Mesaj Panosu

Arapca kutsal bir dil mi???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-02 (09:27)
toxictipsy
Bay
toxictipsy
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
süryani ler bugün mardinde yaşamaktadır...ve hristiyandırlar...süryanilik islamdan önce ortaya çıkmış bir inanışdır...süryanilerin kutsal kitabına bir göz atacak olursanız arapçaya çok benzediğini görürsünüz...bende bununla ilgili bir araştırma yaptım...bulduğum sonuç beni yanıltmadı...arapça süryanice kökenden gelmiş bir dildir...yani arapça nın kutsal bir yönü yoktur...peygamberimiz bir arap olduğu için Kur'an-ı Kerim arapçadır...peygamberimiz türk olsaydı Türkçe ingilz olsaydı ingilizce olcaktı...
2008-05-02 (11:18)
DAU KIBRIS
Bay
DAU KIBRIS
Avusturya, Wien
Universität Wien
Dil-Tarih demiş ki:

Temelde Arapça mükemmelliğe ulaşmış bir dildir ama Türkçe gibi seslilerin önemli olduğu ve ekle türeyen dile kıyas yapılırsa kıyas yanlış olduğundan yanlış yargılar ortaya çıkar.

Arapça cennet dili olmasından dolayı önemlidir ama kutsal olup olmadığına bir yorum getiremem yalnız Kur'an-ı Kerim'i anlama ve kaynağa inme adına öğrenilmesi haliyle takdir edilir.Allah'a sığınırım ki kutsal olsaydı öğrenilmesi farz veya vacip olabilirdi ama Arapça öğrenmek değil Kur'an öğrenmek farzdır.Çünkü namaz ve diğer birçok ibadette Kur'an kıraat edilir bu sebeble Kur'an okumayabilmek farzdır.

Arapça'yı mükemmelliğinden ve Kur'an dili olmasından dolayı takdir etmek ayrı kutsallık biçmek ayrıdır bu ince noktayı atlamak sanırım yanlış yargılara sebeb olabilir.

Saygılarla.

birader senin kafan güzel sanırım..cennetin dili arapça ha .. Gülüyor Gülüyor Gülüyor
2008-05-02 (13:51)
01physiker
Bay
01physiker
Almanya, Essen
Universität Duisburg-Essen
Dil-Tarih demiş ki:
Konu neden kilitlenecek politik bir tavır yok hakaret de yok.

Hocam farketmişsinizdir Türkçe'yi net ifade tarzı cümlelerde kullanmayı bilmiyoruz pek.

Konuya dair :

Arapça gramer olarak sessiz harflerden oluşan bir abeceye sahip olduğundan türetilmesi kolaydır ayrıca eril ve dişil özelliği de vardır.Bu bakımdan kök harflerden kelime türetilebildiği için ek almadan ; zengin bir içerik kazanmıştır.Bir rivayete göre 4 milyon kelime hazinesine sahiptir.

Böyle bir dil ifadeye kuvvet katar...Kur'an zahirde Arap bir kavme indirildiği için Arapça'dır ama bu zahiridir Arapça indirilmesine dair ayetlerin tefsirini okumadan ifade etmek eksik olur.Birkaç tefsiri birden incelemek gerekir.Tabi Batılı teologları referans alırsanız Muhammed'in Arap milliyetçiliğidir derler.Bir Alman teolog okumuştum Kur'an Muhammed'in Arap milliyetçiliğinin bir ürünüdür diyordu.Hikmet yönünü ise Allah bilir tabi ama zahiri eşsiz yapısıdır.

Arapça her hangi bir yazının veya metnin Kur'an zannedilip saygı gösterilmesi pratikte bir hata olabilir ama yanlıştır demek gereksiz tartışmalara sebeb olmaktan öteye gitmez.Cahilliğin temeline inmeden o insanın bilgisizliğini yüze vurmak gibi anlaşılabilir.

Temelde Arapça mükemmelliğe ulaşmış bir dildir ama Türkçe gibi seslilerin önemli olduğu ve ekle türeyen dile kıyas yapılırsa kıyas yanlış olduğundan yanlış yargılar ortaya çıkar.

Arapça cennet dili olmasından dolayı önemlidir ama kutsal olup olmadığına bir yorum getiremem yalnız Kur'an-ı Kerim'i anlama ve kaynağa inme adına öğrenilmesi haliyle takdir edilir.Allah'a sığınırım ki kutsal olsaydı öğrenilmesi farz veya vacip olabilirdi ama Arapça öğrenmek değil Kur'an öğrenmek farzdır.Çünkü namaz ve diğer birçok ibadette Kur'an kıraat edilir bu sebeble Kur'an okumayabilmek farzdır.

Arapça'yı mükemmelliğinden ve Kur'an dili olmasından dolayı takdir etmek ayrı kutsallık biçmek ayrıdır bu ince noktayı atlamak sanırım yanlış yargılara sebeb olabilir.

Saygılarla.

artik bi konuda hemfikiriz ki, Kuran in dili arapca.. neden arapca oldugu konusunda ise teologlarin ortaya atmis oldugu fikirler gercekten cok ilginc..

Arapca nin cennet dili oldugunu varsayiyorsan, o zaman arapca gercekten kutsal bir dildir... bunu neye dayanarak iddia ettigini ögrenmek isterim...
2008-05-02 (22:04)
fındıkkıran
Bay
fındıkkıran
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
yaz yaz dur hah şimdi

kağıt topluyodum,satacaktım,çikolata alıp yiyodum ufakken.bigün sokakta arapça bir kitap buldum ve sakladığım diğer kağıtlarla beraber paketledim.evimizin yanında oturan imam arapça yazılı olan kağıtları gördü. bir din kitabı olmamasına rağmen günah bunlar satılmaz deyip rızkımı elimden aldı...9 yaşındaydım ve bana çok saçma gelmişti..şu an sizin tartıştığınız şu konu o zaman bana saçma gelmişti...hala da saçma geliyo...neden arapça kutsal olsun ki? kutsal bişey varsa ortada o da Kur'an-ı Kerim dir...

şimdi söyleyin bana...bu imamın yaptığı mı günah benim arapça yazan kağıtları satmaya çalışmam mı?
ewt 2008-05-02 (22:11)
pretty women
Bayan
pretty women
Almanya, Heilbronn
Hochschule Heilbronn, Technik, Wirtschaft, Informatik
kur an arapca indirildi cunku arapcadaki tek kelime tek bir anlami karsiliyor mecazi anlam icermiyor mesela turkce indirilmis olsaydi turkce sondan eklemeli bir dil oldugu icin bir anlam baska bir anlamada gelebiliyor ama arapcada oyle degil dil kokenine bakmak lazim bana gore
2008-05-02 (23:26)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
arapça kelimeler tek bir anlam taşıyor olabilir onu bilemem ama telaffuz ederken en ufak yanlışta başka anlamlara gelebileceğinide hesaba katmak lazım
2008-05-03 (00:40)
01physiker
Bay
01physiker
Almanya, Essen
fındıkkıran demiş ki:
yaz yaz dur hah şimdi

kağıt topluyodum,satacaktım,çikolata alıp yiyodum ufakken.bigün sokakta arapça bir kitap buldum ve sakladığım diğer kağıtlarla beraber paketledim.evimizin yanında oturan imam arapça yazılı olan kağıtları gördü. bir din kitabı olmamasına rağmen günah bunlar satılmaz deyip rızkımı elimden aldı...9 yaşındaydım ve bana çok saçma gelmişti..şu an sizin tartıştığınız şu konu o zaman bana saçma gelmişti...hala da saçma geliyo...neden arapça kutsal olsun ki? kutsal bişey varsa ortada o da Kur'an-ı Kerim dir...

şimdi söyleyin bana...bu imamın yaptığı mı günah benim arapça yazan kağıtları satmaya çalışmam mı?

sadece fikirlerini söylemissin.. arapcanin kutsal kabul edilmesi bana da cok sacma geliyor.. ama bak , seni de bi hoca yakalamis iste.. Çok mutlu
2008-05-03 (00:40)
fındıkkıran
Bay
fındıkkıran
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
pretty women demiş ki:
kur an arapca indirildi cunku arapcadaki tek kelime tek bir anlami karsiliyor mecazi anlam icermiyor mesela turkce indirilmis olsaydi turkce sondan eklemeli bir dil oldugu icin bir anlam baska bir anlamada gelebiliyor ama arapcada oyle degil dil kokenine bakmak lazim bana gore
tabi türkçe sondan eklemeli olduğuna göre arapça kutsal bir dil olamaz, ortada kutsal bir dil varsa; kutsal dil hangisi o zaman Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-03 (00:41)
01physiker
Bay
01physiker
Almanya, Essen
kibrisli23 demiş ki:
arapça kelimeler tek bir anlam taşıyor olabilir onu bilemem ama telaffuz ederken en ufak yanlışta başka anlamlara gelebileceğinide hesaba katmak lazım

bize bi örnek verebilecekmisin kibrisli.. Gülüyor
2008-05-03 (00:45)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
şu anda bi örnek veremem geçen bi arkadaşım bahsetmişti ama arapça bilen arkadaşlar telaffuzdaki farklılıkların nelere yol açacaklarını bilirler

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 45678 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol