Yasaya göre 19 Mayısta Kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.Yasaya göre, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, kara, demir, deniz ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı uygulanacak. Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek. Ancak, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirler arası ve uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek. Otelcilik hizmeti veren işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına uygun odalar tahsis edilecek. Statlarda sigara içilmesine de sınırlama getirilecek. Buna göre, sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanlarında olacak. Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak. Tütün ürünleri tüketilmesine tahsis edilen kapalı alanların koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmesi ve havalandırma tertibatı yapılması sağlanacak.
--Alıntıdır--
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-20 00:13:13
bencede yasaklanmalı ingiltere örneği gibi... yalnız ingilterede statlarda içki servisi var içki serbest...
kötü olmuş tr deki arkadaşlara sabırlar dilerim

bakıcaz artık 15 gün sonra ellerde var mı sigara...ne kadar uyar bizim milletimiz bilemem ama olsun iyi olmuş biraz ciğerleri bayram etsin kısa süreliğine...=)
bence de iyi olmuş,yalnız birşey dikkatimi çekti neden cezaevlerinde,ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde ve huzurevlerinde yasak değil,bence asıl oralarda yasak olmalıydı

keşke tutsa çok iyi olur.
ama ben sanmıyorum kimsenin uyacağını.
düşünsenize, adam kahvehaneye gidiyor, okey masasına oturuyor, daha ilk elde sigara yakmaya teşebbüs ediyor fakat elinden alıyorlar sigarasını yada hareket şu
hımmmm

koy onu cebine bakıyim, yasaq gardaşım yasaq
hangi kahve para kazanabilirki, sigara içilmeyen bir kahveye kim gider
Yasaklar çiğnenmek içindir

vesselam
MB69 demiş ki:
bence de iyi olmuş,yalnız birşey dikkatimi çekti neden cezaevlerinde,ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde ve huzurevlerinde yasak değil,bence asıl oralarda yasak olmalıydı

=))...insanların zaten sinirleri bozuk, efkarlılar birde tek yoldaşları sigarayı ellerinden almak istemediler herhalde ....bilmem

nişaburekyeniden demiş ki:
düşünsenize, adam kahvehaneye gidiyor, okey masasına oturuyor, daha ilk elde sigara yakmaya teşebbüs ediyor fakat elinden alıyorlar sigarasını yada hareket şu
hımmmm

vesselam
la kahve sahibini öldürürler

kibrisli23 demiş ki:
nişaburekyeniden demiş ki:
hımmmm

vesselam
la kahve sahibini öldürürler

cidden bunu yapabilecek insanlar olacağına inanıyorum...

...
sigaraya uzanan eller kırılsın..