OKTAY_35 demiş ki:
Arkadaşlar merhabalar,
Ben avusturyada wu'da ögrenciyim. Bu yaz tatilinde kardeşimin 2-3 haftalıgına yanıma gelmesini istiyoruz. Babamdan dolayı kardeşimde yeşil pasaport var daha yeni cıkarttırdık. Ben gelirken ögrenci vizesine basvurdugum icin yeşil pasaportla ilgili genel bir bilgiye sahip degilim. Sorum şu olacak;
Kardeşimin yeşil pasaporla İzmir'den Viyana'ya gelirken uyması gereken prosedürler, basvurması gereken işlemler nelerdir? Yoksa yeşil pasaport, yapılması gereken bütün prosedürleri kapsıyor mu? Yeşil pasaportuyla hic bir yere basvurmadan sadece ucak biletini alarak, elini kolunu sallayarak Viyanaya gelebiliyor mu?
ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
arkadaşım bende de yeşil pasaport var bu pasaportla sorun olmaz vizesiz çoğu yere gidebilir aynı yurt içinde uçmak gibi ben almanyaya gitmiştim önceden harç pulu adı altında para alıyolardı o kalkmıs sanırım simdi cüzzi miktarda bi para veriyosun havaalanında ama fazla bi mebla değil sonra zaten pasaport kontrolünden geçiyorsun ondan sonra uçakla doğu viyanaya ordaki pasaport kontrolünde memur ne için geldin diye sorabilir bana sormuslardı almanca yoktu tabi bende ucaktaki türkler almanacaya cevirdiler benim dediklerimi öyle geçtim sorun olmadı kardeşin içinde sorun olcanı sanmıyorum biletini aldımı işlem tamadır hadi şimdiden iyi yolculuklar