Mesaj Panosu

BEYNİ GENÇ TUTMAK
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
BEYNİ GENÇ TUTMAK 2008-05-02 (17:53)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
Ingiliz The Times gazetesi, Oxford ve Harvard Universitesi bilimadamlarinin "beyni genc tutmak" uzerine yaptigi arastirmalari yayinladi. Zinde bir beyin icin:

Terleyin : Egzersiz, verimli calismak icin bol oksijene ihtiyac duyan beyin hucrelerinin gidasi gibidir. Boylece beynin ogrenme ve hatirlama becerisi guclenir.

Balik yiyin: Yuksek Omega-3 iceren sardalya ve ton gibi yagli baliklari tuketmek zekayi artirir. Konsantrasyon ve okuma yetenegini gelistirir. B vitamini ve protein acisindan zengin besinler de seratonin icerdigi icin beyindeki iletisim hizlanir.

Lavanta koklayin: Lavanta kokusu ise konsantrasyonu artirir. Ozellikle ogle aralarinda, calismaya baslamadan once lavanta koklayin.

Mola verin: Uzun ve araliksiz calisma saatleri ters etki yaparak beynin verimini dusurur. Arastirmalar her 40 dakikalik calismadan sonra 20 dakikalik ara vermenin, sonraki 40 dakikaya hazirlanmak icin gerekli oldugunu savunuyor.

Iyi bir uyku cekin: Gece 7-8 saatlik uyku beyin performansini en uste tasir. Ayrica gun ortasinda 30 dakikalik bir kestirme beynin sarj olmasini saglar.

Sakiz cigneyin: Sakiz cigneme beyne giden kani yuzde 20 artiriyor. Boylece hafizayi kuvvetlendirip, stresi azaltiyor.

Su icin: Yuzde 80'i su iceren beynimiz su icmedigimizde kuculuyor. Bu sebepten her gun 1.5- 2 litre arasinda su icmek gerekiyor.

Kirmiziya bakmayin : Kirmizi gormek ozellikle sinavda basariyi dusuruyor ve ogrencide motivasyon dusuklugu yaratiyor.

Sicak cikolata icin: Yatmadan once icilecek bir bardak sicak cikolata zekayi arttiriyor. Kakao ozellikle yaslilarin zihnini aciyor.

Rahatlayin: Rahat bir yere oturup gozlerinizi kapayin ve ayaklarinizdan boynunuza kadar tek tek kaslarinizin gevsedigini hissedin. Gerginligi atmak, sinavdaki basarinizi yukseltecektir.

Yetenek gelistirin: 6 yas grubu uzerinde yapilan arastirmalara gore resim gibi konularda egitim goren cocuklarin IQ'lari daha yuksek oluyor.

Sinirli teknoloji: SMS , e-mail'i ve internet sohbetlerini fazla yapmak ve cok televizyon seyretmek zeka seviyesini dusuruyor.

Beyin jimnastigi yapin: Akil oyunlari oynayarak, bulmaca ve zeka testleri cozerek beyninizi zinde tutabilirsiniz.

Alkol almayin : Alkol beyin hucrelerini oldurerek, ogrenme ve hafiza bolgesine zarar verir.
Alıntıdır
2008-05-02 (18:16)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
Alıntı:
Mola verin: Uzun ve araliksiz calisma saatleri ters etki yaparak beynin verimini dusurur. Arastirmalar her 40 dakikalik calismadan sonra 20 dakikalik ara vermenin, sonraki 40 dakikaya hazirlanmak icin gerekli oldugunu savunuyor.

Alıntı:

Sicak cikolata icin: Yatmadan once icilecek bir bardak sicak cikolata zekayi arttiriyor. Kakao ozellikle yaslilarin zihnini aciyor.

Alıntı:
Alkol almayin : Alkol beyin hucrelerini oldurerek, ogrenme ve hafiza bolgesine zarar verir.
Alıntıdır

Alıntı:
Beyin jimnastigi yapin: Akil oyunlari oynayarak, bulmaca ve zeka testleri cozerek beyninizi zinde tutabilirsiniz.

bunları beğendim Soğukkanlı
2008-05-02 (18:20)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
dürre demiş ki:
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:
Alıntıdır

Alıntı:

beğenmene birde ben sevindim Gülüyor

bunları beğendim Soğukkanlı
2008-05-02 (19:12)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
Yetenek gelistirin: 6 yas grubu uzerinde yapilan arastirmalara gore resim gibi konularda egitim goren cocuklarin IQ'lari daha yuksek oluyor. o zaman cocuklugundan berı muzıkle ugrasanlarında IQ su yuksek oluyor Gözlerini yuvarlıyor buna sevındım Şaka yapıyor
2008-05-02 (19:15)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
mb69 güzel yazı olmuş tabi ama bazı istisnai durumların olabileceğinden bahsetmişler mi?
2008-05-02 (19:16)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
Terleyin : Egzersiz, verimli calismak icin bol oksijene ihtiyac duyan beyin hucrelerinin gidasi gibidir. Boylece beynin ogrenme ve hatirlama becerisi guclenir bu gergınlıge de ıyı gelıyor mesela 20 şınav 40 mekık ve 5 dk demiryay bükmek cok ıyı gelıyor.
2008-05-02 (20:23)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
evet guzel bir cikarim olmus,tesekkurler Muhammed Göz kırpıyor
ozellikle
Alıntı:
Balik yiyin: Yuksek Omega-3 iceren sardalya ve ton gibi yagli baliklari tuketmek zekayi artirir. Konsantrasyon ve okuma yetenegini gelistirir. B vitamini ve protein acisindan zengin besinler de seratonin icerdigi icin beyindeki iletisim hizlanir.

bu maddeyi pek bi sevdim.
ama
Alıntı:
Sakiz cigneyin: Sakiz cigneme beyne giden kani yuzde 20 artiriyor. Boylece hafizayi kuvvetlendirip, stresi azaltiyor

bunu asla yapamam Şaşkın
2008-05-02 (20:27)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Güzel maddeler var bir de ben ekleyim Göz kırpıyor

Sonuçları tahmin etmeye çalışın, örneğin film vs.. Gülümsüyor
2008-05-02 (23:55)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
arzu nehir safak demiş ki:
evet guzel bir cikarim olmus,tesekkurler Muhammed Göz kırpıyor
ozellikle
Alıntı:

bu maddeyi pek bi sevdim.
ama
Alıntı:
Sakiz cigneyin: Sakiz cigneme beyne giden kani yuzde 20 artiriyor. Boylece hafizayi kuvvetlendirip, stresi azaltiyor

bunu asla yapamam Şaşkın

Arzu abla ne demek Gülümsüyor o son dediğin maddeyi pek bende yapmıyorum,çünkü ben sakızı biraz çiğneyip yutuyorum Gülüyor bir keresinde 10 15 adet yuvarlak sakızı 3-5 er ağzıma atıp çiğneyip yuttuğum oldu Şok olmuş Gülüyor Gülüyor Dürre istisnalar her yerde vardır,ama istisnalar kaideyi bozmaz Soğukkanlı zebani bu bilgiyi bizimle paylaştığın için sana ayrıca teşekkürler Göz kırpıyor
Ücretsiz Kayıt Ol