bir insana sen nesin dedigimizde verilen;
----"Önce Müslümanım" ya da "Önce Yahudiyim" yanıtı, dinler arası çatışmanın başlama narasıdır.
----"Önce Türküm, önce Kürtüm, önce Yunanlıyım" denildiğinde, bu ırk çatışmasının başladığı yerdir.
----"Önce Fenerbahçeliyim, önce Galatasaraylıyım" denildiği an, tribünlerde kavga çıkar.
----OYSA HEPIMIZIN ORTAK PAYDASI INSAN OLMAMIZDIR...Önce insan...
her ne kadar icimizdeki ümmetciler(sözde müslüman ama insanlari dinine göre ayirir..),icimizdeki sözde milliyetciler(Kürtü Türkten ayirir,irkcilik yapar aslinda bölücüdür farkinda degil)....anlamasalarda belirtme ihtiyaci hissettim...
Emissary
İngiltere, Manchester
University of Manchester
benim yazdıklarımla yapılan yorumlar siyah-beyaz gibi

ben dinciyim dedim mi ya da 72 millet sözünden tr deki 26 farklı etnik milleti anlayamıyosan ben ne yapabilirim
benim söylemek istedigim kişisel bi tezdir bu tezi zamanla görecegiz...

bakalım tr deki 72 buçuk milleti birarada tutan türklük mü yoksa İSLAM inancı mı

lonelyboy06 demiş ki:
aslında çoğu kişi 72buçuk der ona

bunlar tatrıiazerıyı,kırgızı, falanda mılletten sayıyolar. topu yuku 10 tane farklı mıllet vardır turkıyede
kürtler araplar ve cerkezler önemli sayıyı olusturuyor dıgerlrı 50 bın falan ortalama..
mjdt
Türkiye, Manisa
Celal Bayar Üniversitesi
Ya bu ülkede bi türk vardır bide kürt
lazı çerkezini ne katıyonuz işin içine lazlar uzaydan mı geldi.
bide sayarken alevi mezhepini de sanki farklı bi ırk gibi araya sıkıştırmaları yok mu

Emissary
İngiltere, Manchester
University of Manchester
mjdt demiş ki:
bide sayarken alevi mezhepini de sanki farklı bi ırk gibi araya sıkıştırmaları yok mu

Alla alla Çerkesler ne oluyo lazları bilmem ama Çerkesler farklı bi ırk :!:Hem de acayip asıl bi ırk

İngilizlerde öle dio yunanlılarda

1 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-22 03:09:26
mjdt
Türkiye, Manisa
Celal Bayar Üniversitesi
Emissary demiş ki:
mjdt demiş ki:

Alla alla Çerkesler ne oluyo lazları bilmem ama Çerkesler farklı bi ırk

yapma arkadaşım ya yıllardan beri çerkezlerle birbirimize kız alıp vermişiz artık asimile olduğuna inanıyorum
tıpkı moğolların türk olduğu ama günümüz tarihinde türklüğü kabul etmedikleri gibi ve doğrudur da
belkide kırgız türkleride 20 yıl biz türk değiliz der çünkü ülke nüfusun %70 ukranyalı yada rus
oluşturuyor ve gitgide safkan kırgız tükeniyor
mjdt
Türkiye, Manisa
Celal Bayar Üniversitesi
İngilizlerle fransızların atası aynıdır fransızları bilmem ama ingilizlerin işgal ettiği ülkelerden iş gücünü sağlamak için çok insan getirdiği açık(anlıyacan gibi onlarda fıssssssss)
mjdt demiş ki:

Ben aleviyim bi kere bu forumda konuşurken hiç bi zaman kimseye ırka dine bayrağa millete laf atamazsın atarsan cevabını da alırsın!!
Milliyetçilik demi biz milliyetçiliğin kralıyız Atatürke ölene dek saygımız var Bayrağımıza düşkünüz soyumuzu asla inkar etmeyiz Elhamdülilah Müslümanız Ülkemize göz dikenin gözünü çıkarırız Eğer bu anlattıklarım milletçilikse milliyetçiyim ..
Heee sen dersenki bunlar değil o zaman daha başka şeyler çıkar ortaya..
Milliyetçi bi çok arkadaşım var ve hepside bilir alevi olduğumu.son olarak Milliyetçileri seviyorum ama Faşistlere tahmül edemiyorum

vatan sevgisi ona verilen hizmetle ölcülür...
ALEVİLER; 25 milyondur...
Aleviler; bu ülkenin yüz akıdır...
Aleviler; aydındır...
Aleviler; iyi vatandaştır.
Aleviler; okuyan, bakan, gören, dinleyen, bilen, anlayan, düşünen insanlardır.
Aleviler; her zaman uygarlıktan yanadır.
Aleviler; inançlarında samimi oldukları için kimliklerini asırlardır acı çeke çeke koruyabildiler.
Aleviler; tarihin bir kanlı hesabını sorarken, sadece kendi dizlerine vurdular.
Aleviler; "incinsen de incitme" derler.
Aleviler; yiğit insanlardır.
Aleviler; çalışkandır.
Aleviler; doğaya saygılıdır.
Aleviler; Allah'ın yarattığı tüm canlıları sevdiler.
Aleviler; kadını ikinci sınıf vatandaş sayarak, bir mal gibi görerek, ona şüpheyle bakarak, insan yerine koymayarak, kapalı kapıların arkasına hapsetmezler.
Aleviler; kadına güvenirler.
Aleviler; yobaz değildir.
Aleviler; saz çalarlar.
Aleviler; dans ederler.
Aleviler; ozanları-şairleri yakmazlar, edebiyatçıları kovmazlar, aydınları vurmazlar.
Aleviler; "el, dil, bel sağlamlığı" isterler.
Aleviler; çağdaş dünyanın reddettiği, akıl dışı hurafelere, batıl inançlara kanmazlar.
Aleviler; Mustafa Kemal Atatürk'ü severler.
Aleviler; ulusumuza çağdaşlık kapılarını aralayan devrim yasalarına yürekten bağlıdırlar.
Aleviler; laik cumhuriyete sahip çıkarlar.
Aleviler; dönek değildir.
Aleviler; kendi çıkarları için, hangi iktidar gelse ona yanaşıp yalakalık yapmazlar.
Aleviler; hiçbir zaman küçük hesaplar yüzünden Türkiye'nin aydınlık yoluna ihanet etmediler, etmezler.
Aleviler; vefalıdır.
Aleviler; dürüsttür.
Aleviler; yiğittir...
Bekir Coskun
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-05-22 13:44:50
Emissary
İngiltere, Manchester
University of Manchester
mjdt demiş ki:
Emissary demiş ki:
mjdt demiş ki:

Alla alla Çerkesler ne oluyo lazları bilmem ama Çerkesler farklı bi ırk

yapma arkadaşım ya yıllardan beri çerkezlerle birbirimize kız alıp vermişiz artık asimile olduğuna inanıyorum
tıpkı moğolların türk olduğu ama günümüz tarihinde türklüğü kabul etmedikleri gibi ve doğrudur da
belkide kırgız türkleride 20 yıl biz türk değiliz der çünkü ülke nüfusun %70 ukranyalı yada rus
oluşturuyor ve gitgide safkan kırgız tükeniyor
arkadaşım anladım ama sen de anla üç-beş çerkes asimile oldu die tr deki bütün çerkeslere asimile olmuş gözüyle bakma ayrıca çerkesler dünyanın kaç çeşit ülkesinde yaşamakta ve dünyadaki çerkes nüfusu 18 milyon olarak tahmin edilmekte