çalsın ama iş yapsın"dır.

Sonra göbeğini kaşır...

*

İşte; Tayyip Erdoğan’ın bir anda "Her şey için sandık" derken, güvendiği adamdır o...

Büyük kentlerde her partiden, her yaştan, her meslekten, her görüşten, her kesimden milyonlar meydanlara dökülürken... Eski-şimdiki cumhurbaşkanları, üniversiteler, akademisyenler, yüksek mahkemeler, askerler, sivil demokratik örgütler "endişelerini" dile getirirken... Dünya medyası "Türk halkı siyasi İslam’a dur dedi" kanaatine varırken...

Tayyip Erdoğan’ın güvendiğidir o:

Göbeğini kaşıyan adam...

*

Atatürk’ün kızları al bayraklarla yürürken, bu ülkenin aydınlık yüzlü erkekleri meydanları doldururken, çocuklar annelerinin-babalarının elini tutup yarınlarına şimdiden sahip çıkmaya kalkarken...

Göbeğini kaşıyan adam uzakta bıyık altından güler.

Ve sandık ortaya konulduğunda...

Göbeğini kaşıyan adamın dediği olur.

Çünkü demokrasi, bilinçte aşağı-yukarı eşit insanların rejimidir. Bir toplumun çoğunluğu "göbeğini kaşıyan adam" ise, orada demokrasi olmaz, olamaz...

Tayyip Erdoğan işte ona güvenir:

Göbeğini kaşıyan adama...

Bekir Coskunun kaleminden gercekleri anlatan bir yazi...her nekadar gercekler aci olsada Şaşkın

yıllarca bu ve bunun gıbı dusunceler yuzunden bu vatan bu hale geldı o caban o gobegını kasıyan adam onlar komure oyunu sattıı ama o assagılamaktan hoslandıgınız ınsanlar basa gelınce ne oldugunu anlamadınız ne yapacagınızı sasırdınız benım oyun 5 sayılsın onlarınkı 1 sayılsın onlar %70 mıs bız%30 dedınız sızın turkıye hayallerınız olurken o gobegını kasıyan ınsanların ruyaları baslamıstı kaldıramadınız ulkeyı terketmek ıstedınız bugune kadar bı kere bıle dınlemedıgınız ınsancıgı ılah yaptınız. onlar egıtımsız onlar cahıl onlar fakır onların gururlarıyla oynadınız gercı onların gururları yok degıl mı onlar nede olsa halk onlar sızden deıl hıc onemı yok... Sozde ataturkcu oldunuz ama sadece laıklıgı savundunuz nerede halkcılık- mıllıyetcılık- devrımcılık ...nerede bu ataturkculuk sızın ataturkculugunuzde bu kadar o yuce ınsan ne dedı 'koylu mılletın efendısıdır' dedı pekı bu burjuva kesım ne dedı cobanda kımmısde benımle aynı hakka sahıp sapkalarımızı onumuze koyalım bıde bu acıdan bakalım kım haklı kım haksız gobegını kasıyan adam mı yoksa onlar ve bız dıyıp ruyalarını oldurenlr mi.... inşallah hiç birimizin güzel turkıye hayallerı olmez ....
orda yazilanlar yanlismi arkadasim?hangi cümlesi yanlis?fakir olmalariyla dalga gecen yokki.Posta gazetesi almakla dalga gecilir.Hergün posta gazetesi alacagima haftada 1 kez cumhuriyet,yenicag gibi ise yarayan gazeteler alirim okurum ne var ne oluyor ülkede görürüm.tabi o kadar kafa varsa..sorun fakir olmalari degil beyinsiz olmalari.ayrica %30 luk kesim icin sadece laikligi destekliyor demissin...Devletcilikte 6 oktan biridir.Milliyetcilikte keza öyledir.6 okun hepsini bu yüzde 30 un cogu benimsemis durumda.Devletini,yarinlarini satanlarmi devletci yoksa sacma sapan peskes cekme niteligindeki özellestirmelere karsi cikanlarmi?ülkede etnik ayrimciligi destekleyenlermi halkci yoksa buna karsi cikanlarmi?halkcilik ilkesinin laiklikle baglantisi yokmudur?

amannn ben kimle tartisiyorum ya Çok mutlu hayret bisi bogaz patlatiyoruz burda Şok olmuş
git sen 70 lerde 80 lerde ülkemizi satan vatan hainlerinin yolundan...onlarin cok farkli isimleri var..onlara bugünlerde ülkücü,tarikatci diyorlar.Aslinda onlar dün bize karsi Amerikayla bir olduklari icin bugün varlar...hadi onlara git sen...yüzde 70 seni...
2008-05-11 (16:16)
KURT - BEY
Bay
KURT - BEY
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
DAU KIBRIS demiş ki:
haydi li li li li li li yar! haydi li li li li li li li li li yarrrrrr Gülüyor Gülüyor

elalem ne- der -se de -sin hadi hadi hadi hadeeeeee Niyeti kötü Niyeti kötü Niyeti kötü

hakanalmanya gel dostum çok süfer komplo teorilerim var Niyeti kötü Niyeti kötü Niyeti kötü
DEDELİK HİÇ SANA YAKIŞIYO MU YA FATİH YÜREK FALAN KOSKOCAMAN ADAMSIN AYIP BİŞEY YAA ÇOK AYIP YA BUNLARI BENİM SÖYLEMEM LAZIM DEĞİL YA Soğukkanlı
2008-05-11 (20:50)
foryouuu
Bay
foryouuu
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
INdependence demiş ki:
yıllarca bu ve bunun gıbı dusunceler yuzunden bu vatan bu hale geldı o caban o gobegını kasıyan adam onlar komure oyunu sattıı ama o assagılamaktan hoslandıgınız ınsanlar basa gelınce ne oldugunu anlamadınız ne yapacagınızı sasırdınız benım oyun 5 sayılsın onlarınkı 1 sayılsın onlar %70 mıs bız%30 dedınız sızın turkıye hayallerınız olurken o gobegını kasıyan ınsanların ruyaları baslamıstı kaldıramadınız ulkeyı terketmek ıstedınız bugune kadar bı kere bıle dınlemedıgınız ınsancıgı ılah yaptınız. onlar egıtımsız onlar cahıl onlar fakır onların gururlarıyla oynadınız gercı onların gururları yok degıl mı onlar nede olsa halk onlar sızden deıl hıc onemı yok... Sozde ataturkcu oldunuz ama sadece laıklıgı savundunuz nerede halkcılık- mıllıyetcılık- devrımcılık ...nerede bu ataturkculuk sızın ataturkculugunuzde bu kadar o yuce ınsan ne dedı 'koylu mılletın efendısıdır' dedı pekı bu burjuva kesım ne dedı cobanda kımmısde benımle aynı hakka sahıp sapkalarımızı onumuze koyalım bıde bu acıdan bakalım kım haklı kım haksız gobegını kasıyan adam mı yoksa onlar ve bız dıyıp ruyalarını oldurenlr mi.... inşallah hiç birimizin güzel turkıye hayallerı olmez ....

söyleiklerin kısmen doğru evet atatürk ün istediği türkiye yi oluşturmak için yanlızca laiklik yetmiyor.bu konuda bnde sana katılıyorum.fakat FAKİR OLMAK; FİKRİNİ DÜŞÜNCENİ İRADENİ KISACA 'OY'UNU SATMAYI HAKLI KILMAZ. fakir olupta para karşılığı oy istenilen ve bunu reddeden çok kişiyi biliorum yakın çevremde.ayrıca senn tarif ettiğin oyunu kömüre satan bu insanlar başa geldiler demişsin.peki bn şimdi sana soruyorum şu anda bu insanların elinde n var ?(seçim zamanı verilen bir kaç torba kömürden başka!!!!!) öncekinden daha mı refah içindeler?yoksa yine bir dahaki seçimimn gelmesinimi beklioyorlar??? Göz kırpıyor[/quote]
sana sunu dıyeyım oyunu parayla sattılar dıyelım haksızlar bunu yapmayan bır partı veya hukumet goster bana bunu herkes yapar ben o yazımda akpyı savunmadım sadece o ınsanları savundum ınsan acsa kendısınıde satar orası ayrı bır yon benım yazımı ıcerıgı akp degıldı her neyse her neyse ınsan ıster paraya ıster opucuge oyunu satar olmadı bı daha satar yıne olmadı bıdaha satar kımse bunun onune gecemez ama sen o ınsanları bılınclerdırmek yerıne asagılarsan yarın sana parayla bıle oy vermez... bıde su konuya gıreyımGülümsüyor) allah askına bu ınsanlara akpden daha ıyı bır alternatıf goster bana amennah dıyeyım...yok yok yokk yokluklar ıcınde varlık arıyoruz bır nevı dunyanın en varlıklı ulkesınde yokluk cekmemız gıbı neyse konunun dısına cıkıyorum galıba benım demek ıstedıgım ınsanları eleştırelım ama asagılamayalım benım demek ıstedıgım genel olarak oydu okkk
2008-05-11 (21:01)
foryouuu
Bay
foryouuu
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
La-Turco demiş ki:
foryouuu demiş ki:
La-Turco demiş ki:
Göbeğini kaşıyan adam...

O göbeğini kaşır.

Göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir, çünkü bu yaşamın tadını çıkarttığı anlamına da gelir.

Ayağını altına alıp oturur.

Elinde bayraklarla yürüyen kadınları görünce "Ne vınaklıyo bunlar len..." diye kızar.

"Haberleri" sevmez.

O "Ti-Vi eğlence programına" bakar.

Dünyada neler olup bittiği konusunda, bildiği tek dış politika yorumu "İngiliz yaman olur" görüşüdür.

Kitap okumaz.

Çok da gerekiyorsa "Bi bakıver kitap ne diyor?" diye sorduğu bir "hoca"sı vardır.

Gazete bilmez.

İlgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir.

Liderlerle ilgili en kapsamlı düşüncesi "Müslüman adam", demokrasi ile ilgili tek fikri ise "Çalsın ama iş yapsın"dır.

Sonra göbeğini kaşır...

*

İşte; Tayyip Erdoğan’ın bir anda "Her şey için sandık" derken, güvendiği adamdır o...

Büyük kentlerde her partiden, her yaştan, her meslekten, her görüşten, her kesimden milyonlar meydanlara dökülürken... Eski-şimdiki cumhurbaşkanları, üniversiteler, akademisyenler, yüksek mahkemeler, askerler, sivil demokratik örgütler "endişelerini" dile getirirken... Dünya medyası "Türk halkı siyasi İslam’a dur dedi" kanaatine varırken...

Tayyip Erdoğan’ın güvendiğidir o:

Göbeğini kaşıyan adam...

*

Atatürk’ün kızları al bayraklarla yürürken, bu ülkenin aydınlık yüzlü erkekleri meydanları doldururken, çocuklar annelerinin-babalarının elini tutup yarınlarına şimdiden sahip çıkmaya kalkarken...

Göbeğini kaşıyan adam uzakta bıyık altından güler.

Ve sandık ortaya konulduğunda...

Göbeğini kaşıyan adamın dediği olur.

Çünkü demokrasi, bilinçte aşağı-yukarı eşit insanların rejimidir. Bir toplumun çoğunluğu "göbeğini kaşıyan adam" ise, orada demokrasi olmaz, olamaz...

Tayyip Erdoğan işte ona güvenir:

Göbeğini kaşıyan adama...

Bekir Coskunun kaleminden gercekleri anlatan bir yazi...her nekadar gercekler aci olsada Şaşkın

orda yazilanlar yanlismi arkadasim?hangi cümlesi yanlis?fakir olmalariyla dalga gecen yokki.Posta gazetesi almakla dalga gecilir.Hergün posta gazetesi alacagima haftada 1 kez cumhuriyet,yenicag gibi ise yarayan gazeteler alirim okurum ne var ne oluyor ülkede görürüm.tabi o kadar kafa varsa..sorun fakir olmalari degil beyinsiz olmalari.ayrica %30 luk kesim icin sadece laikligi destekliyor demissin...Devletcilikte 6 oktan biridir.Milliyetcilikte keza öyledir.6 okun hepsini bu yüzde 30 un cogu benimsemis durumda.Devletini,yarinlarini satanlarmi devletci yoksa sacma sapan peskes cekme niteligindeki özellestirmelere karsi cikanlarmi?ülkede etnik ayrimciligi destekleyenlermi halkci yoksa buna karsi cikanlarmi?halkcilik ilkesinin laiklikle baglantisi yokmudur?

amannn ben kimle tartisiyorum ya Çok mutlu hayret bisi bogaz patlatiyoruz burda Şok olmuş
git sen 70 lerde 80 lerde ülkemizi satan vatan hainlerinin yolundan...onlarin cok farkli isimleri var..onlara bugünlerde ülkücü,tarikatci diyorlar.Aslinda onlar dün bize karsi Amerikayla bir olduklari icin bugün varlar...hadi onlara git sen...yüzde 70 seni...

yıne aynı mantık sana burda ıcımden cok guzel seyler soyluyorum ama buradan soylemek ıstemıyorum anladın sen onu:) once okumayı ogren sonra okudugunu anlamayı ogren sonrada saygılı olmayı ogren beyınsız ınsancık ben orada ınsanların fakır olmalarını vurgulamadım senın yaptıgın gıbı asagılamak farklıdır eleştırmek farklıdır bı daha oku o yazıyı ben ne demısım gercı senın gıbıler lafı bı tarafından okur... ayrıca sen cumhurıyet okuyup bılınclenmıyosun ıstedıklerını duymak ıstedıklerını duyuyorsun bugun medya hukumetı savunanlar ve savunmayanlar olarak bolunmus durumda yanı hıcbır gazete veya program tarafsız degıl turkıyede ben ıletısım okuyorum bırazda olsa kapmısız bısey bılıyoruz ayrıca gazete ozel tercıhtır ısteyen karı gormek ıcın alır kımı kendı dusuncelerını duymak ıcın gazeteyle bılınclenmez ınsan yorum yap ulkemı nıye satıyolar amacları ne dıye dusun nıye bu kadar acızız dıye sor bı kendıne gercı sen artık bı tarafa saplanmıssın ne dıyım takım tutar gıbı partı tutuyosunuz anlamıyorum bu ınsancıklarıııı yazık yazıkkkkk ha anladık solcusun 70 80 lerde bu ulkeyı o hallere sokanların hepsı vatan haınıdır sadece bı taraf deıl madm bısey dıosun adam gıbı de allah hepsınınde belasını versın bızı bu hallere sokan asagılık vatan haınlerının
2008-05-11 (21:09)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
masal okuyorsun hala Gülüyor yazdiklarin hep senin yorumun.Gazeteyle insanlar bilinclenmez demek...köseyazarlari falan ne ise yararki?gazeteler toplumu bilinclendirmez Mr. Green hmmmmm....iletisimmi okuyordun pardon Mr. Green haa yoksa sen posta gazetesinin arka sayfa iletisimindenmisin Mr. Green tiraj korkusu var demi Niyeti kötü iste senin gibi insanlar iletisim okursa bu ülke niye bu halde diye sormayada gerek yok demi Üzgün
2008-05-11 (22:51)
foryouuu
Bay
foryouuu
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
La-Turco demiş ki:
masal okuyorsun hala Gülüyor yazdiklarin hep senin yorumun.Gazeteyle insanlar bilinclenmez demek...köseyazarlari falan ne ise yararki?gazeteler toplumu bilinclendirmez Mr. Green hmmmmm....iletisimmi okuyordun pardon Mr. Green haa yoksa sen posta gazetesinin arka sayfa iletisimindenmisin Mr. Green tiraj korkusu var demi Niyeti kötü iste senin gibi insanlar iletisim okursa bu ülke niye bu halde diye sormayada gerek yok demi Üzgün

senın gıbı bır ınsan (pardon ınsan dedım ama) olacagıma postanın arka sayfasını okurum sen cumhurıyet okudugun ıcın kulturlusun arkadasım ozur dılerım ben okumuyorum okumayacagımda ne hurrıyet ne vakıt nede cumhurıyet gazetelerını okumuyorum okumayacagımda gıder bulvar alır okurum daha ıyı sımdı sana anlatmak ısterdım ama espırı yaptıgını sanıyorsun tartısmayı bıle bılmıyorsun sen gıt hala cumhurıyet oku okkkk
2008-05-11 (23:35)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
aaa ama gazete okuyunca insanlar bilinclenmiyormus...niye okuyalimki Çok mutlu ya bu köse yazarlarinida neden kovarlarsa Çok mutlu emin cölasan iktidar aleyhinde yazilar yazinca demekki tayyip icin bi önemi yokmus...tayyiple emin cölasan evcilik oynamislar.yoksa emin cölasan toplumu etkilemiyordu,aksine toplum emin cölasani okusa dahi bisey kazanamazdi...cünkü gazeteler toplumlari bilinclendirmez...aahh ahh ben insan olmamaya raziyim sen iletisim okuyorum diyorsan Çok mutlu
2008-05-12 (00:06)
foryouuu
Bay
foryouuu
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
malesef okuyorum neyın ne oldugunu ogrendım ornek vereceksen barı adam akıllı bırını ornek ver yalakaların ornegını verme adam servetıne servet kattı bu tarafını hıc gormezsın emının 5 yıl once kıme yalakalık yaptıgınıda bılıyorum evladım tamam sen haklısın... sen memleketını cok sevıyosan gel burada yasa burada oku allahın alamancısı bı orada bı burada ınsanlık ne onu unuttunuz bana sevmedıgım seyler soyletme kessssss ne bılıyım senın emın colasan gıbı oldugunu bılseydım hıc yazmazdım sen once tartısma kulturunu ogren ok
2008-05-12 (00:19)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
zuhaha almanyada yasadigimi nerden biliyon Mr. Green belkide profilimde öyle göstermisimdir Mr. Green size böyle seyleri iletisimde göstermiyolarmi Çok mutlu hem emin cölasan sürekli iktidarlari yeren yazilariyla ünlü bi yazardir.kimseye yalakalik yapmis birisi degildir Çok mutlu
hadi sen posta oku(pardon bak)tartisma kültürüne geleceksek Çok mutlu herkesle tartisilmaz bazisiyla maytap gecilir Mr. Green
senin neyinle tartisayim yaa Çok mutlu daha bastan tartisma hevesimi kaybettirdin Çok mutlu bense milletimizin daha cok okumasi,gündemi daha cok takip etmesi gereginden bahsedecektim ki sen hemen iletisim ögrencisi olarak gazetelerin topluma birsey kazandirmayacagini savunarak benim tezimi daha sunmadan cürütmüs oldun Mr. Green
hadi cnmcim iyi geceler sana Çok mutlu tmm sen haklisin Çok mutlu
2008-05-12 (01:28)
INdependence
Bayan
INdependence
Türkiye, Muğla
Muğla Üniversitesi
sana sunu dıyeyım oyunu parayla sattılar dıyelım haksızlar bunu yapmayan bır partı veya hukumet goster bana bunu herkes yapar ben o yazımda akpyı savunmadım sadece o ınsanları savundum ınsan acsa kendısınıde satar orası ayrı bır yon benım yazımı ıcerıgı akp degıldı her neyse her neyse ınsan ıster paraya ıster opucuge oyunu satar olmadı bı daha satar yıne olmadı bıdaha satar kımse bunun onune gecemez ama sen o ınsanları bılınclerdırmek yerıne asagılarsan yarın sana parayla bıle oy vermez... bıde su konuya gıreyımGülümsüyor) allah askına bu ınsanlara akpden daha ıyı bır alternatıf goster bana amennah dıyeyım...yok yok yokk yokluklar ıcınde varlık arıyoruz bır nevı dunyanın en varlıklı ulkesınde yokluk cekmemız gıbı neyse konunun dısına cıkıyorum galıba benım demek ıstedıgım ınsanları eleştırelım ama asagılamayalım benım demek ıstedıgım genel olarak oydu okkk[/quote]

bnce sen aşalamışın fakir insanları şimdi.bn diyorum ki herkes bir deil fakir olupta para karşılığı oyunu satmayan biçok insan gördüm.senin sölediğine göre fairlik her şeyi yaptırıo o zaman bu insanların aşağılanması da parayla oy satmalarına engel deil Göz kırpıyor
ayrıca akp n yaptıda eşsiz alternatifsiz bi parti onu da anlamş deilim.tabi hiç bişy yapmadı demek de doru olmaz.önceden yanlız işsizlik geçim sııntısı konuşulurdu şimdi bunlara ek olarak şeriat ülke borçları satılan ülke değerleri vs vs vs konuşuluo.evt şimdi görüyorumda akp baya alternatifsiz bi partiymiş...bnce sen yanlız medyadan dinlerdiklerine aldanma biraz dış dünyaya açıl olayları tarafsz yorumla.

Sayfa /36Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 1819202122 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol