Alıntı:
bunu söylemek istemezdim ama java,c++ ve bunun gibi programlari hobi olarak ögrenen dünya dolusu insan var yani benim bildigim kadariyla informatik bilgisayar müh. demek degil...esasen mühendislik olarakta kabul etmek zor...daha cok soyut kavramlarla ilgileniyor?yani bilgisayar programciligi gibi birsey yanlismiyim?yanlissam düzelt tam bilemiyor olabilirim ögrendigim bu benim...
böyle sacma sapan yazilara cevap yazmayacaktik aslinda ama daha cok arkadas informatik'in ne oldugunu bilmedikleri icin problem yasamasinlar diye bir seyler yazacagim.
Informatik = Computer Science = Bilgisayar Bilimleri
Türkiye'de bir yer haric (KTÜ) her yerde bilisimin mühendislik olarak verilmesi yani Türkiye'de favorinin Mühendislik olmasi Dünya'da da böyle olmasini gerektirmiyor.
Eger Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge, ETH Zürich, TU München gibi üniversitelere baksaniz göreceksinizki hepsi Computer Science sunuyorlar. Bu yüzden Mühendislik bile degil deki "BILE" yi hayatta kabul etmiyorum. Mühendislik degil ama kesinlikle asagi oldugunu söyleyemezsin hatta ben sana tersini söylerim ve ispatini da lütfen dünyadaki derece üniversitelerin bu bölümü nasil sunduklarina bakmani söyleyerek gösteririm.
Alıntı:
bunu söylemek istemezdim ama java,c++ ve bunun gibi programlari hobi olarak ögrenen dünya dolusu insan var yani informatik okumaya dahi gerek yok bunun icin
Bilimsel düsünmenin ve arastirmanin eksik oldugunu belirten bi cümle. Informatik egitimi sirasinda programlama zaten yoktur (FH lelerden bahsetmiyorum). Senin zaten programlama bildigini kabul ederek derslere baslarlar.
Peki ne ögretiyorlar diyebilirsin. Üniversite de teori vardir. Hala ögrenemedi iseniz veya unuttu iseniz hatirlatayim dedim. Programlama yi degil programlama dili olusturmayi ögretirler. Yani makina ve elektroteknikte arkadaslar sadece dili ögrenir ama onlarin ögrendikleri dili biz yapar gelistiririz. Onlar sadece ögrenir.
Ayrica bu kendini gelistirme olayini suna da benzetebilirim. Matematik egitimi almak yerine bir kisinin evde sudoku cözerek veya markette kasada calisarak matematigini gelistirmesi gibi devede kulak bir sey. Türkiye'de hep bu mantiktan geride ya zaten. Evde de olur bu isler. NAH OLUR. Bana üniversite egitimi almadan programlama dili yaratan bir adam gösterin. YOKKKK. Gelistiren bile yoktur belki.
Bu site TURKSTUDENT php dili ile yazilmistir. Birisi azami gayretle evde php ile programlama yapmayi ögrenebilir. PEKI PHP DILINI KIM YAZMISTIR:
INSAF DIYORUM!!!
Hayalinizdeki bölüm olmayabilir cok normal ama kesinlikle asagilmaya hakikniz yok hele kendinizi ele veren yazilar cok komik düsürüyor. Bu yazilar ile informatik dersini tanimamis her kisiyi kandirabilirsin ama beni degil.
Dakika basi girdiginiz GOOGLE da Informatik ile ilgili doktora yapan matematikciler tarafindan bulunmus ve her sene yine matematikciler ve informatikerler tarafindan gelistirilmistir. Elektroteknikci iki bilgisayar arasindaki kablo ile ilgilenirken, ( somut olan kablolar, akim vs..) Informatiker ondan akan bilgiler ile ilginir (Soyut olanlar mikroskopla baksanizda göremezsiniz

)
Evet ben hicbir zaman makina veya elektronikcileri kücümsemedim. Kücümsemem de lakin. Cünkü her bölümün görevi farkli, ayri alanlarda yarisiyorlar. Simdi ben desem evde ugrasan bir arkadas uzaya roket gönderir ne kadar sacma olur degilmi iste evde de isin teorisini bilmeden programlama dili yartamak imkansiza yakin, gelistirmek ise cok zordur. ( Ben görmedim sahsen).
Simdi platonik kardesimle ayni durumdakilere tavsiyem ve kurtuslus recetemi sunayim yazi daha faydali hale gelsin. Informatik te schwerpunkt denen agirlikli alanlar var. Ileriki bölümlerde seciyorsunuz. Simdi diyorsanizki ben teknige daha yakinim.
Angewandte Informatik (Bayreuth Uni, TU Dortmund vs...)
Technische Infrmatik
Bunlar isin daha cok teknigi ile ilgilenirler. Hatta Bayreuth Ünversitesindeki Angewandte Informatik bölümü asmis bir Bilgisayar Mühendisligi bölümüdür.
Evet arkadaslar INFORMARIK bilgisayar mühendisligi degildir. Ama salla bas da degildir cok önemli bir bölümdür olmazsa olmazdir. Burada Informatik e eine junge wissenschaft derler. tabiki informatikerlerde wissenschaftler oluyorlar.
Son makinanin daha cok ihtiyac duyuldugu konusunu ispat grafiklerdir. Bitkom.de ye girin inceleyin diyorum. Yazilari okuyun burasi bu konuda en yetkin kurumdur. Artik online is ilanlarini inceleyin. Makina arayanlarin sayisi ile informatiker alnlarin sayisini karsilayin.
Fark surada makinaci alan isyerlerini hemen hepsi informatiker de aliyor ama informatiker alan isyerlerini cogu makinaciya ihtiyac duymaz.

Informatik in her alanda parmagi var. Her ise burnumuzu sokariz.
Neyse biraz agir oldu ama bilgi dolu oldu. Tartismaya hazirim her zaman ama sacma sapan asagilayici tarzdan yazilara ayni tarzdan cevap veririm. Inceleyerek yazin yoksa komik duruma düsersiniz. Sonra evde kendinizi gelistirerek GOOGLE a rakip olursunuz falan