Mesaj Panosu

Kanlı 1 Mayıs
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Kanlı 1 Mayıs 2008-05-02 (16:51)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
1 Mayıs 1977 İşçi Bayramı, 34 kişinin hayatını kaybettiği yaklaşık 136 kişinin yaralandığı gün, tarihe Kanlı 1 Mayıs adıyla geçmiştir.

1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı`nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul`a gelen yaklaşık 500 bin kişi DİSK`in organizasyonu önderliğinde Taksim Meydanı`nı doldurdu. Katılımın yüksek olması sebebiyle kortejlerin alana girmesi uzun sürmüş, miting de uzamıştır. Saat 19.00 sularında dönemin DİSK başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçmaya başladı, kısa bir süre içinde İntercontinental Oteli`nin de üst katlarından ateş açıldı.

İnsanlar panik halde kaçmaya çalışırken panzerler de kalabalığın arasına doğru girmeye ve kitleleri sıkıştırarak Kazancı Yokuşu`na itmeye başladı. Kalabalığa ateş açılıyordu fakat polis ateş açanlara değil, kalabalığın üstüne saldırıyordu. Bir kamyonun tıkadığı Kazancı Yokuşu`ndan aşağıya kaçmaya çalışan kalabalığı daha da korkutmak için bir daha ateş açıldı. İnsanlar panzerler altında kalarak ve birbirlerini ezerek kaçmaya devam etti.

28 kişi ezilme ya da boğulma nedeniyle, 5 kişi vurulma nedeniyle, 1 kişi de panzer altında kalarak yaşamını yitirdi, yaklaşık 130 kişi de yaralandı. 470 kişi göz altına alındı fakat hiçbirinin olayla ilgisi kurulamadı. Ateşi kimin açtığı tam olarak belirlenememiş, olay halen aydınlatılamamıştır. Sular idaresinin çatısından ve otel odalarından ateş açanlar bulunamamıştır.

HATIRLATMAK İSTEDİM Niyeti kötü Niyeti kötü

DÜNYADAN 1 MAYIS MANZARALARININ FOTOLARINI İZLEMEK İSTEYENLERE
http://www.cnnturk.com/FotoGaleri/index.asp?PID=319&GID=454446
2008-05-02 (20:35)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
ülkeyi karıştırmak için her defasında fırsat kollayanlar açmıştır tabiki Göz kırpıyor
akp faşizmi 2008-05-03 (19:17)
nart9
Bay
nart9
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
Çok kızmış Çok kızmış akp nin yaptığı bu tutum ve polislerin kullandığı şuursuz güç dünya basınına çok kötü yansıdı. ve türkiye AB'ye çok daha fazla uzaklaştı. AKP nin yaptığı can vermeden önceki son çırpınışları ama kapatılmaktan kurtulamayacak. Polislere yetki verilmiyor böyle dövüyor milleti yaralıyorlar yetki verilse silah kullanma yetkisi önüne gelen herkesi öldürecekler ben istanbul valisi emniyet müdürü ve başbakanı kınıyorum Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış
2008-05-03 (19:23)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
nart9 demiş ki:
Çok kızmış Çok kızmış akp nin yaptığı bu tutum ve polislerin kullandığı şuursuz güç dünya basınına çok kötü yansıdı. ve türkiye AB'ye çok daha fazla uzaklaştı. AKP nin yaptığı can vermeden önceki son çırpınışları ama kapatılmaktan kurtulamayacak. Polislere yetki verilmiyor böyle dövüyor milleti yaralıyorlar yetki verilse silah kullanma yetkisi önüne gelen herkesi öldürecekler ben istanbul valisi emniyet müdürü ve başbakanı kınıyorum Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış Çok kızmış

ewet sana katılıyorum akp bu tutarsız davranışıyla çok tepki topladı herşeye ılımlı yaklaşan akp ..sert kullandı yani deyim yerindeyse kuzu kurt oldu
bu arada aramızaa hoşgeldin Gülümsüyor
Niyeti kötü Niyeti kötü
:) 2008-05-04 (15:47)
nart9
Bay
nart9
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
ewet sana katılıyorum akp bu tutarsız davranışıyla çok tepki topladı herşeye ılımlı yaklaşan akp ..sert kullandı yani deyim yerindeyse kuzu kurt oldu
bu arada aramızaa hoşgeldin Gülümsüyor
Niyeti kötü Niyeti kötü[/quote]

hoşbulduk aşkım Gülümsüyor
2008-05-06 (00:02)
Mad Phantom
Bayan
Mad Phantom
Türkiye, İstanbul
Özel Yeni Dünya Lisesi
bosverin girmiyelim abye uymuyalım onlara onlar bise uysunn Çok mutlu)))
selam 2008-05-08 (01:31)
spontan
Bay
spontan
Türkiye, Hatay
Mustafa Kemal Üniversitesi
akpnin tutumunu eleştirenlere olayı tersinden düşünmelerini rica ediyorum ya izin vermiş olsa idi ve orada kanlı bir eylem olsa idi bunun hesabını kim verecekti evet polis sert tutum izlemiştir fakat bazı gruplarda sert müdahaleyi hakadecek davranışlarda bulunmuştur kaldırım taşını kırmayı anlarım camların indirilmesi bir yere kadar ya ağaçları neden söktüler hiç mi insaf yok ağaçlar sökülürmü allah aşkına
AKP faşizimi :@ 2008-05-08 (09:11)
nart9
Bay
nart9
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
spontan demiş ki:
akpnin tutumunu eleştirenlere olayı tersinden düşünmelerini rica ediyorum ya izin vermiş olsa idi ve orada kanlı bir eylem olsa idi bunun hesabını kim verecekti evet polis sert tutum izlemiştir fakat bazı gruplarda sert müdahaleyi hakadecek davranışlarda bulunmuştur kaldırım taşını kırmayı anlarım camların indirilmesi bir yere kadar ya ağaçları neden söktüler hiç mi insaf yok ağaçlar sökülürmü allah aşkına

böyle diyorsun tamam bazı grupların dayak yemesi gerekiyordu neden TURİSTİ dövdüler onun suçu neydi HASTANENİN ACİL SERVİSİNE NEDEN GAZ BOMBASI ATILDI. bunları kim açıklayacak neden izin verilen yerlerde olay çıkmadı oraya izin vermediler neden bunun açıklaması ne?????? disk binasına neden gaz bombası atıldı neden ödp binasındaki insanlar dövülerek içeri sokuldular sonra içeriye gaz bombası atıldı ??? bunların cevabını veremiyorlar. allahtan poliste vurma yetkisi yok eğer silah kullanma ve adam öldürme yetkisi olsa orada binlerce kişi öldürülürdü polisler tarafından bir bayan kız öğrenci yerde üç dört kişinin onu tekmelemesi ve olayları hatırlamıyormuş hafıza kaybına uğraması bunun açıklaması nedir peki. BU AKP FAŞİZMİ köpeğin son çırpınışı olarak algılandı ülkeyi sattılar artık yakında satacak yer kalmayacak bizleride satmaya kalkacaklar ama bunlara izin verilmeyecek ve yılanın başı ezilecek Çok kızmış Niyeti kötü Niyeti kötü Niyeti kötü Çok kızmış Niyeti kötü
DİSK - Başbakan restleşmesi sürüyor 2008-05-08 (13:08)
kardansine
Bayan
kardansine
Türkiye, Mersin
Mersin Üniversitesi
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''1 Mayıs'ta emekçilere yaşattıklarından dolayı özür dilemesi gereken Başbakan, özetle 'En iyi savunma saldırıdır' diyor'' dedi ve Başbakan'ı ''hırçın'' ve ''saldırgan'' olmakla suçladı.
Süleyman Çelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grubunda 1 Mayıs'ta yaşanan durumla ilgili yaptığı açıklamaya, yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada, "Suçluluk psikolojisi içinde kendini savunmaya çalışan Başbakan Erdoğan AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs 2008'in bütün faturasını yine işçi ve emekçilere çıkardı" denildi.

Açıklamada daha sonra, Başbakan'ın tutumunun arkasında yatan nedenler madde madde "açıklandı":

• AKP 2002'de işbaşına geldi. 2001 krizinden etkilenen kitleler, kriz sorumlusu olarak gördükleri partileri cezalandırdı ve AKP'yi iktidar yaptı.

• 2002-2007 arası, dünyada ekonomik durum iyi gitti. Türkiye de bundan yararlandı. Bu dönemde, Türkiye'ye bol ve sıcak para girdi.

• Ekonomi 5 yıl büyüdü, enflasyon da düştü. Ancak bu durum işsizliğin azaltılmasını sağlamadı. Yoksulluk sorunu “kömür", "gıda" paketleriyle kontrol altına alınmaya çalışıldı.

• Bu dönemde: çalışanların hakları yok sayıldı. AB sürecinde, ele alınmayan tek konu sendikal haklardır. Sosyal güvenlik ve sağlık haklarımız gaspedildi.

"Ekonomideki huzursuzluğun üstünü örttü"

• Şimdi de sırada, istihdam paketi adı altında kıdem tazminatı haklarımız elimizden alınmak isteniyor.

• AKP, başka gündemler yaratarak (türban, vb.) veya başka gündemleri takip ederek (cumhurbaşkanlığı, parti kapama vb.) ekonomideki huzursuzluğun üstünü örttü. Fakat öyle görülüyor ki AKP'nin saadet dönemi artık sona erdi.

• Dünyada ekonomik durgunluk önce ABD etkilendi, sonra Avrupa-Türkiye de bundan etkilenecek.

• İlk işaretler: Enflasyon yeniden yükseliyor, büyüme oranı düşüyor, işsizlik, gerçek olarak yüzde 20'lerde.

• AKP, bu gündemi gizlemek için, kendisini “mağdur" göstermeye çalışıyor.

"Faşizan tavır..."

• “Parti kapatma" davası nedeniyle, AB'ye sarılıyor. Ama “demokratlığı", “özgürlükçü" görünüşü, konu çalışanlara gelince faşizan bir tavra dönüşüyor.

• 1 Mayıs'ta bizim dile getireceklerimiz bunlardı (İş, aş, sosyal haklar, eşitlik, özgürlük) Ama fırsat vermediler. Çünkü yapay gündemlerinin değişmesinden korktular.

• Artık gündem, “ayaklar-başlar", “ayak-baş" gündemidir. Türk-Kürt, laik-şeriatçı gibi “yapay" kutuplaşmaların da gerçek çözümüdür. Türkiye'nin esas gündemi, işsizlik, yoksulluk, açlık, adaletsizliklerdir.

"Malum sendika..."

• AKP tarafından bunlar görüldüğü, uygulamalarının ve ekonomik-politik yönelimlerinin gerçek yüzünün işçi ve emekçiler tarafından açığa çıkarılacağını anladıkları için Sayın Başbakan “hırçın" ve “saldırgan"dır. AKP'nin gerçek yüzünü açığa çıkartacak bir güç olarak gördüğü için DİSK'in adını anmamakta ve “malum sendika" demektedir.

• Sayın Başbakan işçi ve emekçilerin etkili bir siyasi aktör olmasını istemiyor; halkın hiçbir kesiminin siyasi aktör olmasını istemiyor. Onun anladığı demokraside yönetenler “baş", yönetilenlerse “ayak"tır".

• Emek ve emekçi düşmanlığını politikalarının odağına yerleştiren siyasi iktidar mazlumların karşısında saf tutmayı yeğlemiştir. Eşyanın tabiatı gereği, karşıt kendi karşıtını yaratıyorsa; bugün emekçilere açlık, yoksulluk, baskı ve yasaklamaları reva görenleri, “bunlar 300-500 kişi" diye alay edenleri tarihin akışına havale ediyoruz.

Niyeti kötü Niyeti kötü
2008-05-11 (02:21)
hEatHer
Bayan
hEatHer
Türkiye, İstanbul
Silivri Lisesi
Kanlı 1 Mayıs............... negusell dimi kanlı kanlı insanınn canı cekiyo yaa Çok mutlu))))))))))))
Ücretsiz Kayıt Ol