Mesaj Panosu

pensilivanya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
pensilivanya 2008-04-30 (23:15)
FAGO
Bay
FAGO
Türkiye, İstanbul
İstanbul Kültür Üniversitesi
lock haven uni fls ingilizce dil okuluna gdiyorum 2 gun oldu acayip zorlanmaya basladim sinif olsun sehir olsun benim konustugum dilden cok ustteler ne yapabilirim bana bi yardim ne yaparsam daha cabuk adapte olurumm
Do not feel yourself out of place. Everything will be OK) 2008-05-08 (06:19)
sureyya13
Bay
sureyya13
Türkiye, Kars
Kafkas Üniversitesi
Yapacagin tek sey var, o da senin etrafindaki insanlari bosvermek. Senin su an tek sorunun dil. Ingilizceyi iyi bilmedigin icin, kendini o yere ait hissetmiyorsun. Sana sunu soyliyeyim eger bir ulkede dunyaya gelmediysen, yada en azindan kucuk yastan itibaren orada yasamadiysan, ve dilini bilmedigin bir ulkeye gidip 20 ya da uzeri yastan itibaren dilini ogrenmeye basliyorsan, bu duyguyu her zaman hissedeceksin. Ben ABD'ye 18 yasimda gittim. Tek kelime bile Ingilizce bilmiyordum. Sokaklarda yururken, otobuste okula giderken biri bana bir sey soracak diye odum kopuyordu. Ne yalan soyliyeyim, bu biraz hala oyle. Ve biliyorum ki yuz yil bile yasasam, bu ulkeye hic Turkiye gibiymis gibi gozu ile bakamayacagim. Kaldi ki, bunu yapmakta istemiyoum. Sanirim su an biraz olsada Ingilizce bildigin halde, konusmaya da utaniyorsundur. Bu konuda bir tek sey soyleyebilirim, eger utanirsan bittin demektir. Amerikalilar, her ne kadar yabancilari sevmeselerde, kucuk yastan itibaren cocuklarina eger biri dilimizi iyi konusamiyorsa buna gulunmez diye ogretiyorlar. 2 yildir buradayim, sadece bir kisi haric hic kimse ne aksanima, nede soz secimime hic gulmedi. Yani dalga gectiklerini hissediyorum, ama bunu sana bakarak yapmiyorlar, baskalarinin yaninda da seni mahcup etmiyorlar. Ben ne yaptim biliyormusun, her gun 30 kelime ezberledim, ve ezberlediklerimi de her gun tekrar ettim. 3 ay'in sonunda, Rus ve hic Ingilizce bilmeyen komsularim, benden tercume konusunda yardim istemeye basladilar. Sadece 3 ay gecti, ve sadece kelimeleri degil, turlu aksanlari da anlamaya basladim. Istersen once TV yada radyo dinle. Kulagini alistir, gecsin iki ay, uc ya da dort ay hic farketmez. Sen zamana karsi yarismiyorsun. Bence kendine karsi yarisiyorsun. Ingilizce kelimeleri Turkiyede'de ezberleyebilirsin, bu sorun olmaz. Onemli olan aksanlarini anlayabilmek.
Cok yazdim. Anlatmak istedigim suydu:
Sakin iyi konusamadigin icin utanma.
Sakin panikleme.
Bol bol radyo dinle ve TV izle.
Sehri keyifle kesfetmeye bak.
Suratini asmadan dolas)
Sakin moralini bozma. Hic bir dil kolay degildir,hepsi zordur. Ama Ingilizce zor'un en kolayi halidir.
Herseyde basarilar.
Ücretsiz Kayıt Ol