selamlar arkadaslar. Cok istedigim fakat hakkinda pek de tatmin edici bi cevap alamadigim bi Konu olan amerikada tip egitimi alma konusuna dikkatinizi cekmek istiyorumm, yardimci olabilirseniz cok mutesekkir olacagm.
Ben elaZigda 11. Sinifta okuyan bir lise ogrencisiyim ve seneye oss'ye girecegim. En buyuk hayellerimden birisi amerikada tip egitimi almak, universiteyi orada okumak. Acaba sartlar nelerdir, orada uniyi okumak icin ne yapmak gereklidir, yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler
Dostlar bu konulari direkt universitelerle konushun..
Senelik 50.000$ a özel üniversitlerde eğtim görebilirsin.Tabi kabul ederlerse.
devlet üniversitesinde okumak mümkün müdür acaba? benim aklımda michigan medicine school var. ama nasıl basvurucam bilmiyorum
millwt üniye bi kapak at bi şekilde bitirirsin havasında

Aslinda soruna cevap alamaman gayet normal cunku amerika'da tip okumanin sartlari cok daha farkli ve kabul sartlari pek bilinmiyor
Amerika ve kanada'da tip, dis hekimligi, veterinerlik ve hukuk bolumleri yuksek lisans olarak okutuluyor yani once bu bolumlere yakin bir bolumden, mesela tip icin anatomi, biyoloji vs. gibi 4 yillik bir universite mezunu olduktan sonra herhangi bir tip fakultesine basvuru yapma olanaginiz var.
Ancak, bu alanlarin egitimi cok pahali oldugundan genelde kontenjanlar kendi vatandaslarina ayriliyor. zaten okullarin ucretleri sanirim yillik $40-50 bin civarinda.
dolayisiyla hic ugrasmayin derim
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-06-06 14:14:43
amerikada tıp eğitimi alman için önce üniversite mezunu olmalısın,,ben imkansiz olduğunu düşünmüorum boşuna umut vermek istemem ama ben de çok istiyorum amerikada tıp eğitimi almak belki o yüzdn umutluyumdur. yalnz kabul şartları oldukça ağır,mcat falan bitakm sınavlar var,,bana ulaşırsan özel olarak sana bu konyla ilgili bilgi sahibi olabiliceğn adresler verebilirm,,başarılar..
bu arada benim tavsiyem direk bi tıp fakültesi tercihi yapman öss de...ben yapmadım o yüzdn amerika yı düşünüyorum çünkü tıp a yakın bir bölümde okuyourm ama geri dönsem hiç düşünmez tıp yazardım.ama kişisel bi tercih etkilemek istemem sadece öneri:)
Slm mmpc acaba sizden amerikada tıp eğitimi konusunda detaylı bilgi alabilirmiyim?Bilgi alabileceğim adresler varmı acaba? Mail adresiniz nedir?
Slm arkadaslar ben de tip okuyorum. bu amerika da tip okuma fikri benide baya sarmisti
baya arastirdim sirf bu yuzden bu sene amerikaya gidip universditelerle direk konustum tip sartlari diger bolumlere gore biraz daha farkli...oncelikle turkiyede okudugun tip fakultesinin amerika da gecerliligi olmasi gerekiyor ardindan basvuru yaptiginda universitenin kendi bunyesinde yaptigi birkac sinaw oluyor sinavlar pek zor sayilmaz.bunlardan en zoru toefel dir digerleri formalite icabi sinavlardir...(tabi bu arada turkiye de tip fakultesini de egitim goruyor olman gerekiyor) kabul edildikten sonra asil is basliyor...benim sordugum universite donem basi 7000 $ istiyodu 2 donem belki bi sekilde 10000$ inerdi
bu tabiki internatoinal student konumundaki ogrenciler icin gecerli amerikan vatandasi olanlar ucretin yarisini anca harciyorlardir. ben tabiki bu konuda kendimden emin degildim bu yuzden uzmanlik okumak icin amerikaya gitmeyi dusunuyorum...umarim yardimci olmusumdur..sorunuz varsa bana sorabilirsiniz uzmanlik egitimi konusunda da olabilir