Mesaj Panosu

dostlar Informatikci ve Makinacilar buraya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-05-12 (13:21)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
Technische Universität München
La-Turco demiş ki:
ayrica makine müh. komple bi mühendisliktir zaten.ne elektrotechnik nede informatik nede baskasina benzer...komplett mühendistir yani...ve informatik mezununun is buldugu heryerde is bulur,hemde daha cok sayida ihtiyac görür...

Halla halla burada anlasamiyacagiz hehalde elektroteknik okuyaN EN AZ 10 tane arkadasim var. Elektroteknikte de deribnlesiyorsun bölümeciyorsun mesela automatisierung veya elektrik , mekatronik vs. yani eger tamaminda uzmanlasma imkanin olsa tamam is alanin daha genis ama bunlar rüyalarda olur. Sadece MS Access bilmedigi icin ise alinmayan elektronikci taniyorum. Makina nin informatik ten daha yaygin oldugunu söylemek hata olur. Makina da informatik vardir fakat informatik de makina yoktur. Yani informatik bütün bölümlere belli bir miktarda dagilmistir. Informatik'in olmadigi alan bulman zor ama makina ve elektronikin olmadigi cokca alan bulabilirsin...
2008-05-12 (13:41)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
pekala mezun olunca anlarsin...hangisinin daha genis yelpazede oldugunu...kac informatikciye ihtiyac varken kac makine müh. ihtiyac duyuluyor falan...sana tavsiyem istedigin fabrikaya gidebilirsin...kac informatikciye ihtiyac var,kac maschinenbau kac elektrotechnik ihtiyaci var...kac kisi calisiyor bunlardan...neyse..kolay gelsin
2008-05-12 (20:18)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
La-Turco demiş ki:
pekala mezun olunca anlarsin...hangisinin daha genis yelpazede oldugunu...kac informatikciye ihtiyac varken kac makine müh. ihtiyac duyuluyor falan...sana tavsiyem istedigin fabrikaya gidebilirsin...kac informatikciye ihtiyac var,kac maschinenbau kac elektrotechnik ihtiyaci var...kac kisi calisiyor bunlardan...neyse..kolay gelsin

hocam kafama göre sallamiyorum istersen ac is bulma sitelerini ve maschinenbaú ile informatik sonuclarini karsilastir. Olmadi bitkom.de i incele derim. Makina da tabiki az degil ama informatik acik ara fark atar hayatin her noktasindayiz biz Çok mutlu
2008-05-12 (20:39)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
bunu söylemek istemezdim ama Çok mutlu java,c++ ve bunun gibi programlari hobi olarak ögrenen dünya dolusu insan var Çok mutlu yani informatik okumaya dahi gerek yok bunun icin Çok mutlu yani benim bildigim kadariyla informatik bilgisayar müh. demek degil...esasen mühendislik olarakta kabul etmek zor...daha cok soyut kavramlarla ilgileniyor?yani bilgisayar programciligi gibi birsey yanlismiyim?yanlissam düzelt tam bilemiyor olabilirim ögrendigim bu benim...
2008-05-12 (21:56)
DeRZuLyA
Bay
DeRZuLyA
Almanya, Aachen
Sadece uğraşı olarak değil zorla öğretilen makinacılar var Gülümsüyor Şu anda !zorla! C++ öğrenmekteyim.Umschlagbahnhof denilen kargo yükleme aletlerinin yazılımını yazmaya çalışıyoruz....Yani arkadaşların dediği doğru.Informatik dağınık bir alan Gülümsüyor) Diğer husus ise Informatik Almanya'da mühendislik bilimi değil,fen bilimi sayılıyor.Bitirince ise ''Informatiker'' ünvanı alıyorsun.

Dersleri çok kolay olmasa da Mak.Müh.'den kolay olduğunua(en azından bizim okulda) eminim.
2008-05-13 (15:01)
plotonique
Bay
plotonique
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
Simdi benim anladigim su oldu. Aachen da makina mühendisliginde bile informatikten ders varsa c++ , informatikci ne ise yariyor o zaman?

Makinaci kendi alaninda programlama yapiyor, yani gelipte informatikci bir makineyi programlamiyor, elektronikci kendi cipine program yaziyor, bir infomatikci gelip programlamiyor. Yani her mühendislik kendi alaninda gerekli olcak kadar informatikte biliyor, fazlasini hobi olarak ugrassa yada nebenfach olarak secip tamamlayabilir...

Yani bence gercekten almanyaya gelmek icin o kadar emegin karsiligi program yazma becerisi kazanmak olmamali mühendislik alanlari icin diyorum. Bunu istedikten sonra ne bilim bi microsoft sertifikasi alarak 2 yilda yapabilir gibime geliyor... Cünkü mühendislik alani degil, spesifik bisey olmuyor elektrik ögrenmiyorsun makine görmüyosun tabi nebenfach olarak secmezsen...

Ben de cok derin bilgim yok herkesten duyduklarimi yaziyorum ama bu sekilde görünüyor olay, ve kesinlikle okumak istemiyorum bu bölümü kabülde ordan var bakalim napicaz, simdi aaa ya gidicem konusucam.. offffff of.
2008-05-13 (15:36)
plotonique
Bay
plotonique
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
Evet simdi döndüm arkadaslar karsiniza o öyle düz mantik cikabilir ki inanin insanliginizdan cikmamak icin napicanizi sasirirsiniz, delirmek üzereyim su almanya da siz siz olun sakin ama sakin bir isi sansa böyle hatra gönüle birakmayin hersey mühürlü imzali damgali olmak zorunda!

Gecenlerde Düsseldorfta moruk 2 yillik ausbildung yapmis bir kariyi bogmak üzereydim memur olarak calisiyor iki tane orjinal belge onayi yüzünden... of

Simdi de uninin yabancilar subesine gittim tabi bende sans ne arar en gicik yabancilara uyuz olan memuru dikmisler bana da o denk geldi, olaya girdim kari direk kesti sözümü ösym belgemde informatik yaziyormus ondan baska biseyi kesinlikle katiyetle okuyamaz misim, sinirden cildiricam anlatamiyorum laf diyorum onu kazanicak sevideydi zaten puan yani ben egitimime baslamadim bile sadece informatik sectim ama burdaki informatikle trdeki farkli hayir dümdüz mantik bitti olay bitmistir baskabirsey okuyamazsiniz dortmund da dedi, yemin ederim sinirimden aglicam su anda zor aglarim ama icimi dökücem baska biseyde bulamadim. lanet olsun almanyasina o kadar diyorum. sakin salaklik yapipta istemediginiz seyi secmeyin böyle öküz tipler karsiniza cikar ve belanizi bulursunuz..

ayrica sunu belirteyim tr de bilgisayar mühendisligiyle burdaki informatigin alakasi yok!!!! Bilgisayar mühendisligi diye bisey okuyacak olanlar elektrik elektronik kazansin tr de burda onu okusun, yazilim yapmak isteyenler informatik secsin. hay allah belasini versin bunlarin ben böyle bisey oldugunu bilsem yazmazdim o bilgisayar mühendisligini lanet olsun ya lanet olsun ya lanet olsun!
2008-05-14 (15:51)
mecmecanik
Bay
mecmecanik
Almanya, Bochum
Technische Fachhochschule Georg Agricola
maniaturk demiş ki:
La-Turco demiş ki:
ikisi arasinda cok fark var bi kere Çok mutlu yani neden makine yada neden informatik...önce kendine bunun sorusunu sorman gerekiyor ancak genede bildigim kadarini söyleyim...

Makine müh.,elektrik-elektronik müh. sürekli ihtiyac duyulan bölümler.Informatik gelip gecici bir heves gibi birsey Çok mutlu bilgin varmi bilmiyorum ancak 98 lerde tekstil müh acayip yogun istek aliyordu.su anda ölü...informatik cok ihtiyac duyulan bir bölüm asla degil makineyle kiyaslarsak...ancak tabiki senin ilgi alanlarina bagli birsey.Cok iyi bi sekilde informatikten mezun olursan neden olmasin?
en iyi bilgiyi universitelerde informatik bölümüne gidip edinebilirsin...proflarla dahi konusma olanagin olabilir Çok mutlu sansliysan tabi Çok mutlu

arkadasim bence otur iyi bir düsün elektroteknik ve makina belli yerlerde ihtiyac duyulan bölümler informatik ile hayatin her yerinde tekstil ile karsilastirman dünyanin en sacma seylerinden biri olur. Informatikcilerin hem Türkiye'de hem Avrupa'de makina ve elektronikcilerden daha cok kazandigi bir gercek. Bu alandaki isci acigi da bir gercek. Ve informatik bölümünün elektroteknik ve makina dan daha kolay oldugu da bir gercek. Oturup bir daha düsünelim. Makinalari bile programlayan informatiklerdir. Makina da ve elektroteknikte de programlama dersleri olur c++ ögretirler. Informatikde buna ek java ve vb ögrenirsin. Dünyanin en hizli gelisen sektörüdür.

Ha sahsen diyebilirsin senin bölümün diye övüyorsun ama benim elektroteknik okuma hakkim da var ve yukari da yazdiklarimi kimse inkar edemez. Informatik acik ara önde.

Ama ömer hocam sana tavsiyem sevdigin isi yap derim...

bende makinaciya daha ihtiyac duyuldugunu düsünenlerdenim arkadasim...dediklerine pek katilmiyorum
2008-05-15 (20:10)
maniaturk
Bay
maniaturk
Almanya, München
Alıntı:
bunu söylemek istemezdim ama java,c++ ve bunun gibi programlari hobi olarak ögrenen dünya dolusu insan var yani benim bildigim kadariyla informatik bilgisayar müh. demek degil...esasen mühendislik olarakta kabul etmek zor...daha cok soyut kavramlarla ilgileniyor?yani bilgisayar programciligi gibi birsey yanlismiyim?yanlissam düzelt tam bilemiyor olabilirim ögrendigim bu benim...

böyle sacma sapan yazilara cevap yazmayacaktik aslinda ama daha cok arkadas informatik'in ne oldugunu bilmedikleri icin problem yasamasinlar diye bir seyler yazacagim.

Informatik = Computer Science = Bilgisayar Bilimleri

Türkiye'de bir yer haric (KTÜ) her yerde bilisimin mühendislik olarak verilmesi yani Türkiye'de favorinin Mühendislik olmasi Dünya'da da böyle olmasini gerektirmiyor.

Eger Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge, ETH Zürich, TU München gibi üniversitelere baksaniz göreceksinizki hepsi Computer Science sunuyorlar. Bu yüzden Mühendislik bile degil deki "BILE" yi hayatta kabul etmiyorum. Mühendislik degil ama kesinlikle asagi oldugunu söyleyemezsin hatta ben sana tersini söylerim ve ispatini da lütfen dünyadaki derece üniversitelerin bu bölümü nasil sunduklarina bakmani söyleyerek gösteririm. Göz kırpıyor

Alıntı:
bunu söylemek istemezdim ama java,c++ ve bunun gibi programlari hobi olarak ögrenen dünya dolusu insan var yani informatik okumaya dahi gerek yok bunun icin

Bilimsel düsünmenin ve arastirmanin eksik oldugunu belirten bi cümle. Informatik egitimi sirasinda programlama zaten yoktur (FH lelerden bahsetmiyorum). Senin zaten programlama bildigini kabul ederek derslere baslarlar.

Peki ne ögretiyorlar diyebilirsin. Üniversite de teori vardir. Hala ögrenemedi iseniz veya unuttu iseniz hatirlatayim dedim. Programlama yi degil programlama dili olusturmayi ögretirler. Yani makina ve elektroteknikte arkadaslar sadece dili ögrenir ama onlarin ögrendikleri dili biz yapar gelistiririz. Onlar sadece ögrenir.

Ayrica bu kendini gelistirme olayini suna da benzetebilirim. Matematik egitimi almak yerine bir kisinin evde sudoku cözerek veya markette kasada calisarak matematigini gelistirmesi gibi devede kulak bir sey. Türkiye'de hep bu mantiktan geride ya zaten. Evde de olur bu isler. NAH OLUR. Bana üniversite egitimi almadan programlama dili yaratan bir adam gösterin. YOKKKK. Gelistiren bile yoktur belki.

Bu site TURKSTUDENT php dili ile yazilmistir. Birisi azami gayretle evde php ile programlama yapmayi ögrenebilir. PEKI PHP DILINI KIM YAZMISTIR:

INSAF DIYORUM!!!

Hayalinizdeki bölüm olmayabilir cok normal ama kesinlikle asagilmaya hakikniz yok hele kendinizi ele veren yazilar cok komik düsürüyor. Bu yazilar ile informatik dersini tanimamis her kisiyi kandirabilirsin ama beni degil.

Dakika basi girdiginiz GOOGLE da Informatik ile ilgili doktora yapan matematikciler tarafindan bulunmus ve her sene yine matematikciler ve informatikerler tarafindan gelistirilmistir. Elektroteknikci iki bilgisayar arasindaki kablo ile ilgilenirken, ( somut olan kablolar, akim vs..) Informatiker ondan akan bilgiler ile ilginir (Soyut olanlar mikroskopla baksanizda göremezsiniz Çok mutlu )

Evet ben hicbir zaman makina veya elektronikcileri kücümsemedim. Kücümsemem de lakin. Cünkü her bölümün görevi farkli, ayri alanlarda yarisiyorlar. Simdi ben desem evde ugrasan bir arkadas uzaya roket gönderir ne kadar sacma olur degilmi iste evde de isin teorisini bilmeden programlama dili yartamak imkansiza yakin, gelistirmek ise cok zordur. ( Ben görmedim sahsen).

Simdi platonik kardesimle ayni durumdakilere tavsiyem ve kurtuslus recetemi sunayim yazi daha faydali hale gelsin. Informatik te schwerpunkt denen agirlikli alanlar var. Ileriki bölümlerde seciyorsunuz. Simdi diyorsanizki ben teknige daha yakinim.

Angewandte Informatik (Bayreuth Uni, TU Dortmund vs...)
Technische Infrmatik

Bunlar isin daha cok teknigi ile ilgilenirler. Hatta Bayreuth Ünversitesindeki Angewandte Informatik bölümü asmis bir Bilgisayar Mühendisligi bölümüdür.

Evet arkadaslar INFORMARIK bilgisayar mühendisligi degildir. Ama salla bas da degildir cok önemli bir bölümdür olmazsa olmazdir. Burada Informatik e eine junge wissenschaft derler. tabiki informatikerlerde wissenschaftler oluyorlar.

Son makinanin daha cok ihtiyac duyuldugu konusunu ispat grafiklerdir. Bitkom.de ye girin inceleyin diyorum. Yazilari okuyun burasi bu konuda en yetkin kurumdur. Artik online is ilanlarini inceleyin. Makina arayanlarin sayisi ile informatiker alnlarin sayisini karsilayin.

Fark surada makinaci alan isyerlerini hemen hepsi informatiker de aliyor ama informatiker alan isyerlerini cogu makinaciya ihtiyac duymaz. Gülümsüyor Informatik in her alanda parmagi var. Her ise burnumuzu sokariz. Çok mutlu

Neyse biraz agir oldu ama bilgi dolu oldu. Tartismaya hazirim her zaman ama sacma sapan asagilayici tarzdan yazilara ayni tarzdan cevap veririm. Inceleyerek yazin yoksa komik duruma düsersiniz. Sonra evde kendinizi gelistirerek GOOGLE a rakip olursunuz falan Göz kırpıyor Soğukkanlı Gülüyor
2008-05-15 (20:58)
La-Turco
Bay
La-Turco
Almanya, Dortmund
Universität Dortmund
hmmm yani informatik okuyan birisi yeni programlama dili yazmayi falan ögreniyo öyle dedin dimi...1950lerden bu yana toplam kac tane programlama dili gelistirilmis ki her informatiker yeni bi programlama dili yaratcak diye ise alsalar?yani hangi isyeri yeni bi programlama dili yazsin diye informatik mezunu birini ise alir?yani her informatik mezunu yeni programlama dili yazarsa milyarlarca programlama dili olmazmi?zaten mevcut programlama dillerinden kendi alaniyla ilgili olarak program yazabilen bi maschinenbauer yada elektrotechnik mezununu düsünürsek,informatik mezunu yeni bi dil yaratcak yani onu o yüzden ise alcaklar??öylemi??cidden aptalliga vurmuyorum anlamadim yani informatik mezunu birisi ne yapar?program yazmazsa ne yapar?yeni bi dil yaziyorsa kac tane dil varki zaten kac tane daha yazsa?kaldiki böyle bise icin kac isyeri is verir Çok mutlu nerde calisiyor bu informatik mezunlari?ne is yapiyorlar?bi kisaca anlativersen Çok mutlu

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol