Mesaj Panosu

Arapca kutsal bir dil mi???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-08 (21:49)
01physiker
Bay
01physiker
Almanya, Essen
Universität Duisburg-Essen
MB69 demiş ki:
dürre demiş ki:
pretty women demiş ki:
bizde kitap seklinde indirildi demedik daha sonradan kitap haline getirildi ilk once yazilani iyice bir okuyun ondan sonra dogru duzgun fikrinizi yazin olmuyor boyle
ben zaten öyle dediniz demedim ki.mantık hatasını göstermeye çalıştım.yani size muhalafet etmek için yazmamıştım ama direk cephe aldınız!Peygamber Efendimiz(sav) Arapken ve Arapça biliyorken Allah(cc) Onla neden Türkçe konuşsun dedim yani..

bence de Arapça kutsal değildir, hiçbir dil kutsal değildir.cennette konuşulacak olmasıda Arapçayı kutsal yapmaz bence.tabii bu benim yorumum.lakin Peygamber Efendimiz(sav) ve Kur an sebebiyle Arapça ya saygı duyulması gerektiğinin kanaatindeyim.ama her saygı duyulması gereken şey kutsal değildir bence Gözlerini yuvarlıyor

katılıyorum ayrıca gürkan arapçaya saygı gösterip göstermemek sana kalmış o yerdeki gofreti içinde arapça bir yazı olduğu için saygı gösterip kaldırmak bence kişi nin insiyatifine kalmış.He o yazıda herhangi bir dini yazı geçmemişse çiğneyip yırtman günah değildir ama kişi nin Kur-an-ı Kerim in dili nin arapça olduğu ve o yüzden bu dile saygı duyduğu için yerden kaldırması bence hoş karşılanmalı.Bu sadece bir örnekti.

+1 Göz kırpıyor
2008-05-08 (21:55)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
+ Göz kırpıyor
bu arada gürkan bir önceki sayfada yazdıklarımı okudunmu,umarım BECAN a bazı sorduğun sorular ın cevabıunı bulmuşsundur Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-08 (23:02)
segopeko
Bay
segopeko
Türkiye, İstanbul
arapça kutsal bir dil değil, ancak çok güçlü bir dil. türkçeye 10 basar kelime ve anlam hazinesi olarak. doalyısıyla muhkem ifadelere ve o zamanda soylenen bazı şeylerin gelecekte baska anlamlara ısık tutmasına da imkan sağlıyor.

bir film izlemistim, avrupalı bir çocuk latince öğrenmeye zorlanoıyordu, niye diyodu hocası da "çünkü tanrıya seslenmek istiyorsan latince konusmak zorundasın, o sadece latinceden anlar" diyordu.

bunu boyle anlayan bizim insanımız da var, 1 kere türkçe okumadığı kuranı onlarca kez arapcasını hatmetmiştir. neye yarıyo ben anlamıyorum...
2008-05-09 (00:37)
ManGa'Fa
Bay
ManGa'Fa
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
01physiker demiş ki:
ManGa'Fa demiş ki:
01physiker demiş ki:
ARAPÇA KUTSAL BİR DİL Mİ?

Bizim toplumumuzda ise, Arapça genel olarak kutsal bir dilmiş gibi kabul görür. Sokakta görmüşüzdür, yerde Arapça yazan bir kağıdı bile alınlarına dokundurup yüksek yere koyarlar. alintidir....

Konuda farklı şeylerden bahsetse de konu başlığına baktığım zaman sadece üstte alıntı yaptığım bölümü görüyorum. Arapça'nın kutsallığından bahsedilirken örnek gösterilenler bilgisiz kişiler. Biz ise burada TurkStudent.Net üyeleri olarak Türk olmamızdan çok Student olmamız sebebiyle o bilgisiz kimselerden ayrılıyoruz. Bunun için de bu konuda tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

insanlar sadece görmek istedigini görürler.. bu tür örnekleri günlük hayatta heryerde görmek mümkün.. hatta yukarda fransa da okuyan bi bayan arkadas , sagolsun bilgilerini bizimle paylasirken, Kutsal saydigimiz Kitap tan örnek vermis ve sirf hürmetten de olsa yerden kaldirilmali demis... o zaman cahilligin sinirini sanirim yanlis cizmisiz.. ayrica TurkStudent.net üyelerinin Student üyeleri , toplumdaki bilgisizligi de tartismalidir.. sonucta burasi bir forum... Student olunca, diger insanlari cahil görmek de sanirim cahillik olsa gerek.. konuda tartismaya gerek duymuyorsan da tartisacak baska bi baslik bulursun umarim.. TurkStudent,net de baslik bitmez... Göz kırpıyor

Sevgili arkadaşım, başlıkta sorulan soruya yapılan yorumda zâten cevap verilmiş. Arapça'nın bâzı kimseler tarafından kutsal bir dilmiş gibi göründüğü ama aslında kutsal olanın Arapça olmadığı söylenmiş. Tartışmaya gerek yok derken bunu düşünerek tartışmaya gerek olmadığını belirttim. Eğer konu başlığında sorduğun soruya, açtığın konuda cevap vermiş olmasaydın ben de anlatırdım sana Arapça'nın kutsal bir dil olmadığını ya da kutsallığın nerede olduğunu/nerede aranması gerektiğini. Saygılar..
2008-05-09 (15:59)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
Royal Northern College of Music
...
2008-05-09 (17:04)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
...
2008-05-09 (21:50)
foryouuu
Bay
foryouuu
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
bu konuyu acan ve bılımsel olarak tartısan ınsancıklar... dınler bozulan toplumlara gelır ve amac ınsanların ınsanlıklarını ve yaratanlarını unutmaması ıcın gonderılır bızım dınımızde bozulan araplara gelmıstır şoparca gelecek degıldı heralde dıl kutsal veya onemlı deıldır onemlı olan anlatılanlardır....
2008-05-11 (14:02)
01physiker
Bay
01physiker
Almanya, Essen
Universität Duisburg-Essen
dil tarih, arastirmalarin ve bilgilerini paylastigin icin cok tesekkürler.. konuya aslinda bambaska bir bakis acisi ekledin.. arapcanin kutsalligini tartisirken, biz sadece dinsel ögeleri ön planda tutarak tartisiyorduk.. sen biraz olaya felsefeden bir bakis acisi eklemissin... eger felsefeden bakarsak , dil kutsal olabilir veya olmayabilir sonucuna ulasirsin.. dini acidan kesinlikle kutsal... zaten bu iki tema ne zaman birbiriyle celismediki.. Çok mutlu

tarihi bir cok olayin zamaninda yok edildigini ben de düsünüyorum.. ayrica sunu da göz önünde bulundurmali ki, tarih her millet tarafindan farkli yorumlaniyor.. örnek olarak, avrupadaki yüzyillar süren osmanli hegomanyasina ,bizim ve bagimsizligini sonradan kazanmis olan avrupadaki milletlerin bakis acisindaki tezattir..120 bin küsür peygamber olayi da buna göre yorumlanabilir... ben Kuran a inaniyorsam, orda adi gecen peygamberler disindakilere inanmak biraz celiskili diye düsünüyorum..

konuyu bir alman arkadasima sordum, arapca kutsal mi diye... bana incilden bir örnek verdi ; tanri insanlarla belli bir dilde degil, insanin kendi anadilinde insanlara konusur diye ( Apg 2,11 ) .bu da baska bir kutsal kitapdaki farkli bir yaklasim..
2008-05-11 (14:18)
Dil-Tarih
Bay
Dil-Tarih
İngiltere, Manchester
...
2008-05-11 (15:46)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
01physiker demiş ki:
dil tarih, arastirmalarin ve bilgilerini paylastigin icin cok tesekkürler.. konuya aslinda bambaska bir bakis acisi ekledin.. arapcanin kutsalligini tartisirken, biz sadece dinsel ögeleri ön planda tutarak tartisiyorduk.. sen biraz olaya felsefeden bir bakis acisi eklemissin... eger felsefeden bakarsak , dil kutsal olabilir veya olmayabilir sonucuna ulasirsin.. dini acidan kesinlikle kutsal... zaten bu iki tema ne zaman birbiriyle celismediki.. Çok mutlu

tarihi bir cok olayin zamaninda yok edildigini ben de düsünüyorum.. ayrica sunu da göz önünde bulundurmali ki, tarih her millet tarafindan farkli yorumlaniyor.. örnek olarak, avrupadaki yüzyillar süren osmanli hegomanyasina ,bizim ve bagimsizligini sonradan kazanmis olan avrupadaki milletlerin bakis acisindaki tezattir..120 bin küsür peygamber olayi da buna göre yorumlanabilir... ben Kuran a inaniyorsam, orda adi gecen peygamberler disindakilere inanmak biraz celiskili diye düsünüyorum..

konuyu bir alman arkadasima sordum, arapca kutsal mi diye... bana incilden bir örnek verdi ; tanri insanlarla belli bir dilde degil, insanin kendi anadilinde insanlara konusur diye ( Apg 2,11 ) .bu da baska bir kutsal kitapdaki farkli bir yaklasim..

gürkan Kur-an-ı Kerim de Din hakkındaki hemen herşey yazılamamıştır,eğer öyle olsaydı Kur-an-ı Kerim çok ağır ve anlaşılması zor olurdu bir önceki yazılarımda belirttiğim gibi.ama şu var Peygamber efendimiz(S.A.V.) ve İslam ulemaları nın Kur-an-ı Kerim ve hadis-i şerif tefsirlerinden yukarda bahsettiğim gibi 124.000 den fazla peygamber in Allah tarafından dünyaya gönderildiğini anlarsın.Mesela Danyal(A.S.) ında Kur-an-ı Kerim de adı geçmemiş ama peygamber efendimiz (S.A.V.) in hadis-i şerif inden öyle bir peygamber gönderildiğini anlıyoruz.Yada yukarda bahsettiğim gibi buda da Allah ın bir peygamberi olabilir he burda sırf buda olduğu için değil,arap olmadığı için sana bir örnek verme ihtiyacı duıydum.Yada israiloğulları arap değillerdi,zamanında mısırlılar ın egemenliğindeydiler yada hz.nuh un gemisi nin yazıları çözüldüğünde peygamber efendimiz in adı geçtiği ispatlanmıştır ki o yazılar arapça değildi Göz kırpıyor .Neyse çok uzatmıycam,umarım soruna cevabı verebilmişimdir Göz kırpıyor

Sayfa /10Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 678910 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol