Mesaj Panosu

ARKADAŞLAR LÜTFEN YAPMAYALIM YAKIŞMIYOR BİZE
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-07 (19:51)
toxictipsy
Bay
toxictipsy
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
i read your paragraphs and i decide you r very enormous person...bi de tu ti tu tri tu
2008-05-07 (23:03)
costa nostra
Bay
costa nostra
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
Çok mutlu Çok mutlu Çok mutlu

bu toplum internet sitelerinde olduğunun milyonda hatta milyarda biri kadar
gerçek hayatta duyarlı olsaydı
kişi başına milli gelir en az 30-40 bin dolar,
asgari ucret bikaç milyar emekli maaşı 4 milyar falan olurdu
hatta kamil koç turizm aya turist taşımaya bile başlardı...

yıl oldu bu siteye yazmayalı konular hala değişmemiş
isimler değişmiş ama konular hep aynı
serzenişler aynı,
değişense: Nothing.... Soğukkanlı
2008-05-07 (23:37)
asena1907
Bayan
asena1907
Türkiye, Konya
Selçuk Üniversitesi
Ahmettaha arkadaşım fikirlerin çok güzel ama toplu bir birleşim olmazsa daha çok türeyecek bunlar. maalesef duyarsız arkadaşlar o kadar çokki . yukardaki vatandaşımız bile bir yorum yaptığını zannediyor kendi çapında.
taha 2008-05-08 (03:26)
ahmettaha
Bay
ahmettaha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Yakın Doğu Üniversitesi
asena1907.hocam sağolun sizde haklısınız görüşünüzde.
şöyle bir geçmişe doğru gidersek bu duyarsız vatandaşların asla duyarlı olamayacağı bir durumla karşılaşıyoruz.
herkesin bildiği üzere türklük kavramı taki milattan önceye dayanır ki sonrasında da bazı kurduğumuz devletlerin ardından en uzun süreyle şanımızı Yüce Osmanlı sürdürmüştür şimdi son kalemizde devam ediyoruz.Allah başımızdan eksik etmesin.
Acaba biliyormuyuz Osmanlı 623 yıllık hayatına sadece ama sadece 49 çadırlık bir beylik olarak girmiştir.geçen bu süre içerisinde zamanla 3 kıtaya hakim olmuştur.bu ne yüce bir istikrardır ki ve aynı zamanda güçtür ki kazandığımız savaşların bir kısmını sadece ve sadece kılıç sallamaksızın mehter marşlarıyla ele geçirmişizdir.anlataılacak o kadar çok şey varki dünyalara sığmaz.burdan hareketle şunu söylemek isterim.
özünü bilmeyen sözünü bilmeyendir.özüne özenti katan sözüne küfür katandır.benim özüme küfür söyleyende tarihte olduğu gibi çarmıha çiviyle çakılandır.
üç kıtamız olmasada bugun biz biliyoruz ki 49 çadır kalsakta, türke ve özüne söz söyleyenlere çakacak çivimiz vardır her zaman.
bir olalım demişsin sayın hocam sağolasın bizim birimizde aynı binimizde biliyorsun.yeterki bu uğurda seçeceğimiz yola patikadan değil yolundan devam edelim.
bizi sevmeyenler zamanında her patikanın sonuna çermıh dikerlerdi medet ummak için.çiviside hep bizden olurdu hocam.görüyoruz ne kadar öz bir öz olduğumuzu.
2008-05-08 (04:56)
ManGa'Fa
Bay
ManGa'Fa
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
Ahmet Taha hocam sen biraz sert bi üslupla belirtince millet de içgüdüsel olarak bi savunma mekanizması oluştu ama boşver sen onları. Hani derler ya çok dinleyip az konuşalım diye 2 kulağımız 1 dilimiz var diye. Burası da sanal ortam olunca 2 kulağı olanın 10 parmağı var. ne kadar çok dinlesek de dinlediğimizden daha çok yazabiliyoruz. Yanlış anlayabiliyoruz. Neyse, konuya döneyim ben. Dilimizi korumak, yozlaşmasını önlemek için toplumda bilinç oluşturmak gerekiyor ama bu da hadi bi bilinç oluşturalom deyince oluşmuyor. Çaba sarfetmek gerekiyor. Bu batıya yönelme olayını tam anlayamıyoruz ya, bigün ayağımız kayacak batının kucağına oturacağız.
2008-05-08 (12:56)
yeliznaz
Bayan
yeliznaz
Türkiye, İstanbul
Marmara Üniversitesi
kesinlikle çok haklısın
taha 2008-05-08 (14:53)
ahmettaha
Bay
ahmettaha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa
Yakın Doğu Üniversitesi
Üstadım batıyı ben çok iyi biliyorum çokda iyi anlıyorum.hatta diyorumki batıyı batı yapan yine biz türkleriz.bu osmanlı dönemine ait bir husustur.şu an gelişmiş olan veya olmakta olan teknolojilerinin kökenine indiğimizde her her köşede bir osmanlı dehasıyla karşılaşırız.kısacası bizim eserlerimizle adam oldular devlet oldular.bir şeyide çok iyi yaptılarki oda şudur yani bizim yapamayıp şimdi özendiğimiz şey.bunlar bizden öğrendiklerini kendi benliklerinde araştırdılar geliştirdiler ve büyüdüler.şimdide bize satıyorlar.
yıllar önce 'leş' millettiler şimdi bir'leş'miş milletler.en basitinden örnekle anayasalarına bakalım.sorun bakalım nerden almışlar.ben söyleyim yasalarının birçok hükmünü 'kanun-i esasi' den almışlardır.kanun-i esasi bu hükümleri nerden almıştır.çok açıktır bu.kuran-ı kerimden almıştır.bu sayede benimde ne olduğumu çok iyi anlayıp benim silahımı bana doğrultmuştur kendi fikrince.
tarihe bile yalan söyletir oldular.biliyormuydunuz ingiltere-ispanya deniz savaşında ingiltere kraliyetinin Kanuni den bize yardım et bizi kurtar diye yalvardığını.ve o yardımla şu an ingiltere ispanya olmaktan kurtulmuştur.nihayet açıklandı bu ve ingiltere ayağa kalktı.ne diye, yalan söylüyorlar diye.alıştık bir yalan daha duyarız.
üstadım ben sert konuşmuyorum herkese saygım sonsuzdur.sadece arkadaşları düşünceli olma konusunda uyarıyorum.yukarda yazdıklarımı düşünen birisi en azından şunu diyebilmeli.düşünenler hariç tabi bu arada
ben neydim ne olmuşum onlar neydi ne olmuş.ben hala eskisi benim onlarda hala benim.ama tek sorun demek ki ben hala ne olduğumu daha çözümleyebilmiş değilim.
kucağımda büyüyen birinin kucağınada beni kimse oturtamayacaktır.bizler ve sizler gibi duyarlı insanlar oldukça.
2008-05-08 (16:50)
pentagraman
Bay
pentagraman
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
2008-05-08 (17:26)
cnkzm
Bay
cnkzm
Türkiye, Kastamonu
Kastamonu Üniversitesi