temuchin84
Türkiye, İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi
insan, omurgalilara omurgasizlardan daha yakindir(omurgasi var)
Memelilere diger omurgalilardan daha yakin(tüylü, süt bezi var, kulakta 3 kemik)
Primatlara da diger memelilerden daha yakin(pençe yerine tirnak, 4 kesici diş)
Şempanze ve gorile diger primatlardan daha yakin. insan- şempanze ayrimi yaklaşik 4-14 milyon yil önce oluştu, 5-6 diyenler de var, kesin degil. insanla şempanzenin DNA ve protein yapilar %99 benzer, gorille %98,6
insanda 23 kromozom bulunurken şempanzede 24 tane bulunur, kan proteinleri %100 ayndr.
insanligin evrim zinciri şu şekildedir
Australopithecus anamensis: buna ait iskeletleri 4.1 milyon yil öncesine aittir. Maymuna benzer, kisa boylu, küçük beyinli(günümüz maymun beyni kadar), kalin kaş kemerli. insanin atasi olmasi özelligini iki ayak üzerinde durabilmesine borçludur. Tam dik duramasa da bu özelligi vardir. iki ayak üzerinde yürüme özelliginin, büyük ormanlarin kurumasina ve besinlerin açik arazilerden bulunmasi gerektigine baglanir. Yürümeye çaliştilar, bunu yavrularina da ögrettiler, yani illaki genlerinde bir degişiklik olmasi gerekmiyor.
DiNCi: Açik arazide 4 ayak üzerinde yürüyen başka bir sürü canli var, onlar neden 2 ayakli olmadilar.
CEVAP: Bunlar aslinda bu özelligi ormanda kazandilar, yani yüksekteki meyvelere erişmek için iki ayak üzerinde durmaya çaliştilar, daha sonra açk arazilere geçince bu özellige iyice gerek duyulmaya başlandi.
Australopithecus afarensis(Lucy): 3.2 milyon yil öncesine aittir. Beyni çok az büyümüştür. 380-550 cm3.. taşlar kullanmiştir ama alet yapamamiştir. Şempanze de alet kullanabilir ama yapamaz.
.......(başka Aus... türleri de var)
Homolara gelinceye kadarki türler etçildi., homolarla birlikte etçilik başladi. Homolara geçişin sebebi ise bir iklim degişiklii olsa gerek.
Homo haiblis: 2,5 milyon yl öne ortaya çikmiştir. Alet yapabiliyor, av aleti. Beyni 600-750 cm3tür.
Bu, ilk üç tür Afrika kökenlidir.
Homo erectus: 1.8 milyon yl önce atas Afrikadan yola çikmiş, ama Asyada evrimleşmiş. 900.000 yl önce yaşamiştir.Ateşi kullanmştr, tam dik yürüyen ilk insan, beyni 775-1200 cm3.
Neanderthal: 200.000-30.000 yil önce yaşamişlardir, ancak son yapilan DNA çalişmalar sonucunda bunlarin insanin soy zincirinde yer alamayaca anlaşilmiştir. Bunlar başka bir insansi türdü, ama insan degillerdi. Bunlarin yerini normal insanlar aldi. Ayrca bebek ölümleri ve hastalk gibi sebeplerden dolayi bunlar yok oldular. Ölü gömme adetleri vardi. Beyni 1300-1610 cm3.
Cro-magnon: Neanderhallerin yerini birden bunlar ald ve bunlardan günümüz insan evrimleşti.
Homo sapiens sapiens(günümüz insan): 30000 yl önce ortaya çktlar, gelişmiş avclk, hayvanclk, çiftçilik yapyor, dili kullanabiliyor, büyük topluluklar kuruyordu. lkel sanat yapabiliyordu. son buzul çann bitimiyle(9000-7000 yl önce) yerleşik hayata geçtiler. Beyni 1200-2000 cm3
DiNCi: Neandertaller eski bir insan irkidir, Australopithecus ise eski bir maymun türüdür, soylari tükenmiştir.
EVRMCi:
1-Neandertallerin insan olmadigi genetik olarak ispatlanmiştir
2-Bir tür yok olacaksa neden yaratilir ki, hadi yok olan insanlar sapkinlik yaptilar, büyük suçlar işlediler de yok oldular, peki Australopithecus dedigin maymunlar neden yok oldu, onlarin yaratilmasinin anlami neydi.
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
Technische Universität Kaiserslautern
karesim sacmalama. dünyada artik evrimin bir aldatmaca oldugu ortaya cikti. dünyanin en büyük bilim adamlari artik evrim in bir siyasi aldatmaca oldugunu söylüyorlar.
daha gecen gün ateist olan evrimci bilim adami genler üzerine yaptigi arastirma sonucunda bu kadar karmasik komplex ve mükemmel bir düzenin kesinlikle bir düzenleyicisi bir yapani olmali yoksa isi tesadüfe birakirsak bu isin icinden hic kimse cikamaz ben artikAllaha inaniyorum dedi.
sen geriden takip ediyorsun herhalde. amerikada evrim konusu bazi eyaletlerde okul kitaplarindan cikarildi diger eyaletlerde sirada bekliyor. avrupada hakeza öyle. evrim bir aldatmaca idi cöktü gitti.
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
Technische Universität Kaiserslautern
karesim sacmalama. dünyada artik evrimin bir aldatmaca oldugu ortaya cikti. dünyanin en büyük bilim adamlari artik evrim in bir siyasi aldatmaca oldugunu söylüyorlar.
daha gecen gün ateist olan evrimci bilim adami genler üzerine yaptigi arastirma sonucunda bu kadar karmasik komplex ve mükemmel bir düzenin kesinlikle bir düzenleyicisi bir yapani olmali yoksa isi tesadüfe birakirsak bu isin icinden hic kimse cikamaz ben artikAllaha inaniyorum dedi.
sen geriden takip ediyorsun herhalde. amerikada evrim konusu bazi eyaletlerde okul kitaplarindan cikarildi diger eyaletlerde sirada bekliyor. avrupada hakeza öyle. evrim bir aldatmaca idi cöktü gitti.
Çok basit bir soru başlığı açana
Eğer insan bu aşamalardan geçip öğrenmişse, beyin olarak insandan çok daha gelişkin yapıya sahip balinalar ve yunuslar niye gelişmedi... Bunu ne ile açıklarsınız
Ya da bir diğer evrim çökertici soru, mağdem insan maymundan geldi ise maymunda daha önceki türlerden gelişmiş ise ve her şey big bang patlamasından ortaya çıkmışsa big bang den önce ne vardı.
Hadi bi de kafanızı karıştırmak için bir soru; insanların içindeki manevi hareketleri nasıl açıklarsınız. Namazın 2.rekatındaki o eşsiz mucizeyi görmemek mümkün müdür yoksa bunları bilmiyor musunuz

alem'ss
Türkiye, Ankara
Gazi Üniversitesi
Ezahir-el-Zebani demiş ki:
Çok basit bir soru başlığı açana
Eğer insan bu aşamalardan geçip öğrenmişse, beyin olarak insandan çok daha gelişkin yapıya sahip balinalar ve yunuslar niye gelişmedi... Bunu ne ile açıklarsınız
Ya da bir diğer evrim çökertici soru, mağdem insan maymundan geldi ise maymunda daha önceki türlerden gelişmiş ise ve her şey big bang patlamasından ortaya çıkmışsa big bang den önce ne vardı.
Hadi bi de kafanızı karıştırmak için bir soru; insanların içindeki manevi hareketleri nasıl açıklarsınız. Namazın 2.rekatındaki o eşsiz mucizeyi görmemek mümkün müdür yoksa bunları bilmiyor musunuz

bu cevap süper olmuşşş.harbidenn helal olsunn sana.
yinemiokul
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
evrimi saçmalık olarak görenlere sormak istiyorum; peki, kullanılmayan organların körelmesi, kullanılanların gelişmesine de mi saçmalık diyorsunuz?
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
calilarınkusu
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
yinemiokul demiş ki:
evrimi saçmalık olarak görenlere sormak istiyorum; peki, kullanılmayan organların körelmesi, kullanılanların gelişmesine de mi saçmalık diyorsunuz?
ben saçmalık olarak kabul ediyorum . Neandertaller eski bir insan irkidir neden yk olmuştur neden boyun kemiği değişime uğramamıştır ?
saçmalık kısacası ABD de bile okutulmamaya başlandı dine karşı çıkıyor diye ...
zamanında saygı değer bilim adamları az mı uğraşmılar maymunların genlerini değiştirmekler hadi ellerini kullanmadan yürüttsünlerde görelim olmaz mı ?
L'arbe philogenetique " anlatmışsınız kısaca ona kalırsa bazı kitaplarda inekte sürüngenlere çok yakındır ? buna ne diyeceksiniz ?
yinemiokul
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
calilarınkusu demiş ki:
yinemiokul demiş ki:
ben saçmalık olarak kabul ediyorum . Neandertaller eski bir insan irkidir neden yk olmuştur neden boyun kemiği değişime uğramamıştır ?
saçmalık kısacası ABD de bile okutulmamaya başlandı dine karşı çıkıyor diye ...
zamanında saygı değer bilim adamları az mı uğraşmılar maymunların genlerini değiştirmekler hadi ellerini kullanmadan yürüttsünlerde görelim olmaz mı ?
L'arbe philogenetique " anlatmışsınız kısaca ona kalırsa bazı kitaplarda inekte sürüngenlere çok yakındır ? buna ne diyeceksiniz ?
ben bir şeyi savunmadım, karşı da çıkmadım sadece soru sordum, ama cevabı halâ ortada yok.
calilarınkusu
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
yinemiokul demiş ki:
sayın arkadaşlar. sizi uyutuyorlar. bakın size ne anlatcam SAKIN OKuMADAN UZUN DİYE GEÇMEYİNN. darvine göre buzul cagı var. darvıne gore güdükleşme de var. güdükleşme dedıgımız olay kullanılmayan organların körelmesi demektir. örneği dikkatle okuyun. o zaman kangurunun kulakları neden uzun . bizim kulaklarımız neden küçük. demişki darvin kullanılan organlar gelişir kullılmayanlar küçülürve kaybolur. alın size cevap sımdı bakın ınsanın kulagı kucuk dıye kullanılmıyomu. bır ınsan gunde kactane sarkı dınlıyo . araba sesı duyuyo daha bunun gıbı bınlercesi.Şimdi dikatlice dınleyın ınsan kulagını kullanıyomu kullanmıyomu. bence bu dunyadakı her canlıdan cok kullanıyo. kanguru bızım gıbı konusuyomu bızım gıbı muzık mı dınlıyor. anlasmaları ıcın bakısıyorlar ama ınsan konusyor. yanı kanguru kulagını bır ınsanın kullanıdıgının 100% 1 ı kadar bıle kullanmıyo . ama kangurunun kulagı buyuk ondan sonra kurbaganın kulagı basının ıcıne dogru gecmıs kucuk bır delıktır. ama hergun vıyakkk vıyakkk dıye otuyo . bır ınsan kulaıgı bıle bu sesten rahatsız oluyor. o zaman kurbaganın kulagı ay kadar olmallıydı ama kulagı kucuk bır delık. ondan sonra darvın dıyorı ınsan maymundan geldı. bakın ve ıyı dinleyın. en son bulunan ınsan kafatası 2.5 yıl oncesıne aıt. ama sımdıye kadar bulunan en eskı maymun kafatası 1.5 yıl oncesıne ait. kım kımden geldı bı duşünün. ona bakarsanız. maymunu ıslanacagı bır yere koyun yanına adun ve kıbrıt koyun bakalım. acaba bır ınsan gıbı dusunup su kıbrıtle du odunları tutusturup ondan gelen ısıyla tuylerımı kuruturum dıye bır sey aklından gecermı. maymun taklıt eder ancak o olayı baskasından gorurse yapar hem ılk defada da yapmaz en az 10 15 kere gormesı gerek. diyor kı darvın yılan ayaklarını kullanmaya kullanmaya surunmeye basladı. sımdı bızım ayagımız oolmasa bız ne yaparız surunuz demı. ya cocukken bı dusunun bakalım yurumeyı bılmedıgımız zaman bız ne yapıyorduk bızde surunuyorduk. eee sımdı yılanın ayagı olsa surunmeye ne gerek var kosarak gıderdı. demek kı en basından oyle yaratılmıs.. ALLAH ICIN BUNLARI BI DUSUNUN