Mesaj Panosu

psikolojik orman testi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-03 (15:42)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
MB69 demiş ki:
yanımdaki kişi abim ama hayatımdaki en önemli kişi değil Gözlerini yuvarlıyor
karşıma bir ayı çıkıyor ve saldırıyor Gülüyor
ev 2 katlı beyaz çitsiz Soğukkanlı
kap boş ama sağlam bir maddeden yapılmış.Ya dürre ben kabı kafamda ilk önce ters durmuş diye hayal ettim,o yüzden düzüne çevirip içine bakmayı ve hiçbirşey görmemeyi hayal ettim Gülüyor
paylaşımın için saol Göz kırpıyor
rica aderim, ben yanıma kimseyi almadım, daha doğrusu henüz tanımadığım birini alırdım düşüncesiyle çıktım yola Mr. Green bence o soru doğru, demekki bilinç altında abine karşı büyük bir önem veriyosun Gülüyor abine de yapmalısın bu testi hislerinin karşılıklı olup olmadığını öğrenmek için Niyeti kötü

rica ederim Soğukkanlı
2008-05-03 (15:51)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
testte çitsiz ve güzel ev,kap konusundaki tahminleri tuttum,doğruydu Soğukkanlı
yeni bir test daha-çöl testi 2008-05-03 (15:58)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Çöldesiniz ve yanınızda aşağıdaki hayvanlar var:
Aslan, İnek, At, Koyun ve Maymun

Çölden kurtulabilmek için hayvanlardan birini bırakmanız gerekiyor.Hangisini bırakırsınız? (İstediğiniz mantığı kullanabilirsiniz ama hangi hayvanı ne zaman bıraktığınızı bir yere not edin) Geriye 4 hayvan kaldı.

Çöl ateş gibi yakıyor! Kilometrelerce uzanıyor. Her yerde kum var. Bir başka hayvanı daha bırakmanız gerekiyor. Hangisini bırakırsınız?

Geriye 3 hayvan kaldı. Yürüdünüz, yürüdünüz, yürüdünüz. Sıcak, sıcak, sıcak. Felaket! Aradığınız vaha kurumuş! Bir hayvan daha bırakmaktan başka çareniz yok.

Geride 2 hayvan kaldı. Uzun sıcak bir yürüyüşten sonra ilerde çölün bittiğini görebiliyorsunuz. Fakat ne yazık ki çölden sadece bir hayvan ile çıkabilirsiniz. Hangisini bırakıp hangisini yanınıza alacaksınız?

Bu cevaplar Japon kaynaklarından alınmıştır.

Çöl zorlukları simgeler.
Hayvanlar ise. . .

Aslan = Gurur

Maymun = Çocuklarınız

Koyun = Arkadaşlar

İnek = Temel ihtiyaçlar

At = Hırslarınız.

Kısaca, yaşamda zorluklarla karşılaştıkça bunlardan birini feda ederiz. Son hayvan, diğer her şeyi kaybetme pahasına tutunduğunuz varlığı simgeler.
2008-05-03 (16:12)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
en son yanıma ineği alırıdm.Hmm buyda tuttu Gülümsüyor yalnız aynı test daha önce de yapılmıştı Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-03 (16:21)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
üzgünüm görmedim Gözlerini yuvarlıyor

ben ilk önce maymunu bıraktım, en son da aslan ve at kaldı aslan beni yer diye atı aldım, hırslı değilimdir halbuki Gözlerini yuvarlıyor
2008-05-03 (16:27)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
görmen biraz zor olurdu zaten çünkü bayağ gerilerde kalmış bir konuydu Gülüyor
yağmura yakalanmak 2008-05-03 (16:57)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Hayatta her şeyi öngörmek mümkün değildir. Dama kendimizi ruhen hazırlama şansı bulamadıgımız süprizler, acil durumlar ve beklenmedik felaketlerle karşılaşırız. Her türlü süpriz stres yaratabilir ( beklenmedik bir evlenme teklifide , ani bir ayrılıkta ). Kontrol edemediğimiz ya da öngöremediğimiz çok fazla şey vardır. Bir takım huylar geliştirmemizin ve hayatımızı bazı kalıplara göre düzenlememizin nedenlerinden biride budur.

Fırtına çıktı. Aniden bastıran sağnakta yürüyorsunuz. Son sürat koşsanız bile gideceğiniz yere beş dakka uzaktasınız. Aşağıdakilerden hangisi sizin yapacağınızı en güzel tanımlayandır ?

1- Büyük bir ağaç bulup yağmur dinene kadar altında beklerim.

2- Yağmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum , Bu yüzden gideceğim yere kadar koşarım.

3- Şemsiyesini paylaşabileceğim biri ya da şemsiye alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım.

4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım. Onu kullanırım.

Yağmura Yakalanmak için Anahtar;

Fırtına hayattaki beklenmedik ve kontrol edilmeyen güçleri temsil eder. Cevabınız sizinle sevdiğiniz ya da bir arkadaşınız arasında kavga bir çıktıgında nasıl davranacağınızı betimler.

1- Büyük bir ağaç bulup yagmur dinene kadar altında beklerim:

Siz aranızdaki sorunları halletmeye geçmeden önce karşı tarafın öfkesinin dinmesini bekleyenlerdensiniz. Onların istedikleri kadar bağırıp çağırarak içlerini boşaltamasını seyredersiniz ve sonra kendi bakış açınızı sogukkanlılıkla ve tarafsız olarak sunarsız. Bazıları buna akıllıca vir yaklaşım derken diğerleri sinsice oldugunu söyler.

2- Yagmurun ne kadar süreceğini bilmiyorum, Gideceğim yere kadar koşarım:

İçlerindekilerin hepsini döktüğünüz sürece tartışmanın sonunun ne olacağı umrunuzda değil. Sizce siz haklısınız ve tartışacak hiçbirşey yok. Eğer karşınızdaki size öfkeyle davranıyorsa sizde öfkeyle karşılık veriyorsunuz. Bağırıyorsa sizde bağırıyorsunuz. Bu sizi tartışmak için pek eğlenceli biri yapmasa da en azından nerede durduğunuzu anlamanız çok kolay.

3- Semsiyesini paylaşabileceğim ya da alabileceğim bir dükkan olup olmadıgına bakarım:

Karşıtlıklar ve tratışmalar size göre değil. Bu nedenle kavga çattıgında bile siz daima karşı tarafı sakinleştirmeye çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki bu davranış bazen işleri daha da kötüleştirir. Zaman zaman durup fırtınayı göğüslemelisiniz.

4- Çantamda daima katlanabilir bir şemsiye taşırım, Onu kullanırım.

Her suclamaya verecek bir cevabınız, Her yanlışınıza bir özrünüz oldugunu düşünüyorsunuz. Size göre bir tartışma atışma yeteneğinizi bilediğiniz bir gösteri, bu tavrınız başkalarına bunaltıcı gelebilir. Ama büyük olasılıkla bunun için de bir açıklamanız vardır.
2008-05-03 (17:00)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
son seçenek Soğukkanlı
2008-05-03 (17:05)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
benimkisi 2.seçenek.safımı her zaman belli etmye çalışırım, bağırmam gerektiğini düşündüm yerde bağırmaktan çekinmem...bu arada testleri senden(mb69) başka kimse çözmüyo sanırım Gülüyor arzu ablam gelsede onu bir tanısam Mr. Green
2008-05-03 (18:28)
BECAN
Bayan
BECAN
Fransa, Nice
Université de Nice Sophia Antipolis
dürre demiş ki:
Bu bilinen bir psikoloji testidir. Cevapların, değer verdiğimiz ideallerle ve kavramlarla bağlantılı olduğu ortaya konulmuştur.

Aşağıdaki soruları okuyun ve manzarayı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sorunun cevabını uzun uzun düşünmeden, aklınıza ilk geldiği şekli ile bir kağıt üzerine yazın.

Ormanın içinde yürüyorsunuz. Yanınızda kim var?
Ormanın içinde yürüyorsunuz. Bir hayvan gördünüz.. Ne tür bir hayvan?
Hayvan ile aranızda nasıl bir karşılaşma yaşanır?
Ormanın içinde biraz daha yürüyorsunuz. Birden bir açıklığa çıktınız ve karşınızda hayalinizdeki ev duruyor. Bu evi tarif edin.
Hayalinizdeki evin etrafı çitler ile sarılmış mı?
Evin içine giriyorsunuz. Yemek odasına gidiyorsunuz ve yemek masasını görüyorsunuz. Masanın üzerinde ve etrafında ne olduğunu tarif edin.
Arka kapıdan dışarı çıkıyorsunuz. Otların üzerinde yatan bir kap görüyorsunuz. Kap neden yapılmış (seramik, cam, kağıt, demir vs.)?
Kabın durumu ne? (Kırık, sağlam, eski, yeni). Kap ile ne yapıyorsunuz ?

ben daha 1. testdeyim Yüzü kızarıyor

yanimda kimseyi hayal edemedim
karsima geyik çikti
sevgi ile seyr ettim
ev 2 katli beyaz ahsap bolmeleri var pencereleri yuvarlak daha fazla dusunmedim degilse uzardi Gülümsüyor
etrafi çevrili degil
(yanliz mb kardesim evin benzerligine sasirdim ) Şok olmuş
masada meyve vazo ortu var Şaşkın
etrafinda sandalyeler
kap demirden yani çinko turu bi'sey geldi aklima
eskimis içine yiyecek koyuyorum hayvanlar için Şaşkın

Şaşkın Şaşkın Şaşkın

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol