Mesaj Panosu

ARKADAŞLAR LÜTFEN YAPMAYALIM YAKIŞMIYOR BİZE
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-05 (13:21)
sedef82
Bayan
sedef82
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
gerçekten çok doğru sözler.ama gençlikte bir özentilikmi var anlayamıyorum. Tarihlerini bilmiyor çoğu maalesef.
ne demiş büyük Osmanlı Sadrazamlarından biri

"Tarihini bilmeyenin coğrafyasını çizerler"
...
2008-05-05 (22:46)
segopeko
Bay
segopeko
Türkiye, İstanbul
sedef82 demiş ki:
segopeko demiş ki:
neleri dert ediyosunuz kendinize ya... içim sıkıldı okudukça valla.

sen bu ülkede yaşamıyorsun zaten konuşulan dilde senin değil sen dert etme kendine yaşamaya devam artık senin torunların aşağıdakine benzer şekilde konuşur

Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden. Off, ay dont nov âbi yaa. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita. 'Hay beybi..'"

DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM !!!!

nerden anladın? her gece yatmadan önce, yatağımın yanında oturur, ellerimi aya ve parmaklarımı birleştirmek suretiyle kutsal babamıza dua ederim, yatarken yıldız ve beyaz -lacivert şeritlerin bir gün istanbulda dalgalanmasını hayal ederim. şövalye ruhlu gülen'e yaptıklarından ötürü saygı beslerim, ırak'ta ölen vatansever için içli içli ağlarım. ama en büyük amacım da ts forumlarında adını ayşe yerine ayshe şeklinde yazanların çoğalmasıdır. beni motive eden budur. zira ayshe bizdendir, ayşe ise müselman çocuuğudur, bizden değildir, olsa olsa liechtenstein'ın adamıdır.
2008-05-05 (23:00)
venomscorpion
Bay
venomscorpion
Türkiye, Amasya
Amasya Üniversitesi
segopeko demiş ki:
nerden anladın? her gece yatmadan önce, yatağımın yanında oturur, ellerimi aya ve parmaklarımı birleştirmek suretiyle kutsal babamıza dua ederim, yatarken yıldız ve beyaz -lacivert şeritlerin bir gün istanbulda dalgalanmasını hayal ederim. şövalye ruhlu gülen'e yaptıklarından ötürü saygı beslerim, ırak'ta ölen vatansever için içli içli ağlarım. ama en büyük amacım da ts forumlarında adını ayşe yerine ayshe şeklinde yazanların çoğalmasıdır. beni motive eden budur. zira ayshe bizdendir, ayşe ise müselman çocuuğudur, bizden değildir, olsa olsa liechtenstein'ın adamıdır.
Alemsin sego Gülüyor
2008-05-05 (23:57)
tütiye
Bayan
tütiye
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
neden nicke bukadar takılmışsınız anlamadımevet türkcemizi koruyalım vs vs bu doğru buna tamam ama günlük yasamıda dikkate alın hersey ingilizce olmuş kaldır kafanı bak şöle tabelalara adam akıllı türkce kelime bulamazsın mesela cep shop,kitap house,copy...vs vs konusmalarımızda bile cok var tamam yerine okey bla bla..öncelik bunlar olsun yoksa ben tutmusum nickimi tütiye değilde yabancı kelime yapmış bu cok önem teşkil etmez...
2008-05-06 (07:43)
sureyya13
Bay
sureyya13
Türkiye, Kars
Kafkas Üniversitesi
tütiye demiş ki:
neden nicke bukadar takılmışsınız anlamadımevet türkcemizi koruyalım vs vs bu doğru buna tamam ama günlük yasamıda dikkate alın hersey ingilizce olmuş kaldır kafanı bak şöle tabelalara adam akıllı türkce kelime bulamazsın mesela cep shop,kitap house,copy...vs vs konusmalarımızda bile cok var tamam yerine okey bla bla..öncelik bunlar olsun yoksa ben tutmusum nickimi tütiye değilde yabancı kelime yapmış bu cok önem teşkil etmez...

Bence takma isimde Turkce mi, yoksa yabanci karakterlerin kullanilmasi mi kesinlikle cok buyuk onem teskil eden bir unsurdur. Bu kadar guzel ve zengin dilimiz varken, neden ben sureyya yerine syureyya yazayim? Ne yalan soyleyeyim, benim buradaki ilk takma adim the sixth sense idi. Sonra nedense altinci his olarak degistirdim. O iki hesabi silip, yeni bir Turkce isim ile hesab actim. Sonra onu da silerek, ingilizce apocalypse13 adini sectim. Ve en son olarakta Mr. Green Turkce sureyya13 diye yazdim. Neden Ingilizce kullandim bilmiyorum, ama simdi Ingilizce bir takma ad sec deseler asla secmem. Belkide ne alakasi var diyeceksiniz ama, baska millet ve ulkelerin bizlere karsi yaptigi haksizliklari gorunce dil gibi, bayrak gibi, Istiklal Marsi gibi degerlerimize olan saygim daha da fazla artti. Bir kac gun once, youtub de Istiklal Marsini aradim. Sonra ne olduysa **** kapatmak istedim, ama o kadar saygi duydugumu farkettim ki, odam da hic kimsenin bulunmamasina ragmen ayagi kalkip, marsimizi soyleyen diger insanlar ile birlikte soyledikten sonra kapattim ancak.Sizlere komik mi gelir bilmem ama, ben burada Turkce takma ad gorunce onlara daha bir yakinlik hissediyorum sanki.
Bu forumda bazen bazi insanlarin cevaplarini okurken, publikum gibi, internasionel gibi kelimelerle karsilastim? Peki bunlarin Turkce bir karsiligi yokmu? Tabiki VAR. Simdi kendi yazima baktim, en az 3 kez yabanci kelime kullanmisim. Sanirim duzeltmeye once kendimden baslamam gerekecek Çok mutlu En azindan, Turkce yeni bir ad secerek ilk adimimi attim.

Vatan gazetesinde, bir milletin oz dilinin onemine dair cok guzel bir yazi buldum, usenmezseniz okuyun derim.

http://209.85.173.104/search?q=cache:Bpt-GjW8geIJ:www.oncevatan.com.tr/Detay.asp%3Fyazar%3D41%26yz%3D9907+dilini+kaybeden&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=us
taha 2008-05-06 (11:34)
ahmettaha
Bay
ahmettaha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Yakın Doğu Üniversitesi
süreyya hocam takdir ettim seni sağolasın.
şimdi hocam bazıları bu sorunları küçük görüyorlar.aslında sorun küçük ama beyinde küçük olunca sorun büyüyor istemeden.
hocam beyinler o kadar küçüldüki şimdi olumsuz eleştirenler bu bize beyinsizmi diyor diyecek belkide. asla va kata haddime bile değildir.kimsenin şahsına sözümüz yok herkese saygımız sonsuz.
biz dünyanın en zengin hazinesine sahibiz ama farkında değiliz sitem onadır.
bilirsiniz elmanın başına s koyarız selma sonuda koyarız elmas olur.ne güzel anlamlar çıkıyor değilmi.bazı vatandaşlar rumuz anlamsız olsada olur olmasada olur diyorlar bende katılıyorum buna.ama anlamsız bir şeye anlam katarsan anlamlı olanda anlamını yitirir.bizim eleştirdiğimiz bunlar zaten.
ben bişeyide merak ediyorum ayrıca beni bu konuda olumsuz eleştiren saygı duyduğum insanlara şunu sormak isterim.
acaba hiç düşündünüzmü elmaya neden elma demişler.elmada o meyvenin rumuzu veya nickimi yani.bana sorarsanız rumuzu değil ismidir.
şahsen ben elma kelimesini duyunca anlam vermek istemesem dahi e,l,m,a harflerinin yanyana gelmesinden bir meyve olduğunu anlıyorum sizde anlarsınız.
ama shok shekersin diye bir kelimeden anlamak istemesemde çok şekersini anlıyorum.
bu kelimeyi özendiğin millette kullansan üstüne gülerler adamın anlamsızda olsa.
belkide hala diyecekler neden bişeyler anlamaya çalışıyorsunuz ama unutmasınlarki biz anlamaya değil biraz daha düşünceli olmaya çağırıyoruz milletimizi.hoş öyle olmasaydı zaten insana özgür diyemezdik.
2008-05-06 (23:28)
hEatHer
Bayan
hEatHer
Türkiye, İstanbul
Silivri Lisesi
ahmettaha demiş ki:
EVET ARKADAŞLAR SİTENİN İSMİNE BAKIYORUZ TÜRK STUDENT ASLINDA BUDA YANLIŞ AMA BİRŞEY ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ.
TAMAMEN SAÇMA GELİYOR GÜLÜYORUM RESMEN.BAZI ŞAHISLAR TÜRKÇE OLAN İSİMLERİNİ İNGİLİZCEYE BENZETMEYE ÇALIŞARAK KENDİLERİNE NİCK YAPMIŞLAR.
MESELA AYŞE OLMUŞ AYSHE ÖZGE OLMUŞ OSHGE ŞEKER OLMUŞ SHEKER VE DAHA NELER NELER.
BEN İNGİLİZCEYİ VE ARAPÇAYI İYİ BİLEN BİR İNSANIM AMA NE HİKMETSE NE İNGİLİZCEDE NEDE ARAPÇADA BÖYLE İSİMLERLE HATTA BU KADAR ANLAMSIZ KELİMELERLE KARŞILAŞMADIM.
SORARSAK BUNLARA TÜRKÜZ DERLER.KUSURA BAKMASINLARDA TÜRKLÜK BÖYLE OLMAZ ARKADAŞLAR.
UTANMAZSALAR BELKİDE 'BİZ THÜRKÜZ' DİYECEKLER.
BURADAN HERKESİ BİRAZ DAHA HEM TÜRKÇE HEMDE ÖZÜMÜZ KURALLARINA SAYGISIZLIK YAPILMAMASI KONUSUNDA BİRAZ DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.
TŞK EDERİM

ben nikimden memnunum ustelik bu nick takma olan biad yani gercek ismin olcak die bisi yok bence Gülümsüyor nese enasından anlamsıs bikelime deil nikim Gülümsüyor)
2008-05-07 (06:08)
toxictipsy
Bay
toxictipsy
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
AHMETTAHA ve TUTİYE madem birşeyleri savunuyosunuz madem türkçe bu kadar kıymetli sizin için önce NICK değil RUMUZ demeyi öğrenin...

kendi yorumum ise;

Türkçe yi korumak için EXTRA bir çaba sarf etmiyorum,dilmize yerleşmiş kelimeleri bende kullanıyorum...hatta ingilizce NICK almaya bayılıyorum türkçeye çevirince acayip bişey oluyor...kısaca dil dildir en nihayetinde anlaşma aracıdır...benim dediğimi karşı taraf anlıyorsa sorun yoktur...
taha 2008-05-07 (08:50)
ahmettaha
Bay
ahmettaha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Yakın Doğu Üniversitesi
birader sen bu yazıları boşuna okudun galiba hiç bişe anlamamışsın bakıyorumda.
ben kimseye ingilizce nick yazma veya senin tabirinle türkçesi rumuz yazma demiyorumki.kullan kullanma benim umrumda değilsin anlatamadım hala.
ne kullanıyorsan kullan ama benim türkçeme kalkıpta ordan burdan harf sokup kelimeyi bozma.buna kızıyorum ben.bunu yapana kızıyorum.gel gör ki rumuzu ingilizce olan kalkıp bana benimki türkçe değil olmasıda şart değil niye anlam arıyorsun diye sitem ediyor.banane kardeşim senin rumuzundan.
ben tutupta aynı zamanda kimsye başka dil üğrenmede demedim.benim 3 dilim var ama biri ana dilim oda Türkçe.Vatanı milleti seviyormusun diye sorsam herkes vatana cen feda der aslan kesilir.ama gelir buraya vatanına has olan birşeye hakaret eder.oda yetmezmiş gibi anlam arama der.anlam veremediğimde bu zaten benim.sen anlamlı birşeyi mahvederken ben bişe demiyorumda sen kalkıyosun bana anlamsız bir şeyde anlam arama diyorsun.
kalkmış birisi komik duruma düşmüşsun diyor,birisi ne ki bu kadar abartmışsınız diyor birisi bilmem ne.
arkadaşlar madem bu kadar anlamsız işlerle uğraşıyordukta bundan 80 yıl kadar öncesinde yapılan harf inkılabını neden yapmışlar.onlardamı boşa uğraşmış.boşunamı türkçe denmiş bu dile.
bakıyorumda yorumlara istisna haricine üzülüyorum ya o insanların emeklerine.herkes dilimizden kelime almaya çalışırken biz o güzelim kelimeleride mahvediyoruz.
örnek ingilizcede go karşılığı dilimizde gitmek.şimdi ben lets go yerine hadi go desem ingiliz bana what are you say? der.işte bende türk olarak lets gidelim diyenlere ne diyosun kardeşim hadi gidelim derim.
e artık bu mesajı anlamayanada güle güle kardeşim kendine iyi bak derim.ki anlamayan çıkarsada o zaman onlarada brother's or sister's take care of yourself bye derim.
2008-05-07 (12:52)
tütiye
Bayan
tütiye
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
TOXİ önce yazılanları oku !

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol