Mesaj Panosu

YEŞİL PASAPORTLA VİYANA'YA GELMEK
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
YEŞİL PASAPORTLA VİYANA'YA GELMEK 2008-05-04 (17:51)
OKTAY_35
Bay
OKTAY_35
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
Arkadaşlar merhabalar,
Ben avusturyada wu'da ögrenciyim. Bu yaz tatilinde kardeşimin 2-3 haftalıgına yanıma gelmesini istiyoruz. Babamdan dolayı kardeşimde yeşil pasaport var daha yeni cıkarttırdık. Ben gelirken ögrenci vizesine basvurdugum icin yeşil pasaportla ilgili genel bir bilgiye sahip degilim. Sorum şu olacak;

Kardeşimin yeşil pasaporla İzmir'den Viyana'ya gelirken uyması gereken prosedürler, basvurması gereken işlemler nelerdir? Yoksa yeşil pasaport, yapılması gereken bütün prosedürleri kapsıyor mu? Yeşil pasaportuyla hic bir yere basvurmadan sadece ucak biletini alarak, elini kolunu sallayarak Viyanaya gelebiliyor mu?

ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
2008-05-04 (19:47)
trabzonlu1987
Bay
trabzonlu1987
Türkiye, Trabzon
Karadeniz Teknik Üniversitesi
OKTAY_35 demiş ki:
Arkadaşlar merhabalar,
Ben avusturyada wu'da ögrenciyim. Bu yaz tatilinde kardeşimin 2-3 haftalıgına yanıma gelmesini istiyoruz. Babamdan dolayı kardeşimde yeşil pasaport var daha yeni cıkarttırdık. Ben gelirken ögrenci vizesine basvurdugum icin yeşil pasaportla ilgili genel bir bilgiye sahip degilim. Sorum şu olacak;

Kardeşimin yeşil pasaporla İzmir'den Viyana'ya gelirken uyması gereken prosedürler, basvurması gereken işlemler nelerdir? Yoksa yeşil pasaport, yapılması gereken bütün prosedürleri kapsıyor mu? Yeşil pasaportuyla hic bir yere basvurmadan sadece ucak biletini alarak, elini kolunu sallayarak Viyanaya gelebiliyor mu?

ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşım bende de yeşil pasaport var bu pasaportla sorun olmaz vizesiz çoğu yere gidebilir aynı yurt içinde uçmak gibi ben almanyaya gitmiştim önceden harç pulu adı altında para alıyolardı o kalkmıs sanırım simdi cüzzi miktarda bi para veriyosun havaalanında ama fazla bi mebla değil sonra zaten pasaport kontrolünden geçiyorsun ondan sonra uçakla doğu viyanaya ordaki pasaport kontrolünde memur ne için geldin diye sorabilir bana sormuslardı almanca yoktu tabi bende ucaktaki türkler almanacaya cevirdiler benim dediklerimi öyle geçtim sorun olmadı kardeşin içinde sorun olcanı sanmıyorum biletini aldımı işlem tamadır hadi şimdiden iyi yolculuklar
2008-05-08 (14:08)
Spiritchaser
Bay
Spiritchaser
Avusturya, Wien
15 ytl para veriosun bide gelince kardesinin senin yaninda kaldigina dair meldezettel al istersen ama mecbur diil
2008-05-08 (14:08)
Spiritchaser
Bay
Spiritchaser
Avusturya, Wien
15 ytl para veriosun bide gelince kardesinin senin yaninda kaldigina dair meldezettel al istersen ama mecbur diil
Yesil 2008-05-08 (22:42)
TharkystyLe
Bay
TharkystyLe
Avusturya, Wien
Universität Wien
Benimde bi kiz aRkadasm war o gelicek 1 haftaliqina Bisi felan yapmam gerekio mu extra ? Gülümsüyor Kime sorsam bilmiorum dio ama ... sdCe bilet yetermi ?
2008-05-08 (22:46)
trabzonlu1987
Bay
trabzonlu1987
Türkiye, Trabzon
Karadeniz Teknik Üniversitesi
TharkystyLe demiş ki:
Benimde bi kiz aRkadasm war o gelicek 1 haftaliqina Bisi felan yapmam gerekio mu extra ? Gülümsüyor Kime sorsam bilmiorum dio ama ... sdCe bilet yetermi ?

yeşilpasaportu varsa yeterli vizesiz girebilir ben o sekilde gitmiştim sonradan kardeşim gitti sorun olmadı ama son 2 senede bise değistiyse bilemem onu
2008-05-09 (16:54)
serhatbey22
Bay
serhatbey22
Avusturya, Tirol
Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, Innsbruck
yesil pasaport a sahip olan kisi butun avrupa birligi ulkelerine 3 ayligina vizesiz giris yapabilir. turkiyeden yurt disina cikarken 15 ytl cikis pulu ve gidis donus ucak biletini yanina almasi gerekir. buraya geldigi zaman pasaport kontrolunde;
neden geldin ? donus ucak biletini goster ? yaninda ne kadar para var ? gibi sorulara muhatap olabilir... bir sorun cikmaz ucak bileti yaninda olduktan sonra...
iyi gunler

Ugur Genc
ugur@ugurgenc.com
oketoo 2008-05-14 (14:02)
TharkystyLe
Bay
TharkystyLe
Avusturya, Wien
Universität Wien
saoLun ArkadaSdlar Göz kırpıyor
Ücretsiz Kayıt Ol