tütiye demiş ki:
neden nicke bukadar takılmışsınız anlamadımevet türkcemizi koruyalım vs vs bu doğru buna tamam ama günlük yasamıda dikkate alın hersey ingilizce olmuş kaldır kafanı bak şöle tabelalara adam akıllı türkce kelime bulamazsın mesela cep shop,kitap house,copy...vs vs konusmalarımızda bile cok var tamam yerine okey bla bla..öncelik bunlar olsun yoksa ben tutmusum nickimi tütiye değilde yabancı kelime yapmış bu cok önem teşkil etmez...
Bence takma isimde Turkce mi, yoksa yabanci karakterlerin kullanilmasi mi kesinlikle cok buyuk onem teskil eden bir unsurdur. Bu kadar guzel ve zengin dilimiz varken, neden ben sureyya yerine syureyya yazayim? Ne yalan soyleyeyim, benim buradaki ilk takma adim the sixth sense idi. Sonra nedense altinci his olarak degistirdim. O iki hesabi silip, yeni bir Turkce isim ile hesab actim. Sonra onu da silerek, ingilizce apocalypse13 adini sectim. Ve en son olarakta

Turkce sureyya13 diye yazdim. Neden Ingilizce kullandim bilmiyorum, ama simdi Ingilizce bir takma ad sec deseler asla secmem. Belkide ne alakasi var diyeceksiniz ama, baska millet ve ulkelerin bizlere karsi yaptigi haksizliklari gorunce dil gibi, bayrak gibi, Istiklal Marsi gibi degerlerimize olan saygim daha da fazla artti. Bir kac gun once, youtub de Istiklal Marsini aradim. Sonra ne olduysa **** kapatmak istedim, ama o kadar saygi duydugumu farkettim ki, odam da hic kimsenin bulunmamasina ragmen ayagi kalkip, marsimizi soyleyen diger insanlar ile birlikte soyledikten sonra kapattim ancak.Sizlere komik mi gelir bilmem ama, ben burada Turkce takma ad gorunce onlara daha bir yakinlik hissediyorum sanki.
Bu forumda bazen bazi insanlarin cevaplarini okurken, publikum gibi, internasionel gibi kelimelerle karsilastim? Peki bunlarin Turkce bir karsiligi yokmu? Tabiki VAR. Simdi kendi yazima baktim, en az 3 kez yabanci kelime kullanmisim. Sanirim duzeltmeye once kendimden baslamam gerekecek

En azindan, Turkce yeni bir ad secerek ilk adimimi attim.
Vatan gazetesinde, bir milletin oz dilinin onemine dair cok guzel bir yazi buldum, usenmezseniz okuyun derim.
http://209.85.173.104/search?q=cache:Bpt-GjW8geIJ:www.oncevatan.com.tr/Detay.asp%3Fyazar%3D41%26yz%3D9907+dilini+kaybeden&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=us