Mesaj Panosu

psikolojik orman testi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /512345 Sonraki SayfaSon Sayfa

psikolojik orman testi 2008-05-02 (19:09)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
Bu bilinen bir psikoloji testidir. Cevapların, değer verdiğimiz ideallerle ve kavramlarla bağlantılı olduğu ortaya konulmuştur.

Aşağıdaki soruları okuyun ve manzarayı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sorunun cevabını uzun uzun düşünmeden, aklınıza ilk geldiği şekli ile bir kağıt üzerine yazın.

Ormanın içinde yürüyorsunuz. Yanınızda kim var?
Ormanın içinde yürüyorsunuz. Bir hayvan gördünüz.. Ne tür bir hayvan?
Hayvan ile aranızda nasıl bir karşılaşma yaşanır?
Ormanın içinde biraz daha yürüyorsunuz. Birden bir açıklığa çıktınız ve karşınızda hayalinizdeki ev duruyor. Bu evi tarif edin.
Hayalinizdeki evin etrafı çitler ile sarılmış mı?
Evin içine giriyorsunuz. Yemek odasına gidiyorsunuz ve yemek masasını görüyorsunuz. Masanın üzerinde ve etrafında ne olduğunu tarif edin.
Arka kapıdan dışarı çıkıyorsunuz. Otların üzerinde yatan bir kap görüyorsunuz. Kap neden yapılmış (seramik, cam, kağıt, demir vs.)?
Kabın durumu ne? (Kırık, sağlam, eski, yeni). Kap ile ne yapıyorsunuz ?

yorumlar:
Sizinle yürüyen kişi hayatınızdaki en önemli kişi.

Hayvanın büyüklüğü kişisel problemlerinizi ne kadar büyük gördüğünüzü temsil ediyor.

Hayvan ile aranızda geçen karşılaşmanın şiddeti, problemleriniz ile nasıl baş ettiğinizi gösteriyor. (pasif, agresif).

Hayalinizdeki evin büyüklüğü problemlerinizi çözmek için ne kadar istekli olduğunuzu simgeliyor.

Evin etrafında hiç çit olmaması açık bir insan olduğunuzu gösteriyor. İnsanlar her zaman evinize ziyarete gelebilirler. Çitlerin olması biraz daha kapalı bir karakteri gösteriyor. İnsanların önce telefon ederek gelmesini tercih edersiniz.

Eğer cevabınızın içinde, yiyecek, insanlar yada çiçekler yoksa genel olarak mutsuz bir insansınız.

Kap ne kadar dayanıklı bir malzemeden yapılmış ise 1. sorudaki arkadaşınız ile olan ilişkiniz de o kadar dayanıklı demektir. Örneğin: kağıt ve cam dayanıklı değildir buna karşılık metal yada plastik dayanıklıdır.

Kap ile ne yaptığınız, 1. sorudaki arkadaşınıza karşı tavrınızı ortaya koyuyor. Örneğin kap bakırdan yapılmış ve içi su dolu ise tekrar eve taşıyorsanız, bu sizin arkadaşınıza değer verdiğinizi gösterir ve ilişkinizin sağlam temellere dayandığını simgeler. Oysa kap seramikten yapılmış ve kırık ise, sizde parçaları evden uzağa atıyorsanız, bu kişi ile ilişkinizde sorunlar olduğunu ve onu uzaklaştırmaya çalıştığınızı gösteriyor

..alıntı...
2008-05-02 (19:18)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
paylasim icin tesekkurler durre cvplarini ayrica iletirim Göz kırpıyor
2008-05-02 (19:20)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
arzu abla merak ettim, özel değilse yazsana Göz kırpıyor
2008-05-02 (19:28)
açheliaa
Bayan
açheliaa
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
hmmm Gözlerini yuvarlıyor o zaman ben bıraz dısarıya kapalı,problemlerıyle ıyı başeden bırı oluyorum bu teste göre Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-02 (19:41)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
yalnız o masa işi bana biraz sallamasyon geldi.zira tamamen açlıkla ilgili bir mevzu.ben bütün sevdiğim yemekleri koydum.mutsuz da olsam hiç şaşmazdı bu iş Mr. Green

ormanda da sincap gördüm ama ondan kaçtım, o da benden kaçtı Gülüyor

eviminde büyüklüğüne küçüklüğüne değil estetikliğine önem vermiştim Soğukkanlı sorunlarımı çözmeye istekli olduğumu mu gösterir bu Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-02 (19:48)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
dürre demiş ki:
arzu abla merak ettim, özel değilse yazsana Göz kırpıyor

yanimda annem var
buyukce bi hayvan la karsilasiyorum,korkuyorum ve tepki veriyorum
kucuk bir baraka ve etrafi citlerle cevrili
su bardagi ve su sisesi var etrafinda bos sandalyeler
kap demirden ve alip eve goturuyorum Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-02 (20:51)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Bu testlerin insanları gerçekten analiz edebildiğini mi yoksa burda çıkanlara inanıp öyle bir yaşam tarzına inananların varlığının olup olmadığını kestiremedim. Çünkü hiç bir zaman kişilik testlerine inanmadım Mr. Green
2008-05-02 (21:08)
şizofren
Bay
şizofren
Türkiye, Çanakkale
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
yanımda Lara var
Tavaşan gördüm
Beni görünce hayvan topukladı

karşıma çıkan ev Triplex havuzlu lu velan filan ole açayip bişe
çitle felan sarılı deil
ooo masasın üzrinde kuş sütü bile var üstelip bi kaç kuş türünün sütü
Kap dediğin camdan olur bea içindede su
kapta sağlam kırılmaz camdan Çok mutlu
2008-05-03 (07:58)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Ezahir-el-Zebani demiş ki:
Bu testlerin insanları gerçekten analiz edebildiğini mi yoksa burda çıkanlara inanıp öyle bir yaşam tarzına inananların varlığının olup olmadığını kestiremedim. Çünkü hiç bir zaman kişilik testlerine inanmadım Mr. Green
kişilik testleri hiç bir zaman %100 doğru olmaz zaten, psikolojide kesinlik yoktur.ama bu tarz testler çok da alakasız sonuçlar çıkarmıyo, hani "inanmak yahut inanmamak" meselesi değil, fal değil bu Göz kırpıyor
2008-05-03 (10:43)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
yanımdaki kişi abim ama hayatımdaki en önemli kişi değil Gözlerini yuvarlıyor
karşıma bir ayı çıkıyor ve saldırıyor Gülüyor
ev 2 katlı beyaz çitsiz Soğukkanlı
kap boş ama sağlam bir maddeden yapılmış.Ya dürre ben kabı kafamda ilk önce ters durmuş diye hayal ettim,o yüzden düzüne çevirip içine bakmayı ve hiçbirşey görmemeyi hayal ettim Gülüyor
paylaşımın için saol Göz kırpıyor

Sayfa /512345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol