Mesaj Panosu

psikolojik orman testi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-03 (20:25)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Özel Gökyüzü Lisesi (Y.D.A.)
arzu nehir safak demiş ki:
ya simdi iyi guzelde ben atla ciktim o colden en sonda aslani attim halbuki hirs falan yok bende ya, Soğukkanlı
bi de once maymunu attim sonra inek ve koyun ama bu tamamen o hayvanlarla yapacak biseyim olmamasindan kaynaklaniyor Gözlerini yuvarlıyor

bi de malum gunde defalarca yagmur yagar burda ve benim cantamda daima bir semsiye vardir Soğukkanlı
yani tamam her seyede bi bahanem vardir ama o kadarda degil ya Gülüyor

bu arada muhammed ilk testte bende ayi ile kkarsilastim ama ne guzel tabir etmisim ;buyukce bi hayvan Mr. Green
arzu abla hayvanlarımızın sıralaması aynı Şaka yapıyor ne kadar çok ortak noktamız var Gülüyor

ve de nedir şu ayı görme olayınız ya, ilk önce bende ayı diyecektim sonra dedim zaten hep görüyorum bari hayallerimde eksik kalsın Soğukkanlı
2008-05-03 (20:27)
tütiye
Bayan
tütiye
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
dürre demiş ki:
Bu bilinen bir psikoloji testidir. Cevapların, değer verdiğimiz ideallerle ve kavramlarla bağlantılı olduğu ortaya konulmuştur.

Aşağıdaki soruları okuyun ve manzarayı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sorunun cevabını uzun uzun düşünmeden, aklınıza ilk geldiği şekli ile bir kağıt üzerine yazın.

Ormanın içinde yürüyorsunuz. Yanınızda kim var?
Ormanın içinde yürüyorsunuz. Bir hayvan gördünüz.. Ne tür bir hayvan?
Hayvan ile aranızda nasıl bir karşılaşma yaşanır?
Ormanın içinde biraz daha yürüyorsunuz. Birden bir açıklığa çıktınız ve karşınızda hayalinizdeki ev duruyor. Bu evi tarif edin.
Hayalinizdeki evin etrafı çitler ile sarılmış mı?
Evin içine giriyorsunuz. Yemek odasına gidiyorsunuz ve yemek masasını görüyorsunuz. Masanın üzerinde ve etrafında ne olduğunu tarif edin.
Arka kapıdan dışarı çıkıyorsunuz. Otların üzerinde yatan bir kap görüyorsunuz. Kap neden yapılmış (seramik, cam, kağıt, demir vs.)?
Kabın durumu ne? (Kırık, sağlam, eski, yeni). Kap ile ne yapıyorsunuz ?

yorumlar:
Sizinle yürüyen kişi hayatınızdaki en önemli kişi.

Hayvanın büyüklüğü kişisel problemlerinizi ne kadar büyük gördüğünüzü temsil ediyor.

Hayvan ile aranızda geçen karşılaşmanın şiddeti, problemleriniz ile nasıl baş ettiğinizi gösteriyor. (pasif, agresif).

Hayalinizdeki evin büyüklüğü problemlerinizi çözmek için ne kadar istekli olduğunuzu simgeliyor.

Evin etrafında hiç çit olmaması açık bir insan olduğunuzu gösteriyor. İnsanlar her zaman evinize ziyarete gelebilirler. Çitlerin olması biraz daha kapalı bir karakteri gösteriyor. İnsanların önce telefon ederek gelmesini tercih edersiniz.

Eğer cevabınızın içinde, yiyecek, insanlar yada çiçekler yoksa genel olarak mutsuz bir insansınız.

Kap ne kadar dayanıklı bir malzemeden yapılmış ise 1. sorudaki arkadaşınız ile olan ilişkiniz de o kadar dayanıklı demektir. Örneğin: kağıt ve cam dayanıklı değildir buna karşılık metal yada plastik dayanıklıdır.

Kap ile ne yaptığınız, 1. sorudaki arkadaşınıza karşı tavrınızı ortaya koyuyor. Örneğin kap bakırdan yapılmış ve içi su dolu ise tekrar eve taşıyorsanız, bu sizin arkadaşınıza değer verdiğinizi gösterir ve ilişkinizin sağlam temellere dayandığını simgeler. Oysa kap seramikten yapılmış ve kırık ise, sizde parçaları evden uzağa atıyorsanız, bu kişi ile ilişkinizde sorunlar olduğunu ve onu uzaklaştırmaya çalıştığınızı gösteriyor

..alıntı...

harbiden tam doğru yane mutlu herkese acık sorunları büyüten kendisini cok seven arkadaslarına hiç değer vermeyen Şok olmuş Gözlerini yuvarlıyor ellerine sağlık bacım
2008-05-03 (20:31)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Allah milletin psikolojisini bozuyorum galiba Gözlerini yuvarlıyor Gülüyor
2008-05-03 (20:31)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Z-H-R türetmesi olduğunu biliyorum da çok kullanılmayan (hatta hiç) bir kelime olduğu için türemesi hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.

zahir,harez,hiraz.. Tarafsız Gülüyor

Bu arada ben de maymunu ilk bırakmıştım, nedense garip hayvana karşı insanların bi antipatisi var. Darwin'den kaynaklanabilir Mr. Green Mr. Green Mr. Green
2008-05-03 (20:40)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
evet durre pek bir ortak yanimiz var Gülüyor

bi de ayi olayinda orman = ayi gibi bakiyorum sanirim duruma Gülüyor

hos gerci sehirdede yasayani cok ama Soğukkanlı
2008-05-03 (20:48)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
cehaletimi mazur görün ama hiraz, harez bunlar ne anlama geliyor yav?aradım hiraz ı bulamadım, harez de ceviz yazıyo Gözlerini yuvarlıyor öğrenmezsem melal basıcak beni!!
2008-05-03 (20:54)
Ezahir-el-Zebani
Bay
Ezahir-el-Zebani
Türkiye, İstanbul
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi
Estağfurullah ne cehaleti.

Örnek olması açısından vermiştim onları,zaten kelimelerin sonuna üç nokta koydum ki Z-H-R içeren kelimelerden birinden çıkmış olabileceğini göstermek için.

Galiba eski sözlüklerden faydalanmak gerekecek, kelimeleri dediğim gibi pek önemsemeyin,sadece örnek Gülümsüyor
2008-05-03 (20:59)
beyaspapatya
Bayan
beyaspapatya
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
hayvan sıralamasında ilk inek=temel ihtiyaçları bıraktım ne dayanıklıymışım Soğukkanlı
ya en son at kaldı onu şöyle iyilik felan yapamaz mıyız? Gözlerini yuvarlıyor at çoğu testlerde özgürlüğü temsil eder ama,gelin atı özgürlük yapalım Gülümsüyor
2008-05-03 (21:03)
dürre
Bayan
dürre
Türkiye, İstanbul
Tokmağın inişi, kurnaz avukatların yorulmak bilmeyen çeneleri, karar okunurken çöken sessizlik ... Bir mahkeme salonundan daha fazla dramatik olmayı başaran çok az film sahnesi vardır.. Zekaların çarpıştığı gerilim dolu savaş alanında kimi zaman doğru ile yanlışl arasındaki çizgi bulanıklaşır ve bu karışıklıkta kanun ve adalet kaybolur.
Mahkeme salonunda geçen bir filmde aktörsünüz, aşağıdakilerden hangisini oynardınız.?

1. Avukat

2. Dedektif(tetektif)

3. Suçlu

4. Şahit.

Kararı Siz Verin için Anahtar:

Psikolojik açıdan aktör sizin sosyal kişiliğinizle ilintilidir, yani dış dünyayı karşıladığınız yüzünüz. Kendinizi bir aktör olarak hayal etmek size istediğiniz rolü oynama özgürlüğünü sunar. Mahkeme salonu dekoru ise sahneye gergin ve heyecanlı duygular katar. Oynadığınızı söylediğiniz rol bir kriz durumunda ne tepki verdiğinizi anlatır.
1.Avukat:
Ateş altında daima soğukkanlısınız ve sizi terlerken görmek çok zor. Fakat çok gergin durumlarda ortaya çıkan bir başka yüzünüz daha vaR: Kısıtlamaları unutacak kadar ateşli ve gerekirse patlamaya hazır bir savaşçı. Bu soğukkanlı ve ateşlilik sizi en umutsuz durumlarda bile düzlüğe çıkarıyor.
2.Dedektif:
Karmaşa ve karışıklık sizi etkilemiyor ve başkaları kendilerini kaybettiklerinde bile siz sakin kafayla düşünebiliyorsunuz. Çevrenizdekiler sizdeki bu serinkanlılığa saygı duyuyorlar ve zorda kaldıkları zaman sizden yardım istiyorlar. Bunun anlamı başınızdan hiç dert eksik olmaması ama siz stresten fazla rahatsız olmuyorsunuz, hatta sizi daha da sakinleştiriyor.
3.Suçlu:
İlk bakışta güçlü ve umursamaz görünüyorsunuz ama aslında savaşları sonuna kadar götürmek için gerekli olan şey sizde yok. İşler zora binince, kaygılanmakla vakit kaybediyori, sorunları çözmek yerine kendinizi yargılamaya başlıyorsunuz. Sizin için yapılacak en iyi şey olayları daha pratik yoldan çözümleyebilen birisiyle ortaklık kurmaktır.
4.Şahit:
Her durumda uyumlu ve yardımsever olarak görüseniz de başkalarını memnun etmek için gösterdiğiniz fazla çaba sizi de bir dert kaynağı haline getiriyor. Herkesle her zaman geçinmek uğruna tutarsız ve hatta güvenilmeyecek birisi haline geliyorsunuz. Yaptıklaırınızın başkalarını mutlu ya da mutsuz edip etmediğinden sürekli endişe duymayı bırakmalısınız. Kendinizi ispatlamanız gereken tek kişi kendinizsiniz
2008-05-03 (21:09)
arzu nehir safak
Bayan
arzu nehir safak
Fransa, Paris
Université Paris 4 - Université Paris-Sorbonne
Alıntı:
2.Dedektif:
Karmaşa ve karışıklık sizi etkilemiyor ve başkaları kendilerini kaybettiklerinde bile siz sakin kafayla düşünebiliyorsunuz. Çevrenizdekiler sizdeki bu serinkanlılığa saygı duyuyorlar ve zorda kaldıkları zaman sizden yardım istiyorlar. Bunun anlamı başınızdan hiç dert eksik olmaması ama siz stresten fazla rahatsız olmuyorsunuz, hatta sizi daha da sakinleştiriyor.

dememe gerek var mi durre Soğukkanlı

tetektif Mr. Green

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol